GoT 30 - Winter has come

• 57 016
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Много хвалене, много нещо. Дано не разочароват.
На някои хора им е достатъчно появяването и озъбването на Дух за уау ефект.

не мисля че ДиД могат Повече от това да разочароват„
Хвалбите им са смешни. Едно нещо направят (мечката и въртенето на камерата), десет оплескат (Джендри- Светкавицата)
И между впрочем, да, в книгите има едно абсолютно зло и това са Другите - почти всяка книга започна с тях (без четвърта май където убиват Пейт). В Светът...също ни е обяснено колко ужасно нещо е Дългата нощ, подробни описания имаме и  в приказките на баба Нан и легендите на Игрит. АЗ очаквам нещо наистина страховито, едва ли не да пресъздат "Мъглата" на Кинг, като усещане. Досега ми показват някакви безмозъчни същества и опити да се копират "Живите мъртви", не съм доволен.
Ако ще има битки трябва да разберем с какво са толкова страшни тези Други. Да почувстваме Страха в нас.

# 496
  • Варна
Ама Джон, не може само заради теб и няколко като теб да изтрепят всички бе Simple Smile Кой ще им гледа сериала?
ДиД вероятно бият тъпана колко епично и блабла ще бъде всичко, щото какво да правят? Да кажат, че последните 3 сезона са гола вода и предстои хепи енд по хамерикански? Щото го няма Мартин да им напише сценария и вече си изсмукват дивотии от пръстите за УАУ ефекти.

# 497
Ама Джон, не може само заради теб и няколко като теб да изтрепят всички бе Simple Smile Кой ще им гледа сериала?
ДиД вероятно бият тъпана колко епично и блабла ще бъде всичко, щото какво да правят? Да кажат, че последните 3 сезона са гола вода и предстои хепи енд по хамерикански? Щото го няма Мартин да им напише сценария и вече си изсмукват дивотии от пръстите за УАУ ефекти.
ами маскара, тогава с какво е различен сериала от другите?
 в началото За Песен от огън и лед се смяташе, че е супереалистична, описва някакви жестоки кървища, смърт навсякъде, Лошите побеждават - и хората се скупчиха да го четат/гледат. Ако ще правим бозав край Джон и Дани се женят, и поделят света със Санса, какъв е смисъла? направо да сложим надпис "Добрият край оправя всичко" и да обявим че сериала не е по Мартин, а по Шекспир. hahaha Хората искат нещо изключително, нещо което не са гледали досега, като например да победят лошите герои, а не бозави американски истории. Все целта е този сериал а да се гледа и в Европа, не само в САЩ.

П.С. това ми напомня за Принцът на Персия- супер успешна продукция по европейските стандарти, която нямаше продължение, защото в родината и САЩ не я оцениха. Както и че Чаплин е бил изгонен от САЩ,  и как цензурата го погва 40-те години в "Мосю Верду"

# 498
  • Варна
Хората искат нещо изключително, нещо което не са гледали досега, като например да победят лошите герои, а не бозави американски истории. Все целта е този сериал а да се гледа и в Европа, не само в САЩ.

Да победят лошите не е нещо невиждано. Stop Я виж, твоя любим Спартак? Mr. Green

Много хвалене, много нещо. Дано не разочароват.
На някои хора им е достатъчно появяването и озъбването на Дух за уау ефект.

И между впрочем, да, в книгите има едно абсолютно зло и това са Другите - почти всяка книга започна с тях (без четвърта май където убиват Пейт).

Ще те връщам да преговаряш. Редуват се.

# 499
Значи нечуван финал ще е Джон и Церсей да се вземат, а Денерис да роди от КнН. Ей това ще е истински огън и лед Wink
Някъде май бях срещала теория, че близнаците Церсей и Джайм всъщност не са деца на Тивин, а на някакъв Таргариен.

# 500
ами маскара, тогава с какво е различен сериала от другите?
 в началото За Песен от огън и лед се смяташе, че е супереалистична, описва някакви жестоки кървища, смърт навсякъде, Лошите побеждават - и хората се скупчиха да го четат/гледат. Ако ще правим бозав край Джон и Дани се женят, и поделят света със Санса, какъв е смисъла? направо да сложим надпис "Добрият край оправя всичко" и да обявим че сериала не е по Мартин, а по Шекспир. hahaha Хората искат нещо изключително, нещо което не са гледали досега, като например да победят лошите герои, а не бозави американски истории. Все целта е този сериал а да се гледа и в Европа, не само в САЩ.

П.С. това ми напомня за Принцът на Персия- супер успешна продукция по европейските стандарти, която нямаше продължение, защото в родината и САЩ не я оцениха. Както и че Чаплин е бил изгонен от САЩ,  и как цензурата го погва 40-те години в "Мосю Верду"
Абе май май, аз по-друга теория имам. Няма да е мног хепи, ама няма да е тъжен. По-скоро ще си изберат единия - Дани или Джон и той ще умре, по-вероятно Джон, защото Дани е бременна. Няма да се женят и тя няма да се качи на трона, ще го унищожи или Тирион ще се възкачи, а тя ще отгледа последния истински Таргериан на Драконов камък. Така ги виждам аз нещата.
А може, ако решат да разообразят нещата да направят нещо по-интересно. Азора Ахай да бъде Джейми. Ето това ще бъде жестоко. Ако питате мен, Джейми е най-добре развития герой и заслужава достоен край. Така по не си мисля аз.

# 501
Сцената с Дух вероятно е махната,за да не налива вода в мелницата Джон+Санса и масовият фен да вярва в романтиката между Джон и Денерис.
“Take care of her. Watch over her for me” са думите на Джон и сцената е от епизода,когато хваща за гушата Кутрето.

# 502
Сцената с Дух вероятно е махната,за да не налива вода в мелницата Джон+Санса и масовият фен да вярва в романтиката между Джон и Денерис.
“Take care of her. Watch over her for me” са думите на Джон и сцената е от епизода,когато хваща за гушата Кутрето.
Сега вече наистина ме е яд, че са махнали сцената. Много повече ми допада Джон да е по-загрижен за сестрите си и особено Санса, отколкото за Денерис. Дали няма да откачи Дани и да хукне след КнН. Това ще бъде страхотно, дано! Другото, ще е ако Санса и Джейми се вземат накрая Simple Smile , голям кеф. Железен трон няма да има, всички кралства ще станат самостоятелни. Мисля, че съдбата на Церси е известна, само не се знае кой точно ще я удуши.

# 503
Книгите са пълни с малки следички за Джон и Санса като двойка,на мен ми хрумна от сериала обаче, и като се разрових - то много нещо имало.
Явно Мартин не е се отказал от първоначалната си идея за романтична връзка на Джон със сестра му,само че вместо Аря ще е Санса.
На мен ми харесва теорията Undercover lover Jon Snow - изясниха ми се доста неща,които ми изглежда много странни и се чудех защо така са ги заснели.

# 504
Сега пък със Санса ли? Лелее още по-зле става. Ще сподериш ли накратко каква е тази теория?

# 505
  • София
Сега му е времето да питам. Ама сериозно. Simple Smile
Ако сезон 8 изтече или има сигурни спойлери за финала на сериала и как свършва всичко, ще го прочетете ли или ще се пазите? Но пък ако изберете последното, това означава няколко месеца извън този форум и тема, извън Фейсбук и приятели, най-добре на някой самотен остров да отидете, макар че и там пак няма гаранция...  Grinning
Сериозно, ще устоите ли на изкушението или не?

Аз преди бях категоричен, че съм склонен да не отварям темата ако трябва и 3/4 месеца, знам, че после няма стигане, а аз обожавам да ви чета и изобщо дискусиите по форумите са ми любими. Но да разбера за съвременния свети граал - краят на GoT преди да го видя/прочета (последното защо ли изобщо го пиша, хаха) в оригинал някак си не ми се струва редно. Гледаме и четем толкова много години, толкова много теории се развиха и накрая някой ти праска едно мнение тук и ти казва, ''Ааа да ами ми то Аря и Джон умряха, еди кой си седна на трона, аре лек ден и поздрави.'' Ами направо ще полудея.
По принцип аз съм си такъв, че мразя спойлери и не обичам да знам нищо предварително в книгите, които чета и сериалите и филмите, които гледам.
От друга страна обаче ако се реша на виртуално отшелничество ще изтърва толкова много мнения, емоции, спорове и какво ли още не, а пък това си е като сол в манджата.
Та не знам хора.  Thinking Силно раздвоен съм. И все пак клоня 60 на 40 да не посещавам темата, докато не свърши целият сезон.

Изводът е ясен, дано този път от HBO по-добре си опазят сценария.  #Cussing out

Интересно ми е хард феновете, а и изобщо всички какво мислите и има ли подобна дилема пред вас, какво ще сторите? Simple Smile

# 506
Няма да чета спойлери или да гледам изтекли епизоди. До скоро много уважавах темата, защото дори между сезоните всякакви такива неща се слагаха в скрит текст и сам решаваш кое да четеш и кое не (Хексе например пише ориентир какво е сложила в скрития текст без да издава нищо съществено). Надявам се сега като останаха само редовно пишещите пак да е така и да няма изцепки, защото и на мен не ми се иска да спирам да следя темата.
А изтекли епизоди абсурд да гледам, у дома сериала се гледа ритуално. И за мен би било нередно толкова време да го чакаме и накрая на лийкове да го караме Blush
За този сезон си мисля че каквото изтече като снимки от площадките, няма да е случайно и няма да пречи. (Както миналата година имаше изтекли снимки на Джон от снимачната площадка на Битката на копелетата и т.н.)

# 507
  • България
Сега пък със Санса ли? Лелее още по-зле става. Ще сподериш ли накратко каква е тази теория?

Чудя се кое е по-гадно, с лелята или първата братовчедка-Санса реално е такава.
 Mr. Green Sick Mr. Green

Ако има спойлер за финала, веднага ще го изчета.   Grinning
Не съм от редовно пишещите, но съм от редовно четящите.
Гледам всеки сезон, след като излъчат последната серия.
   За ден или два.
Ако ми хареса финалът, ще изгледам всичко отново наведнъж.
Ако не съм се споминала дотогава  Joy

Последна редакция: вт, 12 дек 2017, 10:37 от MoiraineD

# 508
Не ми пречат нито спойлери, нито да знам финала или да гледам изтекъл епизод. Назад съм с книгите и тук научавам неща, който само от филма няма как да се знаят и се губи връзката. Мисля че това "изтичане" е нарочно. Нали точно изтеклия епизод събра най-много гледания. Сега пускат безплатно нов сериал, с един месец безплатен абонамент, но с данни от карта, от която още следващия месец ще започнат да ти теглят пари, ако не се откажеш изрично. Също с "безплатните" промо канали на М-Тел, който след скандал после ти връщат парите. Трупат още фенове, нищо повече. И да, всеки избира дали да следи и гледа спойлери или не. Че то без тях, две години чакане на много хора ще им изстине интереса.

# 509
  • Варна
Брак между първи братовчеди е било норма в Средновековието, особено в Англия.

Въобще не ме е страх от спойлери. В книгите ценя, не "неочакваните" поврати, а това как се стига до тях. Или да се изразя метафорично, не се вълнувам толкова от крайната дестинация, колкото от пътя до нея. Grinning
В сериала е малко по-различно, тъй като нещата не са толкова логични, но ако имам възможност да се добера до спойлери, въобще няма да се колебая.

Когато излезе "Танц с дракони" си казах, че ще чакам да излезе на български, после реших да я чета на английски, но на втория ден бях се наспойлерила в англоезичните форуми и знаех какво ще се случи. И си признавам, това не ми отне ни най-малко от интереса и дори бях шокирана от случилото се с Теон (макар реално вече да знаех за него)

Общи условия

Активация на акаунт