GoT 30 - Winter has come

• 57 014
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • Сидни
Обожавам спойлери....дайте ги насам!  Blush Blush Blush Mr. Green

# 511
  • Вестерос
И аз

# 512
  • България
Брак между първи братовчеди е било норма в Средновековието, особено в Англия.
Скрит текст:
Въобще не ме е страх от спойлери. В книгите ценя, не "неочакваните" поврати, а това как се стига до тях. Или да се изразя метафорично, не се вълнувам толкова от крайната дестинация, колкото от пътя до нея. Grinning
В сериала е малко по-различно, тъй като нещата не са толкова логични, но ако имам възможност да се добера до спойлери, въобще няма да се колебая.

Когато излезе "Танц с дракони" си казах, че ще чакам да излезе на български, после реших да я чета на английски, но на втория ден бях се наспойлерила в англоезичните форуми и знаех какво ще се случи. И си признавам, това не ми отне ни най-малко от интереса и дори бях шокирана от случилото се с Теон (макар реално вече да знаех за него)
  Хексе, права си, да не се сещаме и за навиците на фараоните  Mr. Green.
Но за мен си остава гадно кръвосмешение и ако има и плод от цялата тая работа- съвсем.
  Може би и заради това не очаквам добър финал за младите влюбени, въпреки че за сценаристите това може да е съвсем нормално.
  Обаче пък убиха децата на Церсей newsm78. Ще видим, след някоя и друга година  Grinning

# 513
Джон и Санса, не мога да си го побера в акъла. Също Бриен и Аря, едва ли ще избухнат като любовни натури. Едното е жената войн, другото момичето зверче. Аря до сега не са показвали да изпитва симпатии към някой от другия пол. Бриен и Торминд ли как беше, ми е по-скоро като закачка. Смятате, че ще ги развият тези сюжети ли? Сансита не я виждам с някой. Трябва да е достоен, благороден, млад,красив.... Останаха ли такива?

# 514
Хм, всъщност брак/ове по сметка на финала си е съвсем правдоподобно решение, ама нали всички се вторачиха в младите влюбени...да не говорим колко в стил Нед ще е Джон да се ожени за някоя от дълг, па защо не за Санса, ако тя си изиграе добре картите на Север, както започна да прави...за Церсей, хахаха, ами дълга си е дълг, ако се наложи сигурно и за нея ще се ожени, но тя не би го преглътнала Simple Smile
И аз искам спойлери или каквото и да е

# 515
  • Варна
Също Бриен и Аря, едва ли ще избухнат като любовни натури.

♥ HAPPY ♥  е права. Браковете между благородници по правило никога не са обвързани с любов, ако се появи такава в последствие се считат за късметлии.

# 516
Малко показаха симпатии от Аря към Джендри, така че дори и зверче и тя има чувства.
А относно Санса и Джон - ами той си е точно достоен, благороден, млад и красив. Ако такъв трябва за нея си е точно е десятката. Обаче ако имаше някакъв трепет от Джон към Санса, нямаше да люлеят лодката с Денерис Grinning И тъй като Джон е достоен и е "син" на Нед си мисля, че без чувства към Санса не би я обрекъл на поредния уреден брак без емоции. По-скоро ако се стигне до там че да се омъжва кралицата на Севера Санса за някого, Джон ще и търси достоен партньор по любов. А защо не да се вземат Санса и Тирион, който би трябвало да наследи Скалата, но този път доброволно, струва ми се че докато бяха омъжени и двамата се видяха в истинската си светлина и откриха доброта един у друг...

# 517
  • Варна
А защо не да се вземат Санса и Тирион, който би трябвало да наследи Скалата, но този път доброволно, струва ми се че докато бяха омъжени и двамата се видяха в истинската си светлина и откриха доброта един у друг...

Не знам дали стана ясно в сериала, но в книгите Тирион се съблече гол пред Санса в първата брачна нощ и тя беше искрено физически отвратена от него. ( Да вметна, че в книгите Тирион е доста по-уродлив от Питър Динклидж, който въпреки, че е джудже изглежда доста прилично.) Дори и да го харесва като човек, за да бъде брака успешен се изисква поне малко физическо привличане. Не вярвам да се появи такова.

# 518
Да, само за сериала говоря. Според мен Питър Диклидж си е симпатяга, затова за сериала си мисля че не е изключен вариант. Относно физическото привличане - ако доживеят пролетта и се харсват като хора, не мисля че ще им е проблем. Отделно сериалната Санса изглежда вече много по-осъзната и навярно вече би гледала на Тирион с други очи.

# 519
  • Варна
Да, само за сериала говоря. Според мен Питър Диклидж си е симпатяга, затова за сериала си мисля че не е изключен вариант. Относно физическото привличане - ако доживеят пролетта и се харсват като хора, не мисля че ще им е проблем. Отделно сериалната Санса изглежда вече много по-осъзната и навярно вече би гледала на Тирион с други очи.
Не ми се вярва да има такива разлики между финала на книгите и финала на сериала.

# 520
дори и да е приемлив брак между Санса и Джон, те самите как ще се приемат като са си брат и сестра израстнали.
За спойлерите бих искала да се въздържа, четох на последните три епизода и беше гадничко. Нула изненада, тръпка нищо. Но пък като "съгреших" веднъж май май няма да мога да издържа и да не прочета. Обаче още година и нещо как се издържа.

# 521
Точно затова Мартин е направил Джон и Санса уж най-отдалечени един от друг в сравнение с другите братя и сестри.И ни подвежда Санса да е уж копие на Кейтлин.Главите на Джон и Санса не знам колко пъти съм ги чела и без да допусна такава възможност до сцената в 6-ти сезон,когато тя му дава Старкското наметало,което сама е ушила.Даже тук го бях споделила и тогава го свързах,че преди сватбата с Рамзи Санса говори за шев и кройка.Обаче нещата се оказват доста по-сериозни - когато разговарят с Джон и тя яде супа,е наметната с неговото наметало.После тя му дава свое със знака на Старк,а знаем от книгите за символиката на наметалото в брачния съюз.И фактът,че Санса подарява на Джон наметало Старк за мен е доказателство,че той ще вземе нейното име,а не Таргариен.В книгите има един детайл за белия плащ на Хрътката,с който тя се загръща по време на битката при Черна вода. Българският превод е неточен, в оригинал е,че по плаща има "огън и кръв" - думите на Таргариен,което пак води до Джон.
Скоро пък попаднах на една теория,която се занимава защо Джон е толкова сърдит малко преди да напусне Зимен хребет,при положение,че трябва да е доволен,че заминава с чичо си Бенджен да стане велик черен рицар.И Бран се чуди на кого се сърди.Теорията допуска,че е ревност - Санса заминава на юг,за да се омъжи за Джофри.
Книгите изобилстват от знаци,че Джон и Санса ще са краят.Даже Игрит е написана така,че да напомня Санса - червената коса и пеенето.Когато Джон среща Игрит,следващата глава е Санса,когато за първи път получава менструално кървене,после пак следва глава с Джон и Игрит (главите са Джон,Санса,Джон -
 странно е).Отделно STONE и SNOW,тя става копеле като него,той се издига в социалната стъбица;Зимен хребет е камък и сняг - Стоун и Сноу;в сцената,в която Санса строи снежния Зимен хребет има такава нежност,дори еротика,пoстигната с това SNOW - първо иска да си направи направи snow knight,после решава да е замък;снежинките я целуват и т.н.;първата любов на Санса е рицар,който се присъединява  към Нощния страж;
В сериала сцените им се снимат нарочно по определен начин.Например сцената,когато спорят в шатрата преди Битката на копелетата, е написана от същите сценаристи,които са написали сцената на Роб и Талиса в тяхната шатра, и е снимана от същия режисьор.
Онова - "Не познавам човек,който толкова малко да прилича на Джофри."(цитирам по памет) го свързвам с този диалог:

Цитат
-Аз го обичам, татко, наистина го обичам, обичам го толкова, колкото кралица Нерис е обичала принц Емон, Драконовия рицар, и колкото Джонквил е обичала сир Флориан. Искам да стана неговата кралица и да родя неговите деца.
— Миличката ми — каза нежно баща й, — чуй ме. Когато порастеш достатъчно, ще се намери владетел, който да ти подхожда, благородник, достоен за теб, някой, който ще е храбър, силен и добър. Този годеж с Ланистърови беше ужасна грешка. Джофри не е принц Емон, повярвай ми.
Сцената с Кутрето - какво искаха да ни покажат?Това,което видях аз,беше,че Джон откачи,когато Кутрето заяви,че обича Санса.И забележете после как Кутрето си разтърква врата и гледа към Санса,вижда как се сбогуват брат и сестра и сякаш нещо му светна.Когато пък Джон сграбчи Теон на плажа и Давос приближи,изгежда,че Давос също нещо е забелязал за отношението на Джон към Санса.
А когато Джора връща меча на Джон с думите да го предаде на децата си,музиката е тема от саундтрака на Старк и следващата сцена е Зимен хребет със Санса и Аря.
Мисля,че в сериала показват,че са привлечени един към друг,но не осъзнават,че това е нещо повече от любов между брат и сестра и обратът ще дойде,когато се разбере истинския произход на Джон.
И това се връзва и с начина,по който представиха Денерис последния сезон и особено с изгарянето на Тарли.Тия дни четох,че нарочно са търсели контраста между Дани и Санса - Дани се чувства могъща,когато убива и не я преследва угизения,докато Санса се чувстваше отвратително по време на екзекуцията на Кутрето.

# 522
  • Вестерос
Така на куп е просто от ясно по-ясно 😁

# 523
Изобщо не правя връзка със Санса и Джон. Игрит е с червена коса, Санса в книгата с кестенява. Денерис не се чувства силна като убива, а като помага на слабите и то не веднъж. Санса не само не изпитва отвръщение при убийството на Kутрето, а задоволство. Че дава наметало на Старк на Джон, че то само тя не го приемаше за брат преди, просто след всичко, което преживя и от едно самовлюбено и надменно момиченце се поочовечи.
Аря изпитва любов като всички други разбира се, но в оставащо време, едва ли ще развият този и аспект.

Последна редакция: ср, 13 дек 2017, 08:32 от adelinda

# 524
Не знам защо очаквате развръзка с брак по любов, но си мисля че Джон и Санса биха могли да са принудени да сключат брак по политически причини, но в последствие въз основа на описаното да се появят и чувства, както при Нед и Като, даже копеле на Джон може да се пръкне от Дани. И воала. Колелото се върти.

Общи условия

Активация на акаунт