GoT 30 - Winter has come

• 56 912
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Не знам защо обвинявате Санса за смъртта на Нед. Тя, че беше глупаво и суетно дете, беше, но на Нед главата му я изяде неговата чест и глупост да каже на Сърси какво е открил, да и даде възможност да избяга, а всъщност я предупреди и даде възможност да си изиграе хода. почтеността го погуби Нед, понеже я в Kings Landing такава няма, а не Санса.

# 616
Ами за Рамзи малко се знаеше и в книгите. Имаше слухове само, че кроял някакви планове и че бил жесток. Дори Теон не го познаваше, а е отраснал в Зимен Хребет. Санса си мислише, че след Джофри всичко е виждала и не може да е по зле. Е можеше. Джофри при все, че е изрод май си я харесваше по изродски.

Не се заяждам със Санса, просто се чудя че я изкарват нещо свръх, мъченица, голяма хитруша, а аз не я виждам така. За мен е второстепенна роля.

Да, но Санса ако не беше изтичала при Церсей заради Джофри, то Церсей нямаше да има още един коз в ръцете си? Всъщност можеше и да избяга и много други неща да се развият по друг начин. Заради Санса призна Джофри за законен наследник, пред тъплата, а пред съвета преди това го обяви за копеле. Незаконно копеле, не може да е крал и да дава заповеди да го обезглавят.

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 16:03 от adelinda

# 617
Не знам защо обвинявате Санса за смъртта на Нед. Тя, че беше глупаво и суетно дете, беше, но на Нед главата му я изяде неговата чест и глупост да каже на Сърси какво е открил, да и даде възможност да избяга, а всъщност я предупреди и даде възможност да си изиграе хода. почтеността го погуби Нед, понеже я в Kings Landing такава няма, а не Санса.
Санса е виновна за собственото ѝ залавяне, съдбата на Аря, смъртта на Сирио и някои от хората на Старк. Нед беше планувал да ги изпрати тайно към Зимен хребет, но тя отиде и изпя всичко на Церсей. На Роб при всички положения щеше да му е по-лесно, ако Ланистърите не разполагаха със заложници. Иначе самият Нед си беше пътник с и без нея, няма вина за него, да.

Яд ме е, че в сериала решиха да я направят на пълна идиотка пробутвайки я на Болтън. За какво да се женя за Рамзи? Ми за да му отмъстиш, нищо че ще те изнасилва и малтретира ежедневно, така и така си свикнала. Пфффу! Санса е Старк. Идеално знае какви са Болтън, имат си хилядолетна история двата рода. Подозирам, че цялата тъпотия беше, за да изкарат Кутрето големия играч и да се направят няколко "покъртителни" сцени. Сватбата в ЗХ издишаше отвсякъде и откъм замисъл и откъм изпълнение. Нея поне я имат в книгите, ама откъде толкоз акъл да се придържат към текста?
Не само, че не изкараха Кутрето големият играч, но това беше и най-големият гаф по отношение на него. Навреди на образа му повече отколкото и на Санса. От какъв зор ще си дава златната кокошка на Болтъните? Просто искаха да съкратят сюжета в Долината и да пратят Санса на север, нещо което вероятно ще се случи и в книгите по-натам. Мога да ги оправдая за намерението, но начинът по който го направиха беше малоумно и мързеливо.

# 618
  • Варна
Санса е виновна за собственото ѝ залавяне, съдбата на Аря, смъртта на Сирио и някои от хората на Старк. Нед беше планувал да ги изпрати тайно към Зимен хребет, но тя отиде и изпя всичко на Церсей. На Роб при всички положения щеше да му е по-лесно, ако Ланистърите не разполагаха със заложници. Иначе самият Нед си беше пътник с и без нея, няма вина за него, да.
Еха! И за смъртта на Сирио? Честно?

Церсей чакаше смъртта на Робърт за да действа. Самият Нед я беше информирал, че възнамерява да я обвини в измяна и й даде възможност тя да избяга с децата.
Нед не каза на Санса, че бягат и трябва да пази тайна, ако го беше направил, може би, само може би имаше шанс да успеят да се доберат до онзи кораб. Церсей щеше да ги задържи и без нейната информация.

# 619
Не само на Роб. Можеха да заменят Джайм за Нед, също Нед ако не го беше признал Джофри за наследник, можеше и да не може да го заколи, някой който е никой. Нед го изкараха глупак. Почтен и на честта човек да.
Егото в сериала е много. Станис ако не се бяха самообявили с брат си за крале поотделно, или поне единия от двамата да се беше съюзил с Роб. ....Борба за трона.

# 620

Церсей чакаше смъртта на Робърт за да действа. Самият Нед я беше информирал, че възнамерява да я обвини в измяна и й даде възможност тя да избяга с децата.
Нед не каза на Санса, че бягат и трябва да пази тайна, ако го беше направил, може би, само може би имаше шанс да успеят да се доберат до онзи кораб. Церсей щеше да ги задържи и без нейната информация.

Напротив. Самата Церсей казва, че ако Санса не е била полудяла от любов по Джофри, и не била дотичала до нея, то Нед щеше да успее. Поне щяха да избягат.

Церсей направи, кавото посъветваха и Нед, държеше децата му.

А защо Нед да казва, на невинното си момиченце, че Джофри е копеле и тн. Би ли разбрала? Казал и е да си мълчи и да се махнат. Тя защо не го послуша?

# 621
Аз много харесвам играта на Кит по време на 6 и 7 сезон - задобрял е.
И при мен на второ гледане ми направиха впечатление неща,които при първо съм пропуснала.
Специално при отношенията Джон и Дани имам усещането,че липсва романтика,а това е най-чаканата среща и най-очакваната връзка.
Дани му казва "Свикнах с краля на Севера",което е индиректно "харесваш ми",Джон тръгва,но не се обръща.Обръща се Джора.Ако вие си падате по някого и тръгвате надалече,няма ли да се обърнете пак, да погледнете този човек,дори и да не ви е намекнал,че си пада по вас?А той сякаш нямаше търпение да се махне,при положение че отива на сомоубийствена мисия.И пристигна на плажа в настроение,а преди това все беше мрачен.
Забележете колко малко се усмихва,когато в е компанията на Денерис.Джендри се появи,за първи път го вижда,а след 2 разменени думи се ухили.

Преди това с писмото от Зимен хребет - Джон казва:"Мислех,че Бран е мъртъв.Мислех,че и Аря е мъртва."Когато го гледах първите пъти,се чудех това пък за какво е,много странна реплика и камерата го снима някак отдолу,един такъв невъзмутим.И какво се оказва - ами той лъже.Последната му информация и за Бран,и Аря е,че са живи,защо да ги е отписал?Или е недоглеждане,или нарочно са искали да видим,че Джон може да лъже.Самият Кит е казал в интервю,че в 7 сезон Джон манипулира хората около себе си.Специално за тази сцена ако търсеха повод Джон отново да поиска да си замине - сестра му и брат му са се прибрали,той трябва да си е вкъщи и да се погрижи за семейството си,можеше репликата да е:"Аря и Бран са се прибрали,цяло чудо е,че са живи." или нещо такова.

Когато Дани се прибира с драконите и той докосва Дрогон - тя му казва,че са красиви и са нейни деца.Физиономията на Кит е -"тая какви ги плещи?" Mr. Green Джон ги нарича чудовища или нещо такова,Дани не е никак съгласна.

Разговорът с Теон.Не е само заради това,което го очаква Джон с разкритието за родителите му.Теон твърди,че Джон винаги е постъпвал правилно,знаел е какво да прави.Джон му отвръща,че е сторил много неща,за които се разкайва.

После онова на кораба "бих коленичил,но" ,а знаем от Бенджен и Джон,че всичко преди "но" са глупости.
Убедена съм,че онова пред Церсей е театър.На него му трябват драконите на Денерис и не подбира средствата,за да ги има за Великата война.

Във връзката му с Игрит,Игрит беше водещата.Даже той се ядосваше,когато тя твърдеше,че я бил откраднал.Не знам за вас,но за мен Джон Сноу не е мъж,който чука по вратите на жените посред нощ с цел да прави секс с тях,щото бил много влюбен.Тука има нещо друго. Mr. Green

# 622
Джон отива на вала девствен, Игрид му е първата жена.. Млади са, харесва Денерис, не е обигран мъжкар ама лично аз нищо нередно виждам. Джон е отишъл при Денерис без да знае как ще го приеме, защото от нейна гледна точка и той е враг, да моли за помощ, за да спаси семейстовото си. Ккаво да прави в ЗХ, когато КнН чука на вратата? Не вярвам, че смяташ, че някой има нужда от дундуркане. И всички мислеха Бран за мъртав, а от Аря не са имали никакви новини много отдавна. Как Джон да е знаел, че са живи? Не мисля, че пресилено я нарича Дани Негова Кралица. Подчини и се, когато тя му спаси живота. Не са флиртували открито, все пак това е Джон и е учен на любов от дивачка. Smile

# 623
  • Варна
Напротив. Самата Церсей казва, че ако Санса не е била полудяла от любов по Джофри, и не била дотичала до нея, то Нед щеше да успее. Поне щяха да избягат.

Церсей направи, кавото посъветваха и Нед, държеше децата му.

А защо Нед да казва, на невинното си момиченце, че Джофри е копеле и тн. Би ли разбрала? Казал и е да си мълчи и да се махнат. Тя защо не го послуша?
Церсей му го казва за да го уязви, според мен.
Каква е хронологията? Вечерта Едард казва на момичетата за заминаването, Санса отива при Церсей, Нед отива при Робърт. През нощта Робърт умира, Ренли бяга от КЧ призори, сутринта Церсей вика Нед и го арестува. Корабът с който уж трябва да избягат е чак за следобед. Шансът да го направят е мнинимален.

П.П. Нед можеше просто да им каже да го пазят в тайна.И да, можеше да й каже , че Джофри е копеле, в крайна сметка нали смяташе да го разтръби.

# 624
И той трябваше да замине за Зимен хребет. Така че, да.
Цитат
Церсей щеше да ги задържи и без нейната информация.
Сигурно, но все имаха някакъв шанс. Не си спомням, Аря, като избяга, добра ли се до пристанището? Може би поне тя щеше да се измъкне.
При всички положения, беше глупаво след случилото се с Лейди да продължава да прави мили очи на Церсей.

# 625
  • Варна
Подчини и се, когато тя му спаси живота. Не са флиртували открито, все пак това е Джон и е учен на любов от дивачка. Smile

Ха-ха, като се сетя в книгите май той й показа някои неща...  Whistling

Кралице моя, не означава ли че той е преклонил коляно пред нея, ако я нарече само кралице това не става ясно.

# 626
Джони,какви много грешки е направила Санса - 11 годишно дете,гледано в саксия.В сериала са завишили годините,но постъпките са същите.

adelinda,харесва ли ти отношението на Денерис към хората,които й дадоха кораби,продоволствия и военна подкрепа,но към момента гният в черните килии на Кралски чертог?
Помогни ми да разбера следните думи,че ми е трудно:"Не съм тук,за да убивам.Прегънете коляно или умрете."
ИРена, доста грешки направи Дани
1. След като взе драконите не потегли веднага към Вестерос, а се мота в Робския залив
2. ОКова драконите, те бяха нейни деца.
3. Довери се на Хиздал Лорак
4. Искаше да бута кастите/класите ("ще взривя колелото") - това и Робърт е е бил толкова тъп, че да направи
5. Вслуша се в съвета на Тирион и раздели войската си на части, за да е по-лесна мишена
6. беше страшно непоследователна - ту искаше да не използва драконите в Робския залив, ту искаше да ги използва във Вестерос. На това му викам хаотичност и истеричност.
Не може все да я извиняваме, че расла в Саксия. ИМаше достатъчно учители - ИЛирио, Джора, Баристан,  а сега вече и Тирион и Варис, само че тя  не слуша никого. Не обича да слуша лошото за предшествениците си, вярва си. И нея я направиха голяма боска. Колкото и да не харесвам Санса, тя започва да се държи много по-адевектно, нищо не също е расла в  саксия и че няма дракони. Денерис е откачалка - днес така, утре иначе.

на въпроса  който си поставила към към аделинда (извинявам се, че отговарям аз) - ИРена, какво се очаква да направи Денерис в тази ситуация след като плениха змиите? лично аз не я харесвам заради непоследователното й мислене (Марджи е на същите години, няма дракони но е в пъти по-разумна) но в случая тя нямаше избор. Възможностите
1. Да зацепи с драконите към Чертога, да го изпепели,  в пожара да загинат и съюзниците й (ако Церсей не ги убие), а васалите на Церсей окончателно да се настроят срещу нея;освен това рискуваше да убият някой от драконите
2. Да седи с драконите, да бездейства и чака ход на противниците си;
3. Да се съюзи с Джон, да отиде на Север, за да разреши неговите проблеми, с надеждата че след това, той ще дойде на юг, за да разреши нейните - както правят съюзниците.

Да, в една военна кампания, има пленени, които понякога престояват в тъмниците с години, дори да са благородници, ако няма кой да ги откупи...това не е нещо изключително, само ти напомням, че Санса си висеше като заложница, докато брат и Роб СТарк си водеше своята война. Обикновено за пленниците се преговаря или отделно - като цените са изключително високи *  и нерядко тези въпроси са се решавали чак в края на военните действия или по време на някакво временно примирие.

*на няколко пъти съм чел за пленени крале - например за Ричард Лъвското сърце - обикновено откупът е бил или годишният доход на страната или два пъти годишният доход на страната, или нещо от този род; А ако трябва да се откупува и брата на краля работата става дебела.

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 17:24 от Джон Сняг

# 627
В книгата Церсей го кометираше с някой, че Санса ако не била дотичала при нея, за малко Нед е щял да успее. Изобщо не го е коментирала с Нед. Развъзката Нед я беше организаирал, след като момичетата заминат. Самите събития избързаха, след като Церсей вече знаеше кроежа и държеше Санса. И да, беше показателно Джофри какъв е още след като лъжеше баща си и и убиха вълчището с Церсей. Също :

" Санса го прегърна и каза" принце мой, на Дофри" - в очите му се четеше само омраза" това по спомен.
На турнира, хареса принца на цветята много повече. Колко се вълнува, като и подарил роза, но Джофри е принц.

# 628
  • Варна
И той трябваше да замине за Зимен хребет. Така че, да.
Цитат
Церсей щеше да ги задържи и без нейната информация.
Сигурно, но все имаха някакъв шанс. Не си спомням, Аря, като избяга, добра ли се до пристанището? Може би поне тя щеше да се измъкне.
При всички положения, беше глупаво след случилото се с Лейди да продължава да прави мили очи на Церсей.
За Сирио не се сещам във филма, но в книгите не беше се засилил да бяга с тях.
Нед искаше да наеме търговска галера за бягството и да беше стигнала Аря до пристанището, най-вероятно капитана на кораба щеше да я предаде.

# 629
Не се говореше за бягство. И в книгите Сирио щеше да отиде с тях на ЗХ. Нед искаше да предпази децата, като им спести подробностите.

Писмото което беше написал на Станис, ако беше стигнало до Станис и Джофри не беше обявен от самия него за истински наследник, какъвто беше плана, то Нед какъвто е наивник то можеше и да успее. Не мисля, че не знаеше с какво се захваща. Подцени Церсей и в това спор няма. Ако Кутрето беше подкупил стражата в негова полза, както и беше плана то и Църси нямаше да се развява както си иска. Кутрето го предаде, но го предупреди, че не иска Станис. Кончината на Робърт подрани. Иначе щеше да го предупреди и преживе, и тогава Церсей наистина трябваше да бяга.

Общи условия

Активация на акаунт