Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 41

• 39 690
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Събудих се от много силна болка в гърлото, снощи беше лек дискомфорт и пих чай тогава и сега, но бвз ефект. Страх ме е да пия каквото и да било друго. Да не е някакъв вирус? Чувствам се много зле и отпаднала.
Как се тръшнах бързо. Следобяда ми е личният,но какво да правя дотогава?
И аз го изкарах този вирус за 2 дни. Даже и температура вдигнах. Изядох половин лимон с мед и ми мина гърлото. Като ходих при джипито, той каза че ми няма нищо. Сега ми остана хрема и леко запушен нос, но усещам, че минава. А паралелно с това, в къщи върлува стомашно-чревния вирус и само се моля да не ме хване и той, че и без това повръщам от бременността, нямам нужда и от разстройство.
Бях решила да не пия витамини, но се замислям, че сезона на вирусите предстои и май ще се наложи...

# 376
Стомашно-чревния го изкарах преди две седмици, детето и мъжо не го хванаха, а миналата седмица тримата подред изкарахме грипа със сополите. Всяка седмица бях болна. Unamused

# 377
Аз от самото начало пия биозен мама и като гледам си ме хвана вирус.

# 378
Ако нямате проблеми с ЩЗ, няколко йодни точки на шията, г/д където ви боли, вършат чудна работа.
Аз вчера писах за болки в корема, повърнах само веднъж и то насила, защото ми се гадеше, а не можех. И разстройство нямах, но болките бяха точно такива.

Lara, аз също така с витамините, но смятам да се запася с пчелен прашец.

# 379
Когато бях в 4ти месец, настинах.Само отпадналост, хрема и гърлото. Е достатъчно ми беше де Simple Smile
Правех си вид инхалации с билкови капки и пих чай с джинджифил-страшно помага. Добавя се и мед, защото вкуса му е силен и натрапчив.

# 380
Аз също миналия ден усетих, че ме поболява гърлото. Аз съм с някакъв фарингит и гърлото ми е посоянно и целогодишно червено и от най-малкото съм болна. Като усетя малко болка и почвам едни процедури- мед, чай( много чай), и лимони- ям ги не ги пия, не усещам облекчене. И прополки за смукане. Сега при смяна на сезоните си зех витамин Ц и пия по 1- 2 в зависимост от мг. При мен помага.  А и гаргари със сода- доктора казва че убива вируси ако има такива залепени по гърлото.

# 381
На мен вече няколко пъти ми се случва да се будя от болка от схващане на прасците. През деня нямам никакви такива проблеми, та се чудя има ли смисъл да си купувам магнезий? Всъщност не ми е ясно дали в такива случаи магнезият облекчава състоянието или това, че се появяват подобни "крампи" е сигнал за липса на магнезий?

# 382
Облекчава магнезият по мои наблюдения. Да не кажа, че при подходящата доза могат да изчезнат крампите. На мен ми го изписаха някъде в шести месец заради много чести подготвителни контракции. Дотогава ми се случваше да се будя чат-пат от крампи. Оттогава спряха. Сега в 35 г.с. спрях магнезия и за няма и седмица лекичко започнаха да ми се стягат прасците през нощта.

# 383
Подкрепям изцяло мнението на wild poppy. На мен  ми го изписаха по същите причини и от тогава не съм имала крампи, а преди имах доста често. Все още го приемам и не знам какво ще е положението като ми го спрат.

# 384
На мен вече няколко пъти ми се случва да се будя от болка от схващане на прасците. През деня нямам никакви такива проблеми, та се чудя има ли смисъл да си купувам магнезий? Всъщност не ми е ясно дали в такива случаи магнезият облекчава състоянието или това, че се появяват подобни "крампи" е сигнал за липса на магнезий?
Аз също пия магнезий от една седмица, но при мен си имам такива болки и схващания появяващи се през нощта. Според мен имам липса и докато го наваксам ще си ме по наболява от време на време.

# 385
  • София
Сега в 35 г.с. спрях магнезия и за няма и седмица лекичко започнаха да ми се стягат прасците през нощта.

Док ли каза да го спреш? Знаете ли до коя седмица се пие магнезий? Нали след определен момент все пак е хубаво да си имаме контракции . Сигурно е индивидуално , но на вас нещо казали ли са ви? Всеки път го питам док да не вземе да забрави да ми ги спре (или намали).
И на мен преди да започна да го пия ми се схващаха много - чак ми се ревеше от болка , но сега (пия 2х2  Магнерот) и всичко е ок.

# 386
Hoya, на мен ми каза да го пия до 34 г.с, когато ще съм пак на преглед. Предполагам, че вече в 9 месец не е препоръчително да се пие и го спират.

# 387
Hoya, да. Каза ми, че 34-та, 35-та седмица е време да се спира, за да може все пак по време и след раждането матката да може да контрахира.

# 388
Аз го спирам от днес, 38 г.с. Rolling Eyes
Така ми каза д-ра на последния преглед, сега като ви чета се замислям дали не е късно...ама свърши вече Laughing

# 389
Жана, с предната бременност си го пих до края, макар и в по-малки дози. Съвсем като по учебник си ми мина раждането. Тогава родих 2 седмици по-рано, сега имам някакви тайни надежди спирането на магнезия да подпомогне да не устискам до термин. Blush

Общи условия

Активация на акаунт