Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 41

• 39 122
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • София
И аз усетих бебето за първи път към 19-20г.с. Терминът ми е утре, а движенията са все по-болезнени. Как ми липсват тия пърхания и леки побутвания.

Полът ни го казаха още на първата ФМ в 12г.с. Досега не се е променил.

Маргаритка, Чавеева е страхотен специалист и задължително ще ти обърне внимание и ще предприеме необходимите мерки. Бъди възможно най-спокойна и вярвай в доброто развитие!

# 601
assja, аз също почти нищо не усещам (в 21 седмица), но от прегледите знам, че всичко е наред. Имам някакво туптене и потупване, но рядко, все пак са от бебето, червата ми не правят така. Grinning Но и аз като чета тук как някои майки усещат чак ричтничета още от 16-та седмица и т.н., ами не няма такова нещо при мен. Или е рано и ще стане по-нататък или очакванията са ми прекалено големи на база на прочетеното, а всъщност движенията не са точно това, което съм очаквала. Времето ще покаже Simple Smile

# 602
Днес бях на 2 фетална при чавеева.
Каза, че има нещо ва мозъка дето не трябва да е така.
Не мога да ви обясня точно защото аз се разревах. За някяква течност става въпрос. И че не може да каже какво му е без иследвания. Може да е здраво а може и да не е... всичко в мен се преобърна Sad

Звучи като киста. Ако е това, доколкото съм чела в огромния процент се резорбира и няма проблем. Стискам палци всичко да е наред.

# 603
  • SOFIQ
Аз бях онзи ден при д-р Чавеева на БХС в 12г.с.+4д. И не видя каза ми, че е рано още но на 19.10. Съм на ЖК ще съм в 16г.с. и мисля, че ще се види. 😊

# 604
  • Пловдив
Днес бях на 2 фетална при чавеева.
Каза, че има нещо ва мозъка дето не трябва да е така.
Не мога да ви обясня точно защото аз се разревах. За някяква течност става въпрос. И че не може да каже какво му е без иследвания. Може да е здраво а може и да не е... всичко в мен се преобърна Sad

Не се паникьосвай, отиди пак за да ти обясня точно какво е. Ако е вода в мозъка - това е хидроцефалия. В повечето пъти се слага една клапичка и всичко си върви Ок. Детето на едната ми Братовчедка е така, възстанови се, правеха му рехабилитация известно време, сега е много щуро и усмихнато детенце. Може и друго да е, но дръж да бъдеш информирана какво се случва, ако й нямаш доверие на следящата- второ мнение задължително. Успех Hands V

# 605
Кога се правеше първата фетална?

# 606
  • София
Кога се правеше първата фетална?
11-13 гестационна седмица

# 607
assja, аз също почти нищо не усещам (в 21 седмица), но от прегледите знам, че всичко е наред. Имам някакво туптене и потупване, но рядко, все пак са от бебето, червата ми не правят така. Grinning Но и аз като чета тук как някои майки усещат чак ричтничета още от 16-та седмица и т.н., ами не няма такова нещо при мен. Или е рано и ще стане по-нататък или очакванията са ми прекалено големи на база на прочетеното, а всъщност движенията не са точно това, което съм очаквала. Времето ще покаже Simple Smile

А може просто да имаме много кротки деца? Grinning

# 608
Здравейте много се чудих дали да ви пиша и как да го напиша за да ме разберете.. Аз съм на 21 години в събота с приятелят ми правихме секс и бях в овулация и както сами се досещате той свърши в мен но когато станах от леглото по слабините ми имаше сперма и не знам какво да правя и какво да си мисля забременяла ли съм или не съм имам някакви тъпи болки ниско долу или може би прекалено много си набивам филма и аз не знам ..... дай те  ми съвет ..много се притеснявах да ви пиша но събрах смелост и го направих... Силно се надявам да не съм бременна защото все още съм студентка и не знам нашите как ще реагират

# 609
Здравейте много се чудих дали да ви пиша и как да го напиша за да ме разберете.. Аз съм на 21 години в събота с приятелят ми правихме секс и бях в овулация и както сами се досещате той свърши в мен но когато станах от леглото по слабините ми имаше сперма и не знам какво да правя и какво да си мисля забременяла ли съм или не съм имам някакви тъпи болки ниско долу или може би прекалено много си набивам филма и аз не знам ..... дай те  ми съвет ..много се притеснявах да ви пиша но събрах смелост и го направих... Силно се надявам да не съм бременна защото все още съм студентка и не знам нашите как ще реагират

Като не искате бебе защо не се пазите?? На 21 не си никак малка да ги знаеш тези неща. Един тест от аптеката поне 12 дни след инцидента ще ти даде отговор. Ние тук няма как да знаем..

# 610
От събота да сега няма как да имаш симптоми. Чак след като ти закъснее можеш да направиш тест. Като не се пазите и не искате да ставате родители, поне Ескапел да беше пила.

# 611
Чувала съм за хапчета за след секс  уж за предпазване но ме мога повече да кажа нищо.
Вижте в нета или направо в аптеката

# 612
обяснението не звучи като на 21 годишна .., а иначе тест да, на мен ми отчете ден след закъснението 

# 613
От събота да сега няма как да имаш симптоми. Чак след като ти закъснее можеш да направиш тест. Като не се пазите и не искате да ставате родители, поне Ескапел да беше пила.
Да точно Ескапел  беше

# 614
martitedi, късно е за тях-действат до 72 часа след акт.

Общи условия

Активация на акаунт