Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 48

• 60 723
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Да се допълня, че пропуснах въпросите ти:

А хемоглобина ми е ок или това не значи че и желязото е наред??
Това нищо не значи май. Моят Хемоглобин също е OK, пък Феритинът ми почти гони отрицателни стойности, образно казано. Crazy

И има ли някоя от вас с Паническо разтройство?И дали то има общо с Хашимото?Дори при хормони в норма?
Да, паническото разстройство, депресията и всякакви други психологически проблеми са пряко свързани с Хашимото. Не мога да кажа повече по въпроса, обаче, защото поне към момента май не страдам от изредените. Mr. Green

П.С.: Твоите хормони (FT3 и FT4) не са съвсем в норма или по-скоро - не са им оптимални стойностите, както май ти бяха написали и по-назад в темата. Peace

# 436
  • Перник
Може ли да ми кажете какво точно да изследвам,като ида в лабораторията да съм подготвена със списък Simple Smile имам си тлъстинки по корем А преди около 4години ми правиха натоварване с глюкоза,това изследване което се взима 3 пъти кръв за 120 Мин май беше Тогава всичко беше наред ,но незнам дали съм имала Хашимото тогава...А хемоглобина ми е ок или това не значи че и желязото е наред??А витамини не съм изследвала никога...
И има ли някоя от вас с Паническо разтройство?И дали то има общо с Хашимото?Дори при хормони в норма?
Затрупах ви с въпроси.... съжалявам Simple Smile
Здравей Simple Smile
Аз правя паник атаки...

# 437
  • UK
Вит Д ми излезе 72 при реф. ст-ти 50-120. Трябва ли да приемам допълнително? А вярно ли е, че с Б12 трябва да приемам и фолиева киселина?  

И аз съм от тази година с ИР и Хашимото. Знаех само за поликистозата досега. 

# 438
  • някъде
По БТВ в момента  говорят за Хашимото-то и засегнаха и депресивните състояния.

P.s. За интересните и важни неща се отделят 12 мин, а за всякакви други простотии часове....

# 439
Бях чела, че не е добре обременяването да се прави много често, защото натоварва организма. Аз лично отдавна го обмислям, в миналото са ми правили, даже още като дете са ми правили, но ето, сега се колебая дали да го направя...

# 440
Може да се пробва с изчисляване на Нома индекс (глюкоза и инсулин на гладно), да се изследва гликиран хемоглобин и да се направи кръвно-захарен профил, като се хапва нормално, без да се ограничава човек заради изследването.
Всичко това може да се направи в един ден. Просто ще трябва човек да се разходи още 2 пъти до лабораторията, заради профила. Зависи цените на лабораториите, но примерно в една евтина, в която пускам изследвания най-често аз, би струвало всичко около 30 лв.

Преди години, когато правих изследване с обременяване с глюкоза, нямах никаква идея, че може да се изследва и инсулин. Докторът искаше само глюкоза. Ако съм знаела, щях да пусна тогава и инсулин.
Но пък реално, аз така или иначе минах на лекарства за преддиабет и дали щях да дам още близо 40 лв, просто щеше да са пари на вятъра.
При обременяване с глюкоза излязох в норма.
При кръвно-захарен профил - резултатите бяха извън норми.
Оттам -  нарушен въглехидратен толеранс и последваха лекарства.
Попитах за диета и т.н., каза ми че е от полза, че трябва много да отслабна, че фактор е това, че в рода ми кажи речи всички са с диабет и че като бонус имам щитовидно заболяване и ме убеди да започна лекарства.
Никак не съжалявам, че избрах да ги пия, да ви кажа. Поне за себе си съм решила така.
Спирала съм ги няколко пъти и пак започвам заради стомашни проблеми. Най-дългата ми пауза е била 5 месеца без тях.

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 11:28 от Merelenda

# 441
  • София

P.s. За интересните и важни неща се отделят 12 мин, а за всякакви други простотии часове....
А кой доктор е бил в предаването? Че майка ми не успяла да му види името, а е впечатлена от казаното!

# 442
  • Варна
Здравейте, момичета.Чета ви от известно време и имам нужда от съвет. Имам 2 деца, не съм имала проблем със забременявато и износването. Веднъж си бях изследвала ТСХ, беше около 2 и нещо.Не запомних стойността, защото видях референтни граници до 4  и помислих, че е  в норма. Лятото  решихме, че е време да пробваме за трето дете. Уж имаше бременност, чхг си растеше нормално, но при стойности 7000, никой не виждаше бебе. Започна силна тахикардия, 2 денонощия ми беше ужасно студено, тресях се от студ, не можех да ям, да спя и пулсът ми се движеше между 110-120(нормално ми е около 70).Мислеха, че е извънматочна, но решиха първо да направят абразио и  всчики симптоми изчезнаха. Чхг падна. Пуснах си изследвания на ЩЗ :ТSH- 3.6, FT3 4,74(3.10-6.80),  FT4 15.7(12.00-22.00),  Anti Tg 107.20(до 115),  АNTI  TPO 47.59 (до 34). Изследванията са пуснати  точно преди цикъл, около месец след абразиото. Сега разбирам, че има значение за стойностите. Отидох при Райков. Той каза,че може би е Хашимото, да пия Лтироксин по 50 гами и след месец пак при него. Аз не пих нищо. Около овулация си пуснах пак ТСХ- 2.7. Преди цикъл пак- ТСХ 3.3. Отидох при Ключкова. Спред нея не трябвало да пия никакви хормони. Стойностите били в норма. Но пък имам оплаквания. Минат ли дните на овулацията, започва сърцебиене, неспокойна съм, нервна. И така до деня на цикъла. Преди 4 дни започнах да пия Л Тироксин, но по 25 гами. Възможно ли е веднага да е започнал да действа? Сега пък съм вяла, нямам сила, долната граница на кръвното ми се движи между 50 и 58. Пулс около 58-65.Освен това днес ми дойде МЦ с 11 дни по-рано. И днес пуснах от ново изследвания. ТСХ е 2.27. Инсулин 11.29 (2.60-24.90), глюкоза- 5.73,  Б 12-448. Какво ще ме посъветвате?

# 443
  • някъде

А кой доктор е бил в предаването? Че майка ми не успяла да му види името, а е впечатлена от казаното!
Доктор Тошков от Детокс център.

# 444
  • София
Това д-р Тошков с билките ли е или някой друг?

# 445

Доктор Радослав Тошков.

# 446
  • София
Проверих, същия с билките е. На теория е супер, но видях много отрицателни мнения за практиката. Ще се въздържа Confused

# 447
А имахте ли някакви симптоми, че решихте да се изследвате за ИР? И някой лекар ли ви препоръча или на своя глава? Нормалната кръвна захар на гладно значи ли, че всичко е ок или не е гаранция? Въпроса ми е към всички, които са се изследвали.

# 448
При захар 5,86 взета от венозна кръв и норма 6,1, и капилярна кръв с резултат 5,27 при норма 5,5, докторът ме прати на изследвания и така се откри проблем.
Както се вижда, в норми е захарта сутрин, но е висока.
Докторът тогава ми каза, че здрав човек трябва да има сутрешна захар до 5. Нееднократно измерена стойност над 5, насочва за проверка.
Преди Базедовата болест и преддиабета, нееднократно съм измервала сутрешна захар, тъй като страдах от рецидивиращи цистити. Никога не е била 5 дори. Все 4,4, -4,6-4,8, в ей тия стойности се въртеше.

При мен единствен симптом беше напълняването, което отдавах на щитовидното заболяване.
И обиколката на коремчето издава също.

# 449
  • София - Варна
Май не е гаранция. Но май има и някакви насочващи симптоми почти винаги.
Например при мъжа ми никога не минава сутрин на гладно 4.50-4.80 а пък има напълняване, особено около корема тлъстини, и инсулин към 9 на гладно. Получава и доста чести хипогликемии.

При себе си съм засичала резултати до 5.5 през последните 6 години. Един път ще е под 5, друг път над. Като през бременностите винаги е под 4.5. Нямам обаче симптоми, нито тлъстини.

Общи условия

Активация на акаунт