Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 48

• 60 692
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София - Варна
Е, все пак ФТ4 е в граници, Дони. Явно си от хората, на които ТСХ им реагира така.Не знам защо става така.
Познавам хора за доза около 87.5 Т4 примерно, които са били с ТСХ над 50 при поставяне на диагнозата. И хора, които са се оказали за пълна заместваща доза (около 100 Т4) до 1-2 години след започване на хормона, но преди да го започнат са били с ТСХ максимум 5-6.

А при мен ТСХ не мръдна при бременност. Все едно не бях бременна. И дозата ми през бременността беше с максимум 15% по-висока. Дори ТСХ беше като в първата част на цикъла ми, дори като в дните на кървенето ми, ако трябва да съм точна - около 2.20. При ПМС ми се качва повече отколкото при бременността.
През бременността ФТ3 ми беше по-нисък като цяло, то затова и ТСХ. ТСХ и ФТ3 ми бяха такива каквито са ми сега по време на самото менструално кървене. Но тези нива през бременността се постигаха с по-висока доза ест., но много малко по-висока.

# 556
Отвреме навреме ме приболва и все опипвам лимфните възли, но няма проблем...надявам се. 😩
А има ли опъване, дърпане или само те боли? При мен заради подут лимфен възел под челюстта, имаше придърпване по цялата шия. Покрай него разбрах за проблеми с жлезата, но в случая стана случайно и жлезата нямаше отношение към възпалението.
Когато се възпали жлезата, на много по-късен етап, възпалението и болките бяха съвсем различни. При Базед доста се подува, увеличава, изпъква, пробожда и т.н. екстри.
Когато съм била в хипофункция, съм усещала дискомфорт и задух, без болки.

# 557
  • Пловдив
Да докладвам какво стана с моя проблем с ЩЖ и ТСХ. Ендокриноложката ме успокои, че по-важното е, че ФТ4 е в норма и той бил по-важния за бебето. Каза ми да не се притеснявам за ТСХ, защото ще го смъкнем. И сега от доза 75 мг. иска да започна да редувам 125 и 150 мг., което ми се вижда много рязко повишаване и утре може и на второ мнение да отида.
Бях и на АГ. Противно на всички ужасни мисли и безсънна нощ беб е добре и се развива чудесно.
С две думи отдъхнах си до следващия екшън 😀🤔

# 558
  • София - Варна
Вдигни си сама дозата малко. Това наистина е много рязко повишение.

# 559
  • Пловдив
Да, и аз мисля утре да пия 100. Много рязко знам от др Начев, че не е препоръчително.

# 560
Дони ако не е тайна при кого ходиш сега и при кой лекар ще направиш консултация?
Радвам се че вече си спокойна!Всичко ще е наред!

# 561
  • София
bongobongo, аз имам периодично болки в ямката, когато вдигна тсх-то най-вече. Имам болки и в жлезата, а и в гласните струни. 3 различни вида болки, на различни места.... Според част от лекарите- Начев и още една известна лекарка е на психична основа и жлезата никога не боли, но според мен не е така. Специфично от келпа и на мен ми изчезнаха болките в жлезата и в ямката, защото със сигурност съм свалила тсх-то. Сега ноември ще пусна изследвания и ще гледам да докладвам Simple Smile

# 562
  • София - Варна
Аз си мисля, че в крайна сметка няма да имаш нужда от 125/150. Ти остави, че повишаването е страшно рязко, ами и мисля, че няма да имаш нужда от 138 Т4 чак като цяло, макар и бременна. Това е страшно много. Ще видим де. Simple Smile

# 563
Да докладвам какво стана с моя проблем с ЩЖ и ТСХ. Ендокриноложката ме успокои, че по-важното е, че ФТ4 е в норма и той бил по-важния за бебето. Каза ми да не се притеснявам за ТСХ, защото ще го смъкнем. И сега от доза 75 мг. иска да започна да редувам 125 и 150 мг., което ми се вижда много рязко повишаване и утре може и на второ мнение да отида.
Бях и на АГ. Противно на всички ужасни мисли и безсънна нощ беб е добре и се развива чудесно.
С две думи отдъхнах си до следващия екшън 😀🤔

Радвам се, че всичко с бебето е добре. Продължавам да съм ЗА второ мнение относно дозата.
Успех!

# 564
Аз през бременността стигнах до 167,5 еутирокс. Само така ТСХ беше ДО 3 и то в трети триместър. После не съм била никога на такава доза, но и започнах с доста по - висока - 125. Утре съм на изследвания и ще видим с колко ще вдигам този път защото усещам, че хич няма да са добре нещата...Ще пиша за съвети!

# 565
  • София - Варна
Божке, как такива дози... Странно.
Да. Пусни изследвания най-добре.

# 566
Божке, как такива дози... Странно.
Да. Пусни изследвания най-добре.

Не знам, но е факт, че иначе скачаше. При 150 не бях добре и вдигнах на 167,5. Като родих естествено веднага падна. Подозирам, че нещо имам проблем с усвояването аз  Rolling Eyes иначе не знам защо постоянно ми се налагат толкова високи дози, а и редовно повишаване. Един път да е около 1 и да смъкна малко и след 2 месеца пак е в небесата и пак вдигам дозата и така повече от 8 години...
Явно просто не всичкия отива където трябва  #Crazy

# 567
  • София - Варна
Леле, ясно. Да, нещо странно има.

# 568
bongobongo, аз имам периодично болки в ямката, когато вдигна тсх-то най-вече. Имам болки и в жлезата, а и в гласните струни. 3 различни вида болки, на различни места.... Според част от лекарите- Начев и още една известна лекарка е на психична основа и жлезата никога не боли, но според мен не е така. Специфично от келпа и на мен ми изчезнаха болките в жлезата и в ямката, защото със сигурност съм свалила тсх-то. Сега ноември ще пусна изследвания и ще гледам да докладвам Simple Smile
Аз миналата седмица бях с  всички изследвания при една моя приятелка–онкохирург/то и затова на другия ден
за профилактичния преглед бяха у мен/.Тя опипа лимфните възли и каза че съм ПУШКА и болката ми е на неврогенна основа! Не мисля!Всеки най–добре си познава тялото...и мен наистина ме боли.

# 569
  • София - Варна
Oх, като почнат с това неврогенно, изкараха ни всички луди. Mr. Green

Калина, ти с колко си пробвала да смъкваш дозата, като ТСХ стигне 1?
Защото сега като се замислих, всъщност имам едно обяснение защо най-вероятно ТСХ скача така при теб, както и при Дони.

Общи условия

Активация на акаунт