Дванадесетокласници 2018/2019

• 84 625
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Изобщо не ми е минавало през ум да ходя на изпращане. Дори на самия бал не ми е ясно как ще съчетаем програмата си с абитуриентката. Може би всеки ще е по своя собствена. Не знам дали да ходя на събирането им пред ресторанта и какво точно да правя там. Безкрайно съм щастлива, че завършват, та и аз покрай тях Simple Smile , но въпреки това сигурно ако отида на такова официално мероприятие ще се наложи да порева, та не съм сигурна дали искам да си го причиня.
Девойката работи от октомври, харесва си работата, вече е  (почти) самостоятелна и в никакъв случай няма да ѝ липсва училището.
Приятни емоции покрай приготовленията за бала и успех на матурите и в кандидатстването ви желая!

# 481
  • Стара Загора
И в нашето училище имаше официално изпращане, с програма , покани и т.н. Беше хубаво и тържествено .
Като се замисля ,кога изминаха тези 12 години . Всякаш вчера ги водехме за първия учебен ден / с огромни букети и уплашени очи /  , а днес вече са абитуриенти ! Heart Eyes Heart Eyes

# 482
И аз така Simple Smile
Моят син почна и работа вчера, та ще иде набързо на изпращането и ще бърза да прави бургери после за обедния ръш Simple Smile та хептен няма какво да правя аз там.

браво, че си е намерил нещо да работи! при нас през март имаше такава офанзива, ходи на три интервюта в Telus и последно му определиха да започне обучение след матурите ("за да не се разсейвал, докато се подготвя за тях", не че се е задълбочил в това особено след като не му трябват, ама нямаше как да го каже на HR-ите) и съответно да започне работа в края на юни, което тотално обезсмисли начинанието - искаше да си уплътни времето до лятото, да изкара някакви дребни пари за море и тн - сега е пак в нулева позиция, а наистина искаше да работи; за съжаление ми се струва, че възможностите за краткосрочна младежка заетост не са особено развити, а колко му е по-напредничавите компании да пуснат някаква стажове - хем някой да им върши офисната работа, хем и младежите да видят малко реална среда и как (трудно) се изкарват пари Simple Smile

# 483
  • Русе
При нас утре щели да си имат нормални часове. На 24-ти изпращане. моята трябвало да изнася реч пред випуска, но се отървала, защото е "придружителка" на знаменосеца не се сещам думата, та и за официално облекло за този ден няма да мисля, ще е с униформа. Иначе официално ще ги изпращат на някой си юни. Дали ще ходя нямам идея още - ако ме покани ще отида, ако не - няма.
И тя искаше да работи лятото - но опциите са сервитьорка - тук или по морето и се отказа. Пробва за стаж във Филмовото студио в Бояна, но я отрязаха, че искали хора, които ще са там 3 месеца от май, което обективно нямаше как да се получи. Сега се чудим дали като се върне от Виена направо да не замине юли за Париж и да си намери и работа и квартира едновременно, че май дистанционното търсене от тук няма да се получи, а и ще се поочупи с езика преди да започнат същинските занятия и ще изкара някое и друго евро. Мъчно ми е и не ми се праща от сега, но е най-доброто решение за нея, а и аз ще постоя седмица две в началото -(може би).

# 484
  • София
дори и не ми е хрумнало, че може да се отиде на изпращането /не в абитуриентския ден/ Simple Smile церемония ще има ли?
И аз така. Няма да ходя, от 12 ч. е и май никой не ме иска. Simple Smile

Темата не е замряла. Има си друга за Абитуриентски страсти 2019 Flutter Peace

# 485
  • Русе
Там съвсем други страсти се разискват. Тук май сме повечето дето не ги интересуват тамошните теми. Затова и темите са различни - за всеки по тема.

# 486

а, мен ме е страх да я отворя даже, поради националната ни склонност бала да се превръща в събитие от ранга на малка /а дори и голяма/ сватба Laughing

# 487
  • София
Ако тази тема е същата,  в която влязох веднъж преди години и  в която разни скрити зад компютъра дами коментираха доста критично физическите дадености на децата и несъобразените с тях тоалети,  не,  мерси..

# 488
Не, темата е хубава, главно защото пишат много свежи дами. Има различни мнения, но в никакъв случай не е за сметка на децата.
Аз имам шанса ( или липсата на такъв) да работя срещу училището. Няма да пропусна и тази година изпращането, ще изтичам да видя как излиза класът на сина ми. Много вълнуващо го правят при нас, под звуците на музика излиза целия клас, има балони, гълъби, има безкрайно щастливи и одухотворени лица, има от всичко хубаво  по много. На фона на несъвсем усмихнатата заобикаляща ни среда, не бих пропуснала такова нещо, пък макар и да изпусна някоя сълза, децата си ме знаят - от щастие е.  Миналата седмица бяхме на друго официално събитие, когато им раздаваха ДСД дипломите. Е как да пропуснеш нещо такова - че то си е баш важен момент от живота им. След церемонията имаше коктейл, огромна торта, почерпка. Е, ние тръгнахме заради неизменните тренировки на младежа, но самия факт, че се бяха погрижили за приятната обстановка си беше  жест голям.  До края има още три събития - завършването, абитуриентския бал и раздаването на дипломите. Толкова вълнуващи са , как да ги пропуснем. Та ние сме едно семейство, как бихме могли да не споделим заедно тези звездни мигове. Те са броени.

# 489
  • София
антеа, с офис работа не стана и при сина ми - макар че все още има отворена опция да се обадят от 60К, но е за едномесечно. С немски обаче има голямо търсене в кол-центровете, Съдърланд дори май имаха ученическа програма.
Та затова - фууд трак Simple Smile

# 490
  • София
Ние ходихме на изпращане на големия син, ще ходим и на този. Присъствието ни е формално и ненатрапващо се. За тези, които не знаят какво се прави - ами и след това няма много да знаете Smile
Ние имаме Фейсбук група на родителите, в която класната услужливо ни осведомява за неща, които чедата ни "забравят" да кажат. Та вчера съвсем официално ни покани всички. А на самия бал е малко суматоха - не знам как точно ще го съчетаем. Ще имаме десетина-петнадесет гости в едно квартално ресторантче, които ще изоставим за известно време докато изпратим синковеца до училище и не на последно място да позяпаме роклите на съученичките Smile , след което ще се върнем при компанията да си допием и това ще бъде нашето време на празнуване на свободата, че нямаме ученик.

# 491
мерси, Бърди! тези 60к не ги знаех, 1 месец поне за него звучи екстра, ще ги проверим, иначе, да - има търсене с немски, и в Съдърланд ходи също, даже май някъде видя из таблата във фойетата на кол-центровете да се рекламира бонус за доведен служител с немски от 1600 лв  (Shocked), ама не щат май да се занимават с хора, които потенциално ще работят само докато започнат следване... та така

G.D. от край време ме удивляваш колко положително си настроена към света, с такава нагласа неминуемо сигурно нещата се случват по-леко и стават вълнуващи Simple Smile) циникът в мен обаче казва, че ДСД-"дипломите" са сертификат за владеене на език, точно от типа на CAE или IELTS, които изпитващата организация изпраща по мейла на милионите хора, които са го взели по света /е да, оригинала си го взимаш от местния изпитен център.../ и чак церемония с торта ми идва свръх Simple Smile но пък сигурно, за да стана циник, една от причините е, че за пет години веднъж нашето училище не ни покани на нищо и не ни направи съпричастни и горди с успехите на децата му /които иначе са си нашите деца, нали.../, така че е чудесно, че вашето поддържа хубави традиции!

# 492
  • София
Антеа,  в НЕГ,  поне досега,  винаги си е имало много официална церемония за ДСД,  организирана от немците. Речи на бг и немски учители, на представител от посолството,  музикални изпълнения,  прожекции на екран с избрани моменти от петте години обучение/участия в проекти,  бюфет.. Просто е само за децата и аз го намирам за нормално,  това е сертификат. Но за дипломите за средно винаги са поканени и родителите.

# 493
  • София
Антеа:
Скрит текст:

# 494
O, мила  antea,  съвсем не съм бяла и добра. Но знам едно - постигната ли е целта, ресурсът е оправдан. И ние и децата знаем, че зад успехите им седи семейството. И никой и нищо не може да помрачи радостта ми от това.  Дори това, че училището не успя да ги смачка и обезличи,  не успя да ги уравни, да ги превърне в безлични посредствени и безцелни - всичко това се дължи на семейството. Всички тези празници ги приемам като лични, сигурно затова съм толкова щастлива. Защото знам, че това е успех на децата и на нас като техни ментори, родители и приятели.
А за ДСД си напълно права. Но успехът си е успех, нали. Ти ако ни видиш как се черпим у нас след всяка победа на децата, независимо колко малка или голяма е тя...

Общи условия

Активация на акаунт