Дванадесетокласници 2018/2019

• 84 624
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Антеа,  в НЕГ,  поне досега,  винаги си е имало много официална церемония за ДСД,  организирана от немците. Речи на бг и немски учители, на представител от посолството,  музикални изпълнения,  прожекции на екран с избрани моменти от петте години обучение/участия в проекти,  бюфет.. Просто е само за децата и аз го намирам за нормално,  това е сертификат. Но за дипломите за средно винаги са поканени и родителите.

ясно, не знаех...

G.D. - добре казано Simple Smile

# 496
  • дядовата ръкавичка
Вашите поне искат да работят, моят е много зает да нищоправи  Crossing Arms.

За ДСД дипломите питах кога ще се получават. Отговорът гласеше "Никой не знае, това е Немската!" Stop

А, иначе, и на мен би ми било вълнуващо да присъствам на "изпращането", затваря се страница в живота, отваря се нова... дай Боже .... но като не ме искат ....

# 497
Ние ходихме на изпращане на големия син, ще ходим и на този. Присъствието ни е формално и ненатрапващо се. За тези, които не знаят какво се прави - ами и след това няма много да знаете Smile
Ние имаме Фейсбук група на родителите, в която класната услужливо ни осведомява за неща, които чедата ни "забравят" да кажат. Та вчера съвсем официално ни покани всички. А на самия бал е малко суматоха - не знам как точно ще го съчетаем. Ще имаме десетина-петнадесет гости в едно квартално ресторантче, които ще изоставим за известно време докато изпратим синковеца до училище и не на последно място да позяпаме роклите на съученичките Smile , след което ще се върнем при компанията да си допием и това ще бъде нашето време на празнуване на свободата, че нямаме ученик.

Саш, на мен този момент със стиковане на почерпка и изпращане ми се губи. Доколкото разбрах не им позволяват да се събират в училище. Направо в ресторанта ще е. Не горя от желание да гледам наконтени тийнейджъри, неприличащи на себе си и състарени с поне десетина години, но баба ѝ и дядо ѝ ще искат да ги видят сигурно. Май единствено те се вълнуват от събитието. Девойката не знае програмата по часове и не знам кога ще я научи, понеже класната им се води такава само по документи......
За бала дълго се чуди дали да ходи, но за да не съжалява все пак някой ден, реши да се подготви. Не пожела скъпа рокля, обувки и бижута. Каквото си е харесала - такова ще е. И фотограф не пожела. На мен също са ми доста досадни тези мероприятия и много ме натоварват. Ако зависеше от мен, и аз нямаше да присъствам на собствените си бал и сватба навремето Simple Smile Ама традиции, трябва да се отмятат някак.

# 498
  • София
Не знам, хора, аз толкова нямам търпение да я затворя тая врата със сина ми, че направо грам, милимунда не ми е мъчно, тъжно или носталгично. Голяма мъка изживях тия 12 години Joy
Че сега и още 10 с щерката ме чакат, ама тя поне изглежда да е от "добрите" Stuck Out Tongue Winking Eye

# 499
  • София
Там съвсем други страсти се разискват. Тук май сме повечето дето не ги интересуват тамошните теми. Затова и темите са различни - за всеки по тема.
Да. Да. Така е.
Всеки си има какво да го вълнува.

Вметката ми беше по повод това изказване на антеа:
бях леко учудена, че темата съвсем замря, а пък идват разни събития тип матури и балове... но изглежда така стоят нещата с порастването на децата, не че не се вълнуваме, ама си станаха големи хора Simple Smile
Иначе аз следя другата тема! Поне красоти ще гледам! Flutter Вие си пишете за матури тука! Joy hahaha

# 500
Не знам, хора, аз толкова нямам търпение да я затворя тая врата със сина ми, че направо грам, милимунда не ми е мъчно, тъжно или носталгично. Голяма мъка изживях тия 12 години Joy
Че сега и още 10 с щерката ме чакат, ама тя поне изглежда да е от "добрите" Stuck Out Tongue Winking Eye

Говори ми...
Утре затварям официално след втория. От вълнение днес на няколко пъти усещам странни бодежи в сърдечната област. Смятай колко се радвам, че всичко приключва. И то успешно! 
 Дива еуфория!

# 501

Бърди, напълно споделям Simple Smile
Сякаш аз завършвам. Не знам по белите държави такъв кошмар ли е образованието като при нас.

# 502
  • някъде ... тук ...
И ние разсъждаваме като G..D.., а и празнуваме всичко и всички заедно, семейно.
Но не знам точно какво ще правят утре, защото Радо каза, че няма нужда да ходим. Все пак е в друг град и е по сред работно време.
Нашето черпене с роднините ще е тази събота, а на самата абитуриентска ще пътуваме само ние - за да го изпратим от училище до ресторанта, където ще празнуват. Иначе ставаше още по-сложна логистиката с бабите и дядовците. Пък на тях им се иска да си видят най-голямото внуче изкласило.

Иначе си мисля, че ако искаше и беше влязъл в някоя от елитните гимназии, нямаше и да помирише отличен успех. Но сам си го избра, харесва си го и смята да продължи с това, което учи.

Да са здрави, пък!

# 503
  • София
До колкото виждам, това е само за Бургас. Peace

даже май някъде видя из таблата във фойетата на кол-центровете да се рекламира бонус за доведен служител с немски от 1600 лв  (Shocked)
Да. Смятай какво е текучеството. Wink
Мога да ти кажа как стоят нещата от кухнята Wink. В моята фирма обучението само на new hire трае 6-7 седмици. За Microsoft Office365 Germany Cloud Engineer.
Колкото за бонуса-1600 лв. да се вземат от нов човек, примерно -трябва той да работи поне 6 месеца за компанията и на 6 месец се изплаща бонуса.
За немският език, наскоро на един от митингите ни, на шега някой от колегите каза, че в Бизнеспарка на фонтаните да застанеш и кажеш, че знаеш немски -веднага ще получиш 5 предложения за работа!  Joy Mr. Green

Колкото за деца изпратени да учат в чужбина....Хм, доста от тях работят с / около мен. Всичкото народ по тия центрове от там все се връщат, та българска заплата да получават....Та съм със смесени чувства. Но това е друга ...бира. Wink

# 504
До колкото виждам, това е само за Бургас. Peace

даже май някъде видя из таблата във фойетата на кол-центровете да се рекламира бонус за доведен служител с немски от 1600 лв  (Shocked)
Да. Смятай какво е текучеството. Wink
Мога да ти кажа как стоят нещата от кухнята Wink. В моята фирма обучението само на new hire трае 6-7 седмици. За Microsoft Office365 Germany Cloud Engineer.
Колкото за бонуса-1600 лв. да се вземат от нов човек, примерно -трябва той да работи поне 6 месеца за компанията и на 6 месец се изплаща бонуса.
За немският език, наскоро на един от митингите ни, на шега някой от колегите каза, че в Бизнеспарка на фонтаните да застанеш и кажеш, че знаеш немски -веднага ще получиш 5 предложения за работа!  Joy Mr. Green

Колкото за деца изпратени да учат в чужбина....Хм, доста от тях работят с / около мен. Всичкото народ по тия центрове от там все се връщат, та българска заплата да получават....Та съм със смесени чувства. Но това е друга ...бира. Wink

ама точно ей такива неща от кухнята са най-полезни Simple Smile че иначе едни фантасмагорични неща се носят като слухове и масово си се самозаблуждават помежду си

# 505
  • София

Ха-ха-ха, страхотно Simple Smile
Иначе не бях видяла за обявата, че е за Бургас наистина.

При мен също, рамо до рамо в отдела ми работят завършили СУ и УНСС и такива, върнали се от студентство в Англия и доста от Холандия. Заплатите са еднакви Simple Smile

# 506
Мен ме поканиха на изпращането утре Simple Smile В замяна на това на бал и други няма да ходи. Така че утре затваряме страницата тържествено и отваряме студентската, надявам се.

# 507
peppia, поздравления за успехите на твоето момче! Предполагам ще се възползва от шанса, който си е извоювал.
Тъкмо дойде съобщение в школото, че има разлепени списъци с разпределение по училища за матурата. Дали са по райони по местоживеене? Надявам се да не търчим в ранни зори до Люлин или Обеля.

# 508
Дали са по райони по местоживеене?
Не са по местоживеене. Поне нашите не са.

# 509
  • София
Ох, не са по региони по спомен. Приятелката ми преди година от Младост до Люлин трябваше да придвижи сина си.

Общи условия

Активация на акаунт