Искам да кажа ... (138) през септември 2017

• 280 082
  • 4 511
  •   1
Отговори
# 3 060
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Титина, съчувствам ти много, труден момент от живота си преживяваш...
Но пък всички сте живи и здрави, барабар с котето.
ВЕрно, изморяваш се, изтощаваш се даже, може даже да се скапеш от работа, напрежение и мисли и да ти иде да ревнеш с глас от яд заради вселенската несправедливост, която ти се стовари на главата...
Но краят ще е хубав, помнИ това.
Не се е случило нищо невъзвратимо.
Освен това ти си куражлийка, силна и борбена жена, ще се справиш.
 Hug Hug Hug Hug

# 3 061
В края на етапа на обучението се издават документи - свидетелство, диплома. В други документи често се допускат грешки и после грешката отива и на дипломата примерно. Затова най-добре се сверява с акта за раждане. Всяка година сверявам по много пъти. При записване при нас комплектът документи включва и копие на акта за раждане.

Е да де, при записването съм дала всичко необходимо. Преди 5 години  Simple Smile
Оня ден е занесла и картата от лекаря, там също го има прословутото егн.

# 3 062
Възмутена съм от цените на учебниците по общообразователните предмети. Синът ми е осми клас, по новата програма, с току що отпечатани учебници. Най-евтиният е 10 лв, има и два по 14. Учебните тетрадки са около 5 лв. Около 200 лв само за общообразователните предмети. Езиците и специалните предмети отделно. Тетрадките и канцеларията също не ги слагам.
Ми много пари са това. А при две деца? А при три?
Ние имаме едно дете, и не сме финансово затруднени на този етап.
Но въпросът е принципен, как се отделят тези пари при ниски доходи, при повече деца? Нали искаме всички да са образовани. Нали трябва всички да са образовани Thinking

Фотокопирането не излиза по-евтино. Математиката е 232 страници, х 0.05 лв = 11,60, плюс гръбче и спирала - става 12 лв и нещо, при корична цена от 11.50.

# 3 063
  • Бургас
Прочетох си всички страници съвсем старателно,че не бях влизала отдавна.
Днес ще пътуваме за Пловдив с децата, че утре сме на сватба. Обаче, ще сме с влака. 4 часа ще е приключение.
Аз съм в отпуска днес, уж да стягам багажа, пък засега съм приготвила само моята рокля за утре.

# 3 064
  • София
Бърдс, това е положението. Учебниковата мафия е страшна и не пуска.
За големия нямаше безплатни учебници 5-7 клас.  ooooh!
Сега поне за втори номер 5-7 клас само веднъж са ми искали учебна тетрадка. Също е осмокласник в момента и правя списък. В момента е за 50 лв, но защото не са минали всички предмети. По езиците ще е отделно. За щастие никой учител не иска учебна тетрадка. Учителят по математика е казал, че може да си купим учебник и по старата програма, а учителката по история иска атлас без значение от издателството.
Тръпна в очакване на окончателната сума ooooh!

# 3 065
  • София
Така е, Бърдс, ние поне имахме шанса да можем да купуваме учебници на старо, а при вас и тази опция я няма с новата програма. Че и черно-белите скриха след скандала, което за мен беше огромна грешка, направиха много голяма беля на тези родители, на които ще им е трудно да отделят толкова пари накуп за нови учебници в 8 клас.

# 3 066
  • София
Личното ми мнение е,че отдавна няма безплатно образование!Моля учителите в темата да не се обиждат!Мнението ми не касае тях,а образователната система.
Вечра дадох 44 лева за учебник и учебна тетрадка по език.Отделно учебните помагала и учебните тетрадки по останалите предмети.
И в този ред на мисли миналата седмица купих учебна литература от щанда на Просвета от Алея на книгата.Участвах в тяхна томбола и днес получих мейл,че съм спечелила безплатно електронен учебник.Сега ще им пиша да видя за какво иде реч. newsm78

# 3 067
  • Бургас
Ужасно е това с учебниците! Бива ли такива безбожни цени да са....  Трябва да им наложат някаква минимална сума. Срамота е това! А родителите,които са с минимални доходи,как ще им ги купят! Всеки иска да образова детето си! Държавата трябва да поработи в тази насока!
А не да дава помощи за щяло и нещяло на циганурите,които нито работят,нито учат,нищо не правят,само крадат и живеят на гърба на народа!

# 3 068
О, да. И аз съм за помощи от учебници, тетрадки, атласи...

# 3 069
Споделям интересна и много полезна статия.
http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2017/09/21/3033264_henrieta … itelite_na_dobro/

Категорично смятам, че учебниците до 12 клас трябва да са безплатни за всички.

Също смятам, и че ученето втора смяна е неполезно и неефективно, не се вписва в естествения ритъм на организма, пречи на семейството и затормозява децата.

# 3 070
Съгласна съм със Сбъдваща и по двата въпроса. На кой идиот му хрумва да разделя децата на две смени?

# 3 071
И аз съм съгласна със Сбъдваща относно втората смяна, моето мнение е същото. За съжаление дъщеря ми е на смени, докато сина ми не. Но догодина и двамата ще бъдат само първа, така че ще чакам.
Темата за училището е толкова обширна и толкова много са и негативите в момента, че чак не виждам позитиви, а сигурно има.

Сбъдваща благодаря за статията, наистина е полезна.

# 3 072
  • постоянно
Все си мисля , че навремето имахме две смени , може би защото ако всички бяхме в една училищата нямаше да могат да ни съберат.
Съгласна съм със Сбъдваща Hug

Последна редакция: чт, 21 сеп 2017, 13:40 от her_76

# 3 073
Един много сладък поздрав от мен. Simple Smile

https://www.youtube.com/watch?v=FQkaH5ppFek

В големите градове всички училища са на 2смени, просто няма място и как да се случи обучението в една смяна.
А като цяло за образованието...зле, зле...и все по-зле става.
Има единици преподаватели, които правят, или по-точно се опитват да правят нещо. Но самата система е така изградена, че те вкарва точно от 1ви клас в коловоза. И в 12ти клас излизат едни коне с капаци, без грам собствена мисъл в 95% от случаите. Жалко за децата ни...защото те не започват образованието си такива.

# 3 074
Сутринта като прегледах темата и ми се оправи настроението с котаците. Всички са прекрасни.

И аз съм съгласна за втората смяна и за останалите неща, но при този наплив наистина е невъзможно в повечето училища.

Общи условия

Активация на акаунт