Искам да кажа ... (138) през септември 2017

• 280 975
  • 4 511
  •   1
Отговори
# 3 975
.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 10:51 от Анонимен

# 3 976
  • Ямбол
Аз имам въпрос/и. Как се учи по предмет, който детето не харесва? Насила, с увещания,  с наказания, без нито едно от трите?
Вашите имат ли такива и как се справяте?
Примерно математика. Не може без нея, но как да накараш дете, което не му харесва да я учи, да зубри ли, как?
Детето не се кара да учи, а се възпитава да учи и че ученето е полезно. Ако детето е възпитавано досега, че ще прави само каквото му харесва, почти е невъзможно да бъде убедено, че може и трябва да учи.
По математика специално става с много упражнения. Нищо сложно и неприятно няма в 1-4 клас.

Аз не обичах биологията, но ей го синът, за него това е най-невероятният и интересен предмет и продължава и досега да ми говори с много любов и интерес за разни кокалчета. По математика не успях да го накарам да я заобича, но това което му трябваше, успя да го разбере и усвои. Надявам се сега да няма проблеми с физиката, че и тя не е много приятна.

# 3 977
  • ту тук, ту там
Сбъдваща, като цяло всички ми харесват (без тези за връщане), но напоследък забелязвам, че масово подметките на обувките са много грозни. Или хайде, не по мой вкус! Харесвам си обувки, боти, сандали, обаче подметките ужасни и ме отказват! Та и в твоите показани подметките не ме кефят нещо. Може би само на първите показани подметката се доближава до вкуса ми, а иначе на Арт моделите ми харесват повече.

# 3 978
А аз вчера се ядосах на поредната глупост в училище.
Имат нулев час "консултации" в сряда, който не е задължително да се посещава от децата.
Госпожата обаче заявила, че в този част ще се подготвят за външното оценяване и раздала 1сборник.
Е аз категорично не съм съгласна детето да виси още един незадължителен час в училище и не смятам да я пращам за него.
Което дете има нужда от помощ, да ходи.

# 3 979
Сбъдваща, мерси за насоките, значи ти ще си виновна за поне 1 кило отгоре тази вечер   Mr. Green
Ботите, които сега ще поръчваш по- ми харесаха и на мен, Хай и твоите са страхотни /лафа сигурно търпи вариации, защото го чух от познат, който си купил къща без комин и беше много щастлив, та тогава го каза, в тази връзка/.
Съни, не ми се отваря сайта, кой е?

Аз пък си имам едни други разсъждения, чудя се дали е безопасно да ги споделя, ама айде ще пробвам- ако аз не работя, за да си гледам къщата и както имам две дъщери, как ще им дават акъл да учат, че да работят, като виждат, мама си как добре си живее newsm78 С две думи "като е толкова хубаво да се работи, ти що не работиш" не би ли бил логичния въпрос за тях newsm78

# 3 980
Райче, там откъдето поръчах моите има и велурено на ежедневен ток. Аз ги позагледах, но просто ми се искаше нещо различно. Ето такива, мисля в три цвята се предлагат.
http://www.indigo-shoes.com/obuvki/new-2017/2016-green-detail.html

Моите пристигнаха. Стават ми идеално, подметката е удобна, очаквах да е една идея по-мека, но и така е добре.

По спора за вечния въпрос - когато съм на работа искам вкъщи, когато съм вкъщи искам на работа hahaha
По възможност никъде нищо да не ме карат да правя Money

Всъщност при мен се получи идеално. Не се върнах на работа след майчинството, а останах към семейния бизнес.
Хем работя, хем излизам по всяко време. Ама гърча е по-голям отколкото да си от 9 до 5, въпреки че отстрани изглежда като нещо невероятно.

# 3 981
Аз пък си имам едни други разсъждения, чудя се дали е безопасно да ги споделя, ама айде ще пробвам- ако аз не работя, за да си гледам къщата и както имам две дъщери, как ще им дават акъл да учат, че да работят, като виждат, мама си как добре си живее newsm78 С две думи "като е толкова хубаво да се работи, ти що не работиш" не би ли бил логичния въпрос за тях newsm78
Учението спомага за развитието на личността, не само за работа - защото да метеш улици пак е работа, но за нея не се иска учене, съответно там не се търсят и личности.

Оставането в къщи не винаги е доброволен избор, за това според мен човек трябва да е по умерен във възгледите си, защото утре може да се "обърне палачинката" и ще му е много трудно да се адаптира към новата житейска ситуация.

# 3 982
  • постоянно
Здравейте Дами ,
 пропуснах много , ще чета назад когато мога . Лежах болна вчера цял ден , нямах сили даже за интернет-а
.
Днес май живнах , дано му се види края на този грип вече.  Peace

# 3 983
Райче, obufki.com. Пускам го така, сигурно го прием като реклама.

# 3 984
Аз не премеря ли обувка, не видя ли как ми стои и дали ми е удобна, не купувам.А това по нета не може да се случи.
Пробвах веднъж по снимка да си взема и ги върнах, че и разходи пощенски платих.Това упражнение не го правя вече за мен.За дребната поръчвам.

# 3 985
Райче, obufki.com. Пускам го така, сигурно го прием като реклама.
. А, знам го него Kissing Heart  Мисля, че става ясно, че аз имам предвид ситуацията при личен избор, другото е ясно

# 3 986
Много хубава кухня, Кате. Особено липсата на котлони и фурна ме впечатли! Mr. Green

Сесил, и при нас процедират с много учене за матурите след 4 клас. Аз отсвирих класната на щерката и й заявих, че детето ми един тест няма да реши у дома. Това е за оценка повече на учителите, от колкото на децата. Те, ако са съвестни ще си преподават до откат през всичките години. Да не говорим, че преди две години се оказа, че матурите се проверяват не в училище, а се носят в дома на учителка. Това не е позволено. За едни и същи грешки деца от различни класове бяха оценени различно, а на щерка ми пропуснала да пренесе една цифра от черновата(където е без грешка)на беловата и консултация от класната със зам. директор не беше зачетено за вярно. Учителите много се филмират и филмират излишно децата. Айде, няма нужда.

# 3 987
Кате, страхотно се е получила кухнята.
Аз също много харесвам този гръб Simple Smile

# 3 988
  • София
Кате, честита куФня! Хич не ми се вижда малка на мен, тамън си е!

Чакам отзивите на баба и дядо за Рим! И ако са били доволни от района на настаняване, щерка им да бъде тъй добра да даде линк Grinning

# 3 989
Аз чакам и армаганите да се споменат! Я прошуто, я пармезан, я шоколади, вино....

Общи условия

Активация на акаунт