Искам да кажа ... (138) през септември 2017

• 280 943
  • 4 511
  •   1
Отговори
# 4 200
  • постоянно
Джъст , честит празник - здраве и радости.  bouquet

Елени, да ти е жив и здрав татко ти  Hug

Сесил,  много високи тези цени , защо ? Peace

# 4 201
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Джена, не се забравя, според мен. Особено на две куки.
И аз обичам топлите есени цветове, но връхните ми други са все в светли тонове - варианти на беж. А, да, имам и брик и бордо. Но предпочитам най-светлото бежово. Обаче всичко вече ми е старо, плаче за подновяване. та, като се мотате по молове и магазини, ако мернете късо патенце с качулка в светли или есенни тонове, свиркайте, моля, защото въобще не знам  вече къде има магазини за палта.
сиво и черно не обичам, защото не ми отиват, иначе на други хора ги харесвам.

За ходене или неходене на работа - най-добре да се опита всичко в подходящите моменти. Аз поне съм опитала, знам какво е. Хубаво е да се работи любима работа в хубава среда - даже е нещо прекрасно. Но е хубаво и да не трябва да ставаш сутрин и да гониш ГТ, да имаш време за себе си и любимите ти занимания, да не бързаш за никъде, да се радваш на децата и мъжа си, не само да ги нахокваш нервно, щото нещо те подпира и забързва.
Аз лично  къщи не затъпявам, напротив, обогатявам се, защото имам повече време за четене, за разговори с други хора извън професионалната среда и интерес, за културни развлечения. Но имам познати, които затъпяват, да. Защото се отпускат и занемаряват всичко, тъй като вече имат много свободно време и всичко може да се отлага. До обяд пият кафе с 5 цигари - останало малко от кафето, трябва още една цигара, обаче кафето свършва, а цигарата има още живот - досипва се още малко кафе, но пък цигарата свършва. И така целия предиобед. После идва време за обяд, но вече няма време за готвене. Детето се връща от училище, маже му се филия с пастет или му се дава кренвирш, готово, отметнат е обядът. Следва следобедното кафе с цигари по сутрешната схема. Ако няма комшийка за компания - кръстословица. И така до вечерта, когато се връща мъжът и тогава се симулира набързо някаква домакинска дейност, за да му се замажат очите.
Имах такива съседки, когато бях по майчинство. По някое време омръзват на самите себе си и тогава към нищоправенето се прибавя и чувството за непълноценност и неудовлетвореност и даже и депресии се появяват.
Всичко зависи от човека, чисто индивидуално. И двете неща могат да бъдат много полезни, приятни и продуктивни - и седенето вкъщи, и ходенето на работа.
Аз лично опитах и 4-часов работен ден и не ми харесва на мен. Пак имаш 2 часа път, станаха 6, денят ти пак отишъл. И нито вкъщи си свършваш работата, нито на работа. Преимущество е само, че можеш да ходиш по институции, без да отсъстваш от работа.

Стискам палци на Ети и Жълтурчето.

Честит рожден ден, Джъст, жива и здрава да си, спокоен и щастлив живот ти пожелавам!
Честита къща на Жаки! Много да сте щастливи там, да я пълните със смях, приятели, и звън от чаши.

Честита кухня на Катето, много ми хареса на мен. Обичам аз изчистени, елегантни линии.
Всички манджи да ти стават мастършефски, ти пожелавам!

# 4 202
Добро утро! Готва съм с всичко! Гардероби, кухня подредени, пердета закачени, късмет и здраве да се върнем и направо на новото отиваме:)
Ще ми се да го осветим преди да спим. Ще скоча до черквата да питам ще може ли.
Предетата не са много намачкани, не толкова колкото очаквах. Бяха ми ги напарвили супер професионално, всичко надписано, на самото перде е зашит етикет, например детска стая едно, първи прозорец ляво. Лесно се оправих. Днес последно кабелна и нет прекарват. Довечера дупчим закачалки в баните и това е, свърши:) Картини маслени искам, къде да видя изгодни, дали има сайт такъв? Гледах в една галерия, но по 700-800 лева. Трябват ми 6-7...Дано намеря по прилични цени. За детските и оранжево, жълто, червено гама, така е по проект, да се върже с едни жълти елементи.
За хола една голяма в бежово сиво.
За гостната пак ярка, като в детските, да даде малко цвят. За коридора също трябва.
Ако имах време да чакам щях да си поръчам като на Тони и да се опитам да си ги нарисувам:) много ми хареса нейната и цветово е баш за Мийната стая:)

Изчетох дебатите от последните страници. След 15 години нерви по дискотеки, ресторанти и хотел, които мъжът ми прави и после зарязваше аз да се оправям ми прегоряха бушоните централно. Не е за мен това, нито съм искала да съм "бизнесменка;))))" , нито кариера да правя. От немай къде се занимавах. Всичко за сметка на децата и семейството, телефонът ми звънеше денонощно, стресът ме побъркваше. Накаря вече бях кълбо от нерви, виках и избухвах от най- малкото. Спях по 3-4 часа на нощ, от да мисля, за персонал, проблеми и т.н. Бе тъпа работа.
Мъжът ми усети, че нещата не вървят надобре за мен, респективно и за семейството, много мислихме и решихме да се отгелим от активния бизнес. Не мога да кажа дали ще е за постоянно, не съм си стояла в къщи за дълго, с Жаки работих до 9 месец и на 40-я ден се върнах, тя израсна в офиса на баща си в количката, кърмих я между някое настаняване. Сега съжалявам за това, но няма връщане.
Решила съм поне година две да домакинствам, ако ми доскучае ще си измисля какво да парвя.
Засега се чувствам чудесно:) Последното което ще се чувствам е държанка! Опъвала съм достатъчно каиша, за да можем да си позволим сега да се оттеглим. Спокойствието ми е по- важно от всичко.
Мога да живея и с много и с малко, но стресът ме съсипа.

От Лидъл си пазарувам редовно, харесвам определени продукти- кърпичките за чистене, без тях не мога.
Пушения бекон, крема сиренето, сушените домати, Бри, синьо и други само от там. Едни сладки от бутер тесто са любими на Жаки, черния ми шоколад пак е от там.
Обичам да разгледам промоциите в няколко магазина и да пазарувам най- изгодно, разбира се не за сметка за качеството. Много мразя да харча 10 лв, за нещо, което се намира за 5. Знам как се печелят пари, знам и какво е да ги няма, та ги ценя.

Още нещо щях да кажа, че съм набрала за дните, в които нямах време, но забравих:)

Честити празници на Елени и Жъст Heart Eyes

# 4 203
  • В Космоса
Джъст, да си жива и здрава и много щастлива!

И цветни дрешки нося и черни и сиви. Важното е да ми отиват. В черно се харесвам, изглеждам по-стегнато и строго.

# 4 204
  • ту тук, ту там
Жаки, виж картините на Елица, ако искаш:
https://www.facebook.com/Watercolor-Elitsa-Karabashlieva-239698026084563/
Ох, ти пък искаш маслени! 🤔

# 4 205
ДжеНа, и колежка ме убеждаваше за розовия пуловер, аз пък харесах другите два. Simple Smile
Не ги купуваме на такива цени, но много рядко има нещо за нас, 2-3пъти в годината.

елени, добре е Борис, в понеделник ще пусна изследвания.

Някакво мнение за тази печка?
https://zora.bg/product/47995vd-mn

Хубава картина под 500лв. трудна работа.

# 4 206
Елени, жив и здрав да е баща ти още дълги години!
Ние, момичетата, имаме нужда от стабилния татков гръб цял живот.
Хубаво е да знаеш, че го има и ти пази завет. От сърце ти го пожелавам!

Сесил, пуловерът ми хареса много, особено в цвят марсала. Само не разбрах как така "от работа" ги взимаш newsm78 Жилетката е хубава и елегантна, но ми се струва прекалено скъпа, някак "не й личат парите", както се изразява една моя приятелка.

# 4 207

svetal4o27, заради самите модели е това, но такава им е цялата линия на тази марка.
Иначе преждите са висококачествени, но крайните цени са си политика на фирмата и не ги коментирам.

# 4 208
Честито на всички рожденици, да сте живи и здрави и много да се обичате с близките.
Сесил, доста скъпи тия жилетки Shocked, иначе много ми харесаха.
Аз и плетенето хич не се разбираме, много ми е изнервящо.
Искам да кажа, че гледам един сериал, Аферата, много е хубав. Любов и семейни отношения, добри артисти, абе изобщо върха.

# 4 209
  • Germany
Джъст, честита да си! Много здраве и щастие!
Елени, да е жив и здрав татко ти!
Жълто цвете, стиснати палци и дано мине леко!
Сбъдваща, писах пак.

# 4 210
Жаки, не бързай с картините. Първо, сигурно ще ти подарят приятели и близки, когато "полеете" къщата. Второ, картините са нещо, което ще гледаш доста дълго, ако не цял живот. Не се избират по цвят - не са тапети и дамаски. Трябва да ти харесва да ги гледаш, трябва да ги обичаш. Като погледнеш картината, да задържа дълго погледа ти. Трето, купуването на картини не е обзавеждане, то е удоволствие. Днес ще харесаш една картина, нещо ще те притегли към нея - ще си я купиш. След някое време друга ще те придърпа теб или мъжа ти, или някое от децата. Така постепенно, с настроение ще откриеш "твоите" и после ще ги чувстваш като част от теб и когато си почиваш или нещо ти е тъпо, ще ги погледнеш и те ще ти дадат топлина и енергия.
Препоръчвам ето тази галерия, има много добри автори и доста богата сбирка.
Аз лично съм голям почитател на всички художници Хаджистоянови - баща, майка, дъщеря и син.

Може също, когато приятели те питат какво да им подариш, да си избереш картина за подарък.
Добре би било децата, особено Миа, само да си изберат техните картини, защото те ще ги гледат в стаите си.

Дано не съм ти прозвучала назидателно, но искам да ти помогна, защото от написаното се вижда, че нямаш опит. Hug

# 4 211
  • Варна
Жаки, аз малко по-иначе подхождам, но вместо картини не щеш ли някой пъзел? Има такива със страхотни сюжети, да не говорим, че е чудесно семейно забавление като се редят.

Ако си отворена към идеята мога да ти пратя няколко картинки от моите пъзели, да си избереш и да ти красят новия дом. Аз и без това имам повече отколкото ми събират стените, та мога да ти подаря един-два Simple Smile

Работния ми ден по изключение започна днес в 6,00. Сега имам чувството, че вече е следобед, а то обяд още няма.

# 4 212
Хай, а те в рамка могат ли да се сложат? Прати ми да видя, може за детските да пасне нещо.

# 4 213
  • постоянно
И аз мисля като Светалчо да изчакаш с купуването на картини. За мен картината  е също и инвестиция , така ,че  е по добре да се "огледаш " още повече ако ще са повече от 1 .
 Hug

# 4 214
  • Пловдив
Аз съм пълен лаик в картините. Затова нямам вкъщи нито една. Харесвам фотографии  обаче и имам.Те по ме докосват като че ли.

Общи условия

Активация на акаунт