Закупуване на жилище

• 77 748
  • 699
  •   1
Отговори
# 60
И пак да питам, закъде си се засилил с трите стаи, като все още приоритет са ти заведенията и бързото хранене?

Не желая след 5-10 години пак да купувам апартамент. Иначе съм наясно, че изискванията ми са сложни и може би ще трябва да почакам бая.

ами, аз принципно съм оптимистично настроен човек. И, за да не прозвучи не-оптимистично - бих споделила, че твоето "бая" ще се проточи може би ... 20-ина десетилетия.

Това с: 1. готов - не на зелено, 2. обзаведен, 3. без ремонт, 4. с 3-4 стаи, 5. тухла, 6. без първи и последен етаж -
- или си избери друг квартал
- или махни от критериите си поне 5 от посочените по-горе описания, и тогава потърси пак.

# 61
В околните квартали - Дървеница, Младостите, Дианабад жилищата са още по-скъпи и избора е основно от панелки.

# 62
  • Тра-ла-ла
Тези дни гледам обявите  нета....освен, че няма никакъв избор - цените доста са се вдигнали от преди 1/2 година. Нещо пак надуват балона.

Дървеница специално е квартал, в който почти не се строи, защото няма и къде. И слава Богу. Строи се от другата страна на бул. "Андрей Ляпчев", но там си е пущинак. Мусагеница и тя е така, макар, че се опитват да ограбят парк "Въртопо" и да го застроят.

# 63
Еми да, където е хубаво - е скъпо Simple Smile

# 64
паркът го брой за бегал...я останат 2 дървета, я по-малко. след има-няма 10 години ще гледаш картата и ще си викаш - я, печатарска грешка някаква

# 65
  • Тра-ла-ла
паркът го брой за бегал...я останат 2 дървета, я по-малко. след има-няма 10 години ще гледаш картата и ще си викаш - я, печатарска грешка някаква
Гледам, че текат някакви обсъждания. Влязъл е в сила проект за облагородяване. За сега започват в Младост 1
Скрит текст:

# 66
Специално този парк не е никакъв парк, а някакъв пущинак и ще бъде добре поне част от него да се превърне в истински парк.

# 67
Вярно, че може да го пооблагородят малко, но като се сетя колко дървета изсякоха с "обновяването" на парк Възраждане... нямам много доверие. Sad

# 68
В момента като гледам какви са цените, до 100к евро мога да си намеря апартамент какъвто ми трябва само в Надежда. Където между другото един приятел ми каза, че е станало много хубаво, но нямам желание да се заселвам там.

Просто не мога да приема, че едно нормално жилище в нормален квартал може да струва 130к+. А в студентски точно се намират по-тънки оферти от околните елитни квартали и това беше една от причините да гледам първо там. А това, което ми препоръчахте по-рано като хубави райони - ами цените са sky high.
И не мога да разбера как след като изкарвам много над средния доход ми се вижда скъпо, повечето хора които вземат 1000-1500лв си позволяват да си купят жилище.

# 69
  • София
Не ти се налага и затова ти се струва скъпо. И аз ако съм сама, няма да купувам на днешния пазар, и на мен ми се струва скъпо, ама това е положението Simple Smile Хората, които купуват, или имат готови пари, или са семейни и им се налага - децата растат, трябват отделни стаи, трупаят се вещи, старото отеснява... И ако не са се усетили или не са имали възможност да купят преди две-три години, сега вече обстоятелствата ги притискат и купуват. Според нуждите е. А има и хора, които просто отчаяно искат да имат собствено жилище и предпочитат да изплащат ипотека вместо наем, макар понякога да им идва свръх възможностите. Но то и наемите удрят тавана напоследък, така че ги разбирам донякъде.

# 70
Добре де, няколко пъти повратяш, че доходът ти е много над средния. Не че искам някаква лична информация да споделяш, обаче по моите представи, с доходи "доста над средното", при положение, че си сам, можеш да си вземеш доста читав апартамент без особени проблеми.. Вече дали си струва е отделен въпрос.

# 71
Може би имам някаква психологическа граница до колко съм готов да дам за това, до колко смятам че е справедливо да се даде и честно казано не желая да се натоварвам финансово. В момента плащам 650лв наем и това не ме товари, но честно казано 1000лв вноска просто не ми се плаща. Та затова се изкушавам да намеря по-бюджетно решение, което да ми покрие нуждите. Може би както казаха по-горе за момента не ми се налага, но знам, че наема, който плащам сега е само на загуба и не е ок да го плащам още 5-10 години и да нямам нищо от това.

# 72
Според мен инвестицията в хубав имот е много добра инвестиция, особено ако имаш възможности. Изглежда, че не че нямаш възможност да плащаш 1000 лв, а че не искаш. Защо? За нещо по-смислено ли мислиш да ги изхарчиш тези пари? Според мен е добре да мислиш в дългосрочен план и да не си купуваш некачествен боклук в кофти район. Те това вече ти го казаха де. Да, сигурно още 2-3 години супер много ще те кефи да живееш в студ. град, но мислиш ли за толкова време да изплатиш апартамента, за да можеш после да си купиш нещо хубаво? Ако да - тогава дали ще ти се занимава да повтаряш всичко отначало? Защото аз съм почти убедена, че като поостарееш малко ще ти писне да живееш там, едва ли цял живот ще ядеш плескавици и ще ходиш по чалготеките. А пък ако имаш семейство - въобще няма какво да коментираме. Аз като жена не бих си гледала децата там. Ако мъжът ми има апартамент в студ. град за мен това би било досадна тежест, от която ще гледам да се отърва максимално бързо. Което пък означава отново разправии и сделки..

# 73
Ами това си е едно заробване към банката за много години. В един момент като имам семейство със сигурност ще трябват доста повече свободни пари. Та никога не съм бил склонен да се обвързвам с тежки кредити.

Ще продължавам да търся оптимално решение.

П.С. Специално в студентски град в южния край живеят доста семейства и района си е оформен, като семеен квартал. За мен единствения реален недостатък е липсата на метро.

# 74
  • София
Ами това си е едно заробване към банката за много години. В един момент като имам семейство със сигурност ще трябват доста повече свободни пари. Та никога не съм бил склонен да се обвързвам с тежки кредити.

Точно затова е странно желанието ти да купиш голям апартамент, който в момента не ти трябва - и то в квартал, в който големите апартаменти не са много ликвидни. Твоя работа си е, но щом не ти се дават 1000 лева за тристаен, давай по-малко пари за по-малко жилище, което ти отговаря на нуждите. Когато реално ти потрябва по-голям апартамент, ще мислиш варианти - не се знае кога ще е и как ще зиглежда пазарът тогава, и какви ще са ти доходите и т.н., а малкото жилище в Студентски град няма да ти стои празно или излишно, бъди сигурен.

Общи условия

Активация на акаунт