Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 634
  • 471
  •   1
Отговори
# 30
  • град-държава
Тя написа, че той не се държи зле принципно. Да направила е тайно застрахомка, защото тя си прави тайно нещата, така ги прави. Ако мъжът 'и е заплаха за нея и децата, което авторката вече отрече, тя защо продължава да е там, след като вече има своята независимост. Съжалявам, за мен да постъпваш така не е далновидност, а нещо друго.
Имам се за солидарен човек, но в случая не виждам причина да проявявам такава, има твърде много подробности, които не намирам за правилно да подкрепя.

# 31
Добре де, погледнете нещата така - две деца, две жилища. Малкото, което сега е купила, остава за нейното собствено дете. Нали и то трябва да е подсигурено. Това, в което живеят заедно, остава за общото дете. Нима не трябва да мисли за бъдещето на тия деца?

А това, че има резервен вариант, не е хич лошо. Семейства за чудо и приказ се разпадат, нека да е спокойна за бъдещето си. Две деца са й на главата.

Авторке, в момента живеете в негово жилище, нали?

# 32
Скарването ни наистина беше много продължително. Опитвах се тогава многократно да разговарям с него, но той се държеше арогантно и поведението му беше направо неузнаваемо, все едно друг човек. Тогава просто спрях да го обичам. Умишлено го наблюдавах, за да се уверя че не предизвиква никакви чувства в мен.
И преди това скарване си е позволявал да ме гони ( каза, в последствие, че никога не го е мислел, просто е искал в яда си да ме подчини, да ме накаже някак си ) и то не веднъж. Бях го предупредила, че ако го направи отново, ще предприема мерки, без дори да му кажа нещо. Той не взе предупреждението ми сериозно.
При последното ни скарване, това, за което писах, че продължи месец, бях решила, че ще се изнеса. Реших, че не мога да си пробивам насила път в нечий живот. Бях задвижила нещата и беше въпрос на не повече от още 10 дни, за да го направя.
Тогава, един ден той реши да разговаряме и ме убеди, че е осъзнал поведението си. Извини се искрено. И за мен е непонятно, как изведнъж всичко ми мина и му простих. Все едно, че нищо не беше се случило. Върна се отново любовта ми. Не знам вече.

# 33
Не го мисли толкова. Постъпи както ти си решиш.

# 34
Да, живеем в неговото жилище.

# 35
Не го мисли толкова. Постъпи както ти си решиш.

Да, ще видим как ще се развият нещата от само себе си. Ще спра да мисля за това наистина, за да се поуспокоя.

# 36
  • София
Здравейте, Stephanie Simple Smile

Според мен не трябва да имате никакви притеснения относно кредита.
Първо: Той не Ви е съпруг, нищо, че имате дете от него.
Щом не сте подписали официално, нищо относно кредити и Ваши задължения официално не се отнасят към него, разбира се, ако не е съкредитоискател или поръчител (а той не е такъв).
За да постъпите по този начин, има и провокация от негова страна, кой ще Ви гарантира, че утре няма пак да Ви изгони да спите в детската стая или (не дай Бог) нещо още по- драстично.
Не му споделяйте нищо относно кредита и жилището Ви.
Да разбирам, че Вие и децата (едно, от които е негово) живеете в негово жилище. Напълно нормално е той финансово да се грижи за жилището си (откъдето нерядко явно Ви гони) и задължението си, че е направил дете. Не следва и не трябва да имате никакви угризения.
Когато връзката Ви приключи (а за мен тя е на изчерпване) ще се удивите на една рязка промяна в характера му.
Мъжете (не всички, но повечето) са едни, когато са във връзка с една жена и съвсем други, когато излязат от нея.
Според мен, направете си, ако имате възможност един хубав ремонт на новото си жилище, обзаведете го според както намерите за добре и не го давайте под наем. Не се знае в кой момент ще Ви се наложи да го използвате по предназначение.

Хубав и Усмихнат ден,
Честита Покупка, С много хубави моменти и сполука да я ползвате,

Peace

# 37
Според мен е малко непочтенно, но при тези отношения е разбираемо. Вермилион, и аз мисля като теб, но някои неща в живота ми ми показаха, че не е зле да съм не толкова щедра и споделяща, до степен в която не искам нова връзка, да не говорим за брак.

# 38
Скрит текст:
Скарването ни наистина беше много продължително. Опитвах се тогава многократно да разговарям с него, но той се държеше арогантно и поведението му беше направо неузнаваемо, все едно друг човек. Тогава просто спрях да го обичам. Умишлено го наблюдавах, за да се уверя че не предизвиква никакви чувства в мен.
И преди това скарване си е позволявал да ме гони ( каза, в последствие, че никога не го е мислел, просто е искал в яда си да ме подчини, да ме накаже някак си ) и то не веднъж. Бях го предупредила, че ако го направи отново, ще предприема мерки, без дори да му кажа нещо. Той не взе предупреждението ми сериозно.
При последното ни скарване, това, за което писах, че продължи месец, бях решила, че ще се изнеса. Реших, че не мога да си пробивам насила път в нечий живот. Бях задвижила нещата и беше въпрос на не повече от още 10 дни, за да го направя.
Тогава, един ден той реши да разговаряме и ме убеди, че е осъзнал поведението си. Извини се искрено. И за мен е непонятно, как изведнъж всичко ми мина и му простих. Все едно, че нищо не беше се случило. Върна се отново любовта ми. Не знам вече.
А ти сигурна ли си, че той всъщност не е разбрал по някакъв начин за жилището, купено от теб зад гърба му?
За мен е коректно да му кажеш директно – тека и така взела съм друго жилище, провокирана от твоето поведение. Имам деца, искам да се чувствам сигурна и независеща от нечие настроение.
Практична постъпка с цел сигурност на теб и децата.
После винаги можете да решите как да ползвате жилището – под наем ли, ще му плащаш само ти вноските или ще ги делите.
Щом човекът, с който нямате брак, може да си позволи да те гони за толкова дълго и да се държи по този начин, при условие, че имате 2 деца, за мен това е не само голяма червена лампа, но цял фар.
Бих също се подсигурила, но не бих го крила от него в никакъв случай.

# 39
Скарването ни наистина беше много продължително. Опитвах се тогава многократно да разговарям с него, но той се държеше арогантно и поведението му беше направо неузнаваемо, все едно друг човек. ................
И преди това скарване си е позволявал да ме гони ( каза, в последствие, че никога не го е мислел, просто е искал в яда си да ме подчини, да ме накаже някак си ) и то не веднъж.
Хм, значи гоненето не е било инцидент, а системно. И човечецът имал желание да накаже и подчини. Хм. Не червена лампичка, а прожектор ми засвети.

# 40
Доколкото разбрах, мъжът й е знаел за застраховките живот на децата, които тя е направила, но не знае, че тя ги е развалила.

# 41
  • град-държава
Даун, именно че не е почтенно. И тук не ства въпрос за всякакво споделяне. Тя не е споделила нещо голямо, което се е реализирало благодарение на цялостната издръжка са човека, с който не е споделила. Мъжете, които държат жените си в подчинение, не им дават пари на първо място и ги затварят в капан, от който трудно могат да избягат. В случая жената, изглежда има пълната свобода да прави, каквото пожелае, включително и с неговите пари.
Мишелин, и аз с такова впечатление останах, но историята вече се промени.😉

# 42
Що пък да не крие? Следващия път на Мунчо пак ще му скимне да ги гони и ако знае, че тя всъщност има къде да отиде, това безкрайно ще го улесни. Тя защо трябва да е на режим иди ми - дойди ми.

Ако му кажеш, очаквай много скоро да ти каже "Изчезвай, ти и без това имаш къде да отидеш". Засега още не е толкова озлобен, защото чувства, че ви държи с апартамента, но в момента, в който усети, че контролът му отслабва, може да стане грозно.

Аз бих си мълчала.

# 43
Защото той издържа всички, а тя нейните пари си кътка... Затова...

# 44
Той издържа всички. Тя си къта нейните пари. Той иска да наказва и подчинява. Тя лъже и крие.

Общи условия

Активация на акаунт