Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 629
  • 471
  •   1
Отговори
# 390
Мишелин, в описания от мен случай, не съм казала, че съм на страната на мъжа. Казала съм на жената как се чувства той. И ако е решила да го напуска, да го направи веднъж завинаги. Подобни сцени не са нужни никому, особено на децата. Хем не си представяш живота без него, хем го плашиш с раздяла, а всъщност въобще не смяташ да се разделяте. Та си мисля, че и мъжът на авторката е същият. Плаши я, гони я, но няма намерение да я остави. Но пък подобно поведение натоварва другия и го кара да се чувства несигурен и необичан. Това се получава, когато страните не комуникират, не казват кое им пречи, какво ги дразни, какво искат и т.н. А просто събират, събират и накрая изригват за потрес на другия.
Иначе и на мен ми е интересно дали авторката и преди кредита не е участвала в домакинството, въпреки че има работа и доходи. Но пък ако мъжът е бил съгласен с това, не му пречи да поеме всички разходи и я е оставил да си харчи нейните пари, както намери за добре, не сме ние тези, които да им казваме как да си разпределят бюджета.
Имам приятелка от ученическите години, на която мъжът ѝ изкарва много добри пари и дори не искаше тя да работи. Въпреки всичко тя си отвори козметично студио, но пари не дава за разходите по домакинството и при големи покупки за децата (подготовка за училище, телефони), защото той не бил опрял до "мижавите ѝ пари", да си ги харчела за джобни. Е, тя използвачка ли е? А "мижавите ѝ пари" са си една заплата в нашия малък град.

# 391
  • София
Явно си го е заслужила, щом го крие толкова.

Ха, твоят приятел също ли го беше заслужил- посред зима, само и само да ти мине номера, да спиш на дивана?
Защо си мислиш, че всички жени сме еднакви?

# 392
Всички ли имате прекрасни отношения 24/7? Никога ли не ви се е случвало да кажете "Махай се", "Писна ми" и подобни?

Просто от една нормална семейна дразга, правите огромен проблем. Най-вероятно нито тя е направила кой знае какво, нито той я е изгонил, а са си разменили реплики и са се фръцнали.
Въпреки това, намирам покупката за разумна, защото тя няма сигурност във връзката си, дори и без караницата. Той, ако е нормален човек, ще разбере моривите и. Тя няма собственост, а той не и е предложил сигурност, освен плащане на сметки, но това няма да и помогне, ако се разделят, така че си е права жената. Ако той не се кефи на този вариант, да и предлижи да закупят общ имот и да градят заедно някакво бъдеще.

# 393
Просто от една нормална семейна дразга, правите огромен проблем. Най-вероятно нито тя е направила кой знае какво, нито той я е изгонил, а са си разменили реплики и са се фръцнали.
Въпреки това, намирам покупката за разумна, защото тя няма сигурност във връзката си, дори и без караницата. Той, ако е нормален човек, ще разбере моривите и. Тя няма собственост, а той не и е предложил сигурност, освен плащане на сметки, но това няма да и помогне, ако се разделят, така че си е права жената. Ако той не се кефи на този вариант, да и предлижи да закупят общ имот и да градят заедно някакво бъдеще.

Съгласна съм с всяко едно изречение. От авторката се иска кураж да му признае за кредита и жилището и да не чувства вина. Не може да я държи в шах при всяка разправия.

# 394
  • Tам през Атлантическия океан
Психически тормоз значи, щото й се скарал, тя се дуцнала и отишла да спи при децата...
Гонил я е от тях, многократно. Това, че тя е лазила в краката му е отделен въпрос.
Ако за вас е нормално децата ви да слушат как мъжа ви ви гони на улицата, за други е психически тормоз.
+ 1
Едно е да се изпокарате и единият от вас да отиде да спи на дивана (ден , два )
дори и да отидете  в стаята на децата за една вечер , а тя там е спала на земята един месец !!!!

Прочетете постове те и , много разумна и уравновесена жена ми се струва , поне по комуникацията/дилаога тук с нас )

Един месец , спала на земята и се е опитвала да оправят отношенията , а той се е гаврил (

Цитат
Скарването ни наистина беше много продължително. Опитвах се тогава многократно да разговарям с него, но той се държеше арогантно и поведението му беше направо неузнаваемо, все едно друг човек.

Цитат
И преди това скарване си е позволявал да ме гони ( каза, в последствие, че никога не го е мислел, просто е искал в яда си да ме подчини, да ме накаже някак си ) и то не веднъж

Скрит текст:
Скарването ни наистина беше много продължително. Опитвах се тогава многократно да разговарям с него, но той се държеше арогантно и поведението му беше направо неузнаваемо, все едно друг човек. Тогава просто спрях да го обичам. Умишлено го наблюдавах, за да се уверя че не предизвиква никакви чувства в мен.
И преди това скарване си е позволявал да ме гони ( каза, в последствие, че никога не го е мислел, просто е искал в яда си да ме подчини, да ме накаже някак си ) и то не веднъж. Бях го предупредила, че ако го направи отново, ще предприема мерки, без дори да му кажа нещо. Той не взе предупреждението ми сериозно.
При последното ни скарване, това, за което писах, че продължи месец, бях решила, че ще се изнеса. Реших, че не мога да си пробивам насила път в нечий живот. Бях задвижила нещата и беше въпрос на не повече от още 10 дни, за да го направя.
Тогава, един ден той реши да разговаряме и ме убеди, че е осъзнал поведението си. Извини се искрено. И за мен е непонятно, как изведнъж всичко ми мина и му простих. Все едно, че нищо не беше се случило. Върна се отново любовта ми. Не знам вече.

# 395

Ха, твоят приятел също ли го беше заслужил- посред зима, само и само да ти мине номера, да спиш на дивана?
Защо си мислиш, че всички жени сме еднакви?

Какво да е заслужил моя приятел? Satisfied Ощетената съм аз, не той Wink

Дара, несравними са двата случая - на авторката и на жената с козметичното студио. Втората не е тръгнала да прави нещо ЗАД ГЪРБА на мъжа си

# 396
Да, но втората не я гонят периодично от жилището, а я гледат като писано яйце. Несравними са, да.

# 397
Ама защо е била гонена? Задавате ли си го този въпрос?

# 398
Задаваме си го, но авторката написа, че мъжът ѝ се е извинил, казал е, че е преосмислил постъпката си и съжалява. Значи вината на авторката не е толкова голяма (изневяра например), че да е заслужила да спи на пода в другата стая. Приеми, че има и такива характери, които с поведението си нараняват, въпреки, че уж те обичат.

Скарването ни наистина беше много продължително. Опитвах се тогава многократно да разговарям с него, но той се държеше арогантно и поведението му беше направо неузнаваемо, все едно друг човек. Тогава просто спрях да го обичам. Умишлено го наблюдавах, за да се уверя че не предизвиква никакви чувства в мен.
И преди това скарване си е позволявал да ме гони ( каза, в последствие, че никога не го е мислел, просто е искал в яда си да ме подчини, да ме накаже някак си ) и то не веднъж. Бях го предупредила, че ако го направи отново, ще предприема мерки, без дори да му кажа нещо. Той не взе предупреждението ми сериозно.
При последното ни скарване, това, за което писах, че продължи месец, бях решила, че ще се изнеса. Реших, че не мога да си пробивам насила път в нечий живот. Бях задвижила нещата и беше въпрос на не повече от още 10 дни, за да го направя.
Тогава, един ден той реши да разговаряме и ме убеди, че е осъзнал поведението си. Извини се искрено. И за мен е непонятно, как изведнъж всичко ми мина и му простих. Все едно, че нищо не беше се случило. Върна се отново любовта ми. Не знам вече.

# 399

Хах има много дресирани жени по този начин Simple Smile

Вече почвам да си обяснявам много от подобни постове .... 

# 400
Ами, Дара, не мога и не мога да приема, че някой се облагодетелства на чужд гръб, не мога.

Като ида на лекар и като искат да ми пуснат повече дни болничен, отколкото имам нужда за лекуване, не се възползвам... Такъв човек съм!

# 401

Хах има много дресирани жени по този начин Simple Smile

Вече почвам да си обяснявам много от подобни постове .... 

Аз пък си обяснявам защо толкова мъже са на щрек....

# 402

Няма никакво значение, защо е била гонена. Факт е, че тя не е равнопоставена и се чувства несигурна. Аз съм казвала на мъжът си да се маха, но той е бил собственик, наравно с мен, т.е. само съм си изляла яда, а при нея не е така. 
Наистина не смятам, че е бил сериозен скандала, но при обстоятелствата си е за замисляне.

# 403
Права си, няма значение защо е била гонена. Нищо не оправдава постъпката й зад гърба на мъжа си.

Аз спирам до тук, защото се дразня ужасно много на подобно използвачество. А като гледам каква подкрепа получава, избеснявам до "кърваво червено" като финансите на авторката Wink

# 404

Няма никакво значение, защо е била гонена. Факт е, че тя не е равнопоставена и се чувства несигурна. Аз съм казвала на мъжът си да се маха, но той е бил собственик, наравно с мен, т.е. само съм си изляла яда, а при нея не е така. 
Наистина не смятам, че е бил сериозен скандала, но при обстоятелствата си е за замисляне.

Дори и да не е съсобственик , това са болни отношения (
Това е гавра , мачкане на личността (

Права си, няма значение защо е била гонена. Нищо не оправдава постъпката й зад гърба на мъжа си

Абсолютно оправдана постъпка.

Всяко нещо си има причина !

Пожелавам ти никога да не се се сблъскваш с проблеми които да променят мирогледа ти и принципите ти.

Общи условия

Активация на акаунт