Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 643
  • 471
  •   1
Отговори
# 360
Ами аз не видях чак такива неща, а и човек, в момент на афект поукрасява...
Тя не е в афект в момента, напротив, казва че са в чудесни отношения.

# 361
И как точно ще я осуети, че не се сещам?

Освен емоционалната манипулация, на която си е неин проблем дали ще поддаде, за два дни може да й уреди запор на сметка, например. Да компрометира залога, срещу който е отпуснат кредита (фирмен е, не потребителски). Доколкото да прецака или поне отложи сделката, не е толкова трудно.

# 362
  • София
Сделката е приключила, сега проблемът е как и кога да го осведоми........

# 363
Не, той не е човек, който ще има претенции към жилището. Най- вече ще се ядоса за кредита, защото и той има свои фирмени. И за това, че не съм давала пари за децата и дома, а съм купила жилище, което предполага, че заради кредита, пак няма да имам възможност да давам пари за децата и дома

Кой твърдеше, че мъжът плаща само ток, вода и парно? И кой твърдеше, че тя евентуално купува дрехи за децата? Написано е черно на бяло

# 364
Постоянно повтаряте как тя спала на пода и как той я е гонил. Ама ако наистина я гонеше нямаше да му виси на врата цял месец, а щеше да изтегли парите от застраховките по-рано и да се изнесе с децата на квартира. В малките градове квартирите, обзаведени, са до 200лв. като не говорим за лукс.
Да сте скарани цял месец, да не искаш да говориш с майката на детето си и да я търпиш в леглото си не става ей така заради едни неизпрани чорапи. Очевидно причината е била сериозна и щом авторката е правила опити да се оправят ввероятно и вината за спането на пода е била нейна. А той с какво е виновен? Че не я е изгонил директно, а я е оставил все пак в апартамента?
Какво значи 'как ще гониш майката на детето си'? Разведените от вас зщо не живет с бившите си мъже, против желанието си да речем? Все пак те са били 'разделени' месец. Надали някоя от вас би търпяла екс-мъжа си цял месец в леглото си, защото видиш ли той няма къде да отиде, а и е свикнал да го издържате ...
Зизу, по-добре ли щеше да е всичко ако тя плащаше наем и държеше квартира зад гърба на въпросният. Ситуацията е същата, но тя намира квартира, защото незнае, кога точно ще я изрита окончателно. После той се сеща, че я обича, ама то и квартира се наема с договор и не можеш утре да кажеш , аааа не аз тази квартира вече не я ща. Казах, че познавам такъв човек отблизо. Повярвай ми, тези мъже гонят жените си, без реално да искат тези жени да ги напуснат. За това той не е бил категоричен в изгонването си. Защото е искал по извратен начин да погали егото си и да се покаже кой командва в тази къща. Авторката каза, че децата и вече са поотраснали. Незнам момчета ли са или момичета, но ако са момчета в тийн възраст, как точно си представяш да легне до някое от тях, или пък да ги паркира двамата тийнове на едно легло, за един месец. Защо да си купува дюшек? Когато са се скарали, тя е искала да се сдобрят. Не е планирала, че пича ще го държи толкова дълго. И да мъжете насилници правят точно това. Колкото и да ви е странно, но те първо унижават жертвата, след това и вменяват вина и накрая тя е принудена да се извинява едва ли не за това, че е спала на пода. Колкото и да не ви се вярва, тук има класически случай на психически тормоз. Не разбирам и защо се опитвате да я изкарате виновна, за скарването. Виждала съм го. Това е като наркотик у мъжете насилници. Колкото повече жената страда и иска да си оправят отношенията, толкова повече той набира мощ и власт и продължава да я мачка. Жертвите на подобен тип тормоз дори не осъзнават, че са такива. Жената, която е тормозена в моето обкръжение, дори казва, че той е добър човек и баща. И той наистина е. Спрямо всички останали. Но когато му прещрака, тежко и на жена му. И именно за това тормоза не се различава. Защото се редуват подобни сценки на насилие, след това с дълъг период на любов и нормални отношения и после пак. Но всеки следващ  път е по-дълго, по-брутално, по-жестоко. Защото насилника иска още и още да чувства, че има власт над жертвата. Едва ли ще го разберете, защото вероятно нямате поглед на подобен тип отношения, но това незначи, че не съществуват. Тук идва въпроса, защо тя не го е напуснала, като е купила апартамента. Защото жертвите на подобен тип насилие, вярват че това е за последен път и всичко след това ще е цветя и рози. Когато един човек е бил подчинен на насилник години наред, дори и без да го е осъзнавал, че е жертва на насилие, то после е много трудно да се откъснеш от насилника. И колкото и тук да и казваме, че този човек, не е читав, в момента в който се появи насилника и и обещае цялата любов, то тя се връща при него. Странно е и вие не си обяснявате как и защо ще стои една жена при насилник. То се случва без човек да се усети. Когато вече нещата се случват, жертвата е вече в омагьосан кръг, от който е много трудно да излезеш. Като добавим, че това ще и е втори неуспешен брак, в малко градче, картинката става още по-трудна.
Постоянно ви се повтаря, че когато имате деца, тогава ще осъзнаете, не за друго, за защото дори и сега, вие казвате моя си апартамент. Разликата е че когато имате деца, апартамента автоматично става на децата ви. Не законно. В повечето слушай, начина на мислене се променя и започваш да градиш нещата с идеята един ден това да остане за тях. Постоянно повтаряте, че тя му харчела парите. А какво ще кажем за него, когато тя се изнесе и поеме грижи по апартамент и две деца. А пича е с разход 100 лева. Няма да се охарчи чак толкова. В крайна сметка гледа и неговото си дете. Тя гледа децата. Писа, че те основно са нейна грижа. Апартамента си е сериозна инвестиция и е по-добре да се погледне така. Тя плаща вноски по апартамент, той ги издържа.
Светецът, не е вярно, че жилището не е нейно. Точно нейно си е. Кредита е потребителски, не ипотечен.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2017, 13:30 от fiolio

# 365
Да ви кажа, на чужд гръб и сто тояги са малко. Не боли, не тежи, не опъва, не дърпа, не пречи. Спрете се малко.
След абсолютно всяко едно решение и действие си има и ползи, и негативи. Действащият си ги тегли. Останалите разтягаме локуми.

# 366

Според мен жената е постъпила разумно в този случай. Задействал се е инстинктът за самосъхранение. Сега е моментът да му обясни без много емоции за закупеното жилище, като го представи за актив/какъвто всъщност е/, който все пак е за децата. В зависимост от реакцията му да решават на момента как продължават - заедно или по отделно.
Само да вметна , че към момента този имот не е никакъв актив , а един огромен пасив и нищо друго . И не знам защо постоянно повтаряте , че авторката е купила апартамент за децата си . Нищо подобно . Към момента авторката си е осигурила единствено едно 15-20 годишно робство за нея и децата ѝ , към една шибана банка . Щеше да им е купила апартамент , ако го беше платила в брой . Към момента този имот е собственост единствено и само на банката , същата тая банка , която ще може да си играе с живота ѝ , и тозина децата ѝ , както си поиска в следващите 15-20 години .
  Само да попитам , ако поради някакво заболяване авторката изгуби работоспособността си за примерно 3 месеца , какво става с тоя огромен актив , и кой следва да плаща вноските по кредита ?

Първо, кредитът е потребителски, а не ипотечен. Което пък води до изводът, че не е толкова голям, защото все пак има лимит за потребителските кредити. Освен това всеки имот би могъл да се дава под наем, с който наем да се покрива част от вноската, а не е невъзможно и цялата. Има и възможности при затруднения за плащане на кредита, самият кредит да се предоговори, като се намали вноската, а се увеличи срокът.
Всички тези положения не изключват това, че според мен е редно да му каже за апартамента и за кредита и да преценят какво правят оттук  - натам

# 367
  • София
Естествено, че разтягаме локуми, това е форум, все пак, какво друго да правим по зададена тема?
Иначе никакъв насилник не виждам аз, ама както кажете. Надали точно той лично й е казал "марш в детската на пода". Ако й го е казал, да, насилник е, но някак си от останалите твърдения на авторката как през цялото време не е спирал да се грижи за тях, не оставам с такова впечатление. Та не знам каква е тая "контролираща личност, дето я гони на улицата", пък в същото време нито я е изгонил, нито е спрял да издържа цялата къща.
Толкова ли няма диван тоя апартамент бе.

# 368
.....  Само да вметна , че към момента този имот не е никакъв актив , а един огромен пасив ...
В провинцията апартаментите са евтини - предполагам не повече от 40-50к. Това се изплаща за 10 години безпроблемно и то с малка месечна вноска.
Ти кога за последно си се интересувала за кредит ? Само набързо да уточня - за сума от 50к лева какви са вноските според онлайн калкулаторите за 10 години . ДСК - макс сума 35к лева (там няма опция за 50 к лв. ) за 120 месеца - 433 лв. на месец . Експресбанк - 50к лв, но там макса е за 84 месеца - 791 лв. . Булбанк - тия направо ти казват да се откажеш - 50к за 120 м. - 920 лв. . Райфайзен - 50к за 120 м. - 587 лв. .
Ако на тия вноски им  викаш безпроблемно изплащане , особенно в провинцията дето 800 лв. е хипер дупер мега голяма заплата , напълно съм съгласен с теб .
Имотът ще се самоизплати с наема Никакъв пасив не е.
Много добре е направила жената, предвид това, че едното дете не е от този мъж и ако нещо се случи силно се съмнявам той да се загрижи къде ще се подслони.
Да уточня , аз живея в малко градче в провинцията . Да ти кажа ли колко е наема на апартамент тук , ако въобще намериш наематели , 200-250 лв. . И как точно ще се самоизплати тоя имот с наем 250 лв. , при месечна вноска  по кредита около 500 лв. ?

# 369
Жената е имала пари за самоучастие, също е изтеглила и застраховките на двете деца, с което е увеличила самоучастието. Така, че май не са точно така сметките.

# 370
  • на правилното място, в точното време
Психически тормоз значи, щото й се скарал, тя се дуцнала и отишла да спи при децата. Вие с мъжете си не се карате и не се цупите, нали?!? Ако е подложена на психически тормоз, свързан с унижаване и контролиране от негова страна, дали няма да й спре кранчето?
Не разбирам защо все мъжете са лошите, не заслужават внимание, разбиране, все женската позиция е правилната, а мъжа си го е заслужил. Уж, мъжете ви добри и прекрасни, а винаги мъжете са лоши/насилници/муньовци и пр.

# 371
Светецът, за да и дадат потребителски кредит, то сумата не е толкова голяма. И какви са тези апартамент за 50к, за които говорите. Аз за 50к ще си купя тристаен в София. Е, не в лъскав квартал, но ако се напъна мога да си намеря. В малките градчета, цените съвсем не са такива. Другото е че тя едва ли е купила тристаен или четиристаен апартамент. По мои предположения е две стаи. Така, че сумата съвсем не е за 15-20 години. Няма да е лошо авторката също да се включи по някое време, защото иначе само си пишем едно и също.
Бърди, може да не виждаш, но е факт, че подобно поведение се води насилие. Имам комшии, които живеят в двустайно жилище. Едната стая, са я обособили за децата, а в хола им е спалнята и трапезарията. Те нямат диван. Не знаем каква е ситуацията и защо се е наложило да спи в детската при децата. Звучи, като мислеща жена, готова на всичко да предпази децата си. Едва ли ако имат диван, ще отида да спи на пода в детската, без да се замисли какво им причинява на децата. Нека не я съдим, защо е спала там, без да знаем.
Относно защо все мъжете са лошите. В случая този е точно такъв. Не са всички лоши. И да има жени, които също налагат такъв тормоз над мъжете си. Има жени насилници. Нека да забравим всички останали факти. Нека представим само момента, в който той я изгонва на улицата с две деца, знаейки отлично, че тя няма къде да иде. Според мен това е достатъчно, за да заключа, че този мъж не е читав.

# 372
Но авторката не се е представила за смазана от насилника, бре. Това впоследствие се появи от пресилване в коментарите, успоредно с другото пресилване, че спането на пода е полезно за гърба.

Много ясно, че в негов имот няма как да е спокойна и сигурна, дори само след като думата "гонене" е спомената. В този смисъл е била под натиск когато е взела решение да купи имот. Т.е. и двамата са постъпили некоректно, но нейното е следствие от неговата постъпка и към онзи момент хем коректен, хем полезен ход не е имала.
Отделно, през цялото време твърди, че ще му каже и също така спомена, че ще се старае да се включва в бюджета.

# 373
Кой твърдеше, че мъжът плаща само ток, вода и парно? И кой твърдеше, че тя евентуално купува дрехи за децата? Написано е черно на бяло
Твърдял? Попитах какво точно е плащал. Но при хора, които се опитват да подчинят партньора си е характерно покриването на всички разходи съвсем умишлено. И не пропускат да им го подчертаят, за да им промият мозъка в посока, че са зависими от тях.

# 374
... Ти кога за последно си се интересувала за кредит ? Само набързо да уточня - за сума от 50к лева какви са вноските според онлайн калкулаторите за 10 години . ДСК - макс сума 35к лева (там няма опция за 50 к лв. ) за 120 месеца - 433 лв. на месец . Експресбанк - 50к лв, но там макса е за 84 месеца - 791 лв. . Булбанк - тия направо ти казват да се откажеш - 50к за 120 м. - 920 лв. . Райфайзен - 50к за 120 м. - 587 лв. .
Ако на тия вноски им  викаш безпроблемно изплащане , особенно в провинцията дето 800 лв. е хипер дупер мега голяма заплата , напълно съм съгласен с теб .
............
Не взимай кредити при такива лихви, тези се подиграват с теб.
Скрит текст:
Лихвите са много по-малки. Последният кредит 23000 изтеглихме през април т.г. при сравнително висока лихва - 6 и нещо, вноската за 10 години е 270лв. Лихвата е висока, но пък получихме парите за 3-4 дни от ОББ. Предпоследния - през 2015 пак доста висока лихва 5 и нещо -  35000 за 70 месеца (по-малко от 6! години) - вноска 570лв.
Синът ми изтегли през зимата 40000 от Райфайзен за 6 години с вноска доколкото ми е известно под 600лева. Говорим за 6 години, значи за 10-15 вноската ще е много много по-малка.

Общи условия

Активация на акаунт