Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 616
  • 471
  •   1
Отговори
# 450
  • Монреал
Макар че след това гонене бих я оправдала и в такъв случай.
Това "оправдаване" на базата на едностранно разказана история от явна лъжкиня...

Бил я изгонил, ама  от една стая в друга. Той бил виновен, ама тя осъзнавала вината си. Сама си плащала вноските, ама с неговата подкрепа. Обичала го, ама се страхувала от него. Слугувала му, ама и той участвал в домакинството...

Ако ще четеш между редовете опитвай се да не бъдеш толкова субективна... освен ако просто не се дърляме мъже срешу жени.

# 451

О, ами защото отдавна вече не съм толкова принципна, особено що се отнася за чужди животи и сметки, а доказателства за измяната няма Joy

Опитът, не непременно собствен, неминуемо те прави по-циничен. В този смисъл, чудесно е да си млада.

За чуждия опит, не знам дали те прави по-циничен, но съм на мнение, че помага. Преосмилям някои мои поведения след прочетеното из темите във форума и ми е полезно.

Аз, за съжаление, продължавам да се "паля" и дразня за чужди животи, точно на такава тематика. Имам приятелка, която започна да излиза с един мъж. Един път не си е направила устата да плати сметката в ресторант. И това не мога да приема, защото не съвпада с моята гледна точка. И тук също се дразня ужасно много Trollface

# 452
Аз и затова ти се зарадвах. Сега вече виждам преклено много гледни точки във всяка ситуация, и не мога (да си позволя)  да бъда крайна в преценките си. Ама то и точно така трябва да бъде.
За сметка на това разчитам, че ще бъда проклето и принципно бабе след няколкостотин години. Тиган. Няма емотикон с тиган.

# 453
Бил я изгонил, ама  от една стая в друга. Той бил виновен, ама тя осъзнавала вината си. Сама си плащала вноските, ама с неговата подкрепа. Обичала го, ама се страхувала от него. Слугувала му, ама и той участвал в домакинството...
Това всичкото къде го прочете!
При такъв извърталяк като горния, не апартамент, ами самолет ще си купя зад гърба му ooooh!

а бе, курви винаги е имало, ама сега станаха много на мода.
Това пък защо!
Жената живее от10 години с него, родила му е дете, върти къщата и гледа него и децата, а освен това И работи. Е, може да не е много успешна финансово, но щом има за вноските за застраховка/сега кредита, справя се някак! Това в малък град, където в повечето от семействата работи само единият. Та кое точно й е курвенско на жената?! Само защото е пренасочила едни и същи пари в друго русло. Много по-разумно и далновидно при това!
По тази логика всички жени преди 100на години са били курви!
Да погледнем и мъжа, дето се е навъртолил с няколко кредита и парите му стигат само за издръжка на семейството и "съвсем скромен живот"... Ега ти смотания бизнесмен. Че и гадняр, който си изкарва фрустрациите, мачкайки най-близкия си човек.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2017, 20:09 от птица

# 454
Макар че след това гонене бих я оправдала и в такъв случай.
Това "оправдаване" на базата на едностранно разказана история от явна лъжкиня...

Бил я изгонил, ама  от една стая в друга. Той бил виновен, ама тя осъзнавала вината си. Сама си плащала вноските, ама с неговата подкрепа. Обичала го, ама се страхувала от него. Слугувала му, ама и той участвал в домакинството...

Ако ще четеш между редовете опитвай се да не бъдеш толкова субективна... освен ако просто не се дърляме мъже срешу жени.
Всичко съм прочела и разбрала - мъж, който гони жена си на улицата, няма право на никакви претенции какво си е купила жената, дори и с негови пари. Такива заслужават точно западни издръжки, та свят да им се завие и да издържат жената до пенсия.

# 455
  • София

Абсурт, решението е мое. Жива, здрава, права съм, работя и изкарвам пари и аз. С какво този мъж ми е длъжен? Защо трябва да го ощетявам, лежейки на неговата заплата? Ами ако утре се разделим? Няма ли той да се чувства прецакан, както са се чувствали някои съфорумки? Имаше поне 2-3 мнения, че били наивни и след нещо си там, са обезверени и набутани. Кажете, че не съм права. Кажете, че греша като редувам плащанията насам-натам, че давам половината наем и т.н. Как след като имам такова виждане, да одобря това, че авторката не се е включвала в семейните разходи поне с мининално участие и че може да си позволи имот благодарение на мъжа си, но в отговор да му върти номера зад гърба? Кое в мен да пречупя, че да я покрепя? Просто няма как...

Ами, различни са ни вижданията за семейство и семейни отношения.
За мен, да живееш години наред с един, делейки поравно наем и после с друг, без развитие на връзката- от " аз" и " ти" под един покрив, до " ние" като едно цяло, е по- близо до съквартиранти с консумация, отколкото до живот на семейни начала.
Което обяснява спазването на принципа да не минеш другарчето, щото утре може всеки да си хване пътя.
Авторката живее на семейни начала- в неговия дом, родила му е дете, не прави сметки да се разделят, докато той демонстративно я гони, щом се скарат, знаейкиче тя просто няма къде да отиде с децата.
И явно, знаейки че няма да му ги остави и да си тръгне, че да види тогава какви ще ги върши, след като до този момент- 10 години, грижата за домакинството и тях, е предимно на гърба на жената.
Дъвчем едни и същи неща, но аз гледам да се придържам към фактите, докато някои просто ги подминават, за да изкарат жената от черна по- черна.

# 456
Значи, за да сме двойка, която живее на семейни начала, трябва задължително приятелят ми да плаща всичко, така ли? И в момента ние сме просто съквартиранти, а не двама души, които се обичат и са заедно в добро и лошо? Така излиза...

# 457
Моля ви, спрете да се карате заради мен. Ясно разбрах мнението ви, за което ви благодаря. Изградих обективна представа за ситуацията, благодарение на детайлното ви обсъждане- наистина нищо не пропуснахте Simple Smile. Преди това ми беше трудно да видя положението от всички страни. Дано темата е била полезна освен на мен и на други жени.

По принцип можете да помолите модератор да заключи темата, ако решите.

Желая Ви успех и дано се наредят по най-добрия възможен начин нещата за Вас и за децата!

# 458
Значи, за да сме двойка, която живее на семейни начала, трябва задължително приятелят ми да плаща всичко, така ли? И в момента ние сме просто съквартиранти, а не двама души, които се обичат и са заедно в добро и лошо? Така излиза...
Щом е с три пъти по-високи доходи, добре ще е да поеме поне наема еднолично.

Подозирам, че ако авторката харчеше парите си вместо за вноската - за козметика и дрехи и се хвалеше във форума, щеше да бъде приета радушно, а не да бъде обвинявана, че лежи на гърба му и му източва финансите.

# 459
Има голяма разлика между двойка без деца и такава с деца или женени.  Peace

# 460
  • Варна

Аз, за съжаление, продължавам да се "паля" и дразня за чужди животи, точно на такава тематика. Имам приятелка, която започна да излиза с един мъж. Един път не си е направила устата да плати сметката в ресторант. И това не мога да приема, защото не съвпада с моята гледна точка. И тук също се дразня ужасно много Trollface

Лелеле, че ти ако се запознаеш с една моя.приятелка така ще подпалиш, че направо ще изгориш. Той издържа нея и детето й от друг мъж, тя не работи и харчи НЕГОВИТЕ пари за каквото й скимне, предимно за дрехи, козметика и т.н. Той поема всички разходи и някак не се чувства прецакан. Чуждите животи не са наши и не виждам причина някой да пали по повод чужди постъпки, ако те не го засягат лично.

# 461
Ако единия е мултимилионер, защо да се подпалвам? Виж, ако доходите са им горе-долу еднакви и след приспадане на разходите на единия му остават много по-малко, отколкото на другия - е те тогава ми е дразнещо. Ако всичките им пари отиват в една сметка и си харчат заедно - пак съм ОК.

А на приятеля ми ще му съобщя, че съм в грешка и че спирам да плащам. Щото ССФ така казва. Joy

# 462
Дори и да са женени, не е драма жената да е финансово независима, но с раждането и 2 майчинства нещата се променят...в полза на мъжкото тяло.

# 463
Много сладко наивни са някои потребителки. Наравно, та наравно. Ма мили момичета, да не мислите, че някой някъде горе на небето ги брои и води в специална сметка тези пари дето сте давали наравно. Всичко се случва на м-о-м-е-н-т-а. Приятелят ви (мъжът) го регистрира за момента, всичко като справедливост и равенство е само във вашите глави.
Първата ми връзка – всичко аз носех като финансова тежест (добре платена работа, кредити, семейни задължения, дете). Той все беше депресиран, все някой му пречеше. Обичах си го, живях сума и години с него. После се покри и откъм издръжка на детето, и откъм заемите, които до скоро сама изплащах.
В сегашната ми връзка – нарочно давам приоритет на мъжа и неговата силна, материална страна. В първите две години на връзката ни живееше на моя издръжка, защото беше без работа. Вече не така. Помогнах му със старта. Аз съм жена, слаба съм грижа се за дома. Не ме интересува. Който не го устройва, да не е с мен. Заедно сме вече над 10 години.

Изводът – да позволим на мъжете си да са силната страна. Мъжът е мъж, защото е по-силен от нас, дори и материално, в това нямо нищо лошо, използваческо, неравностойно.  

# 464
Дори и да са женени, не е драма жената да е финансово независима, но с раждането и 2 майчинства нещата се променят...в полза на мъжкото тяло.
Peace точно.

Общи условия

Активация на акаунт