Сполучливи имитации на маркови парфюми - 20

• 137 068
  • 730
  •   2
Отговори
# 45
  • Бургас
Този месец излизат.

# 46
  • София
Здравейте, дами!
Включвам се с въпросче, което може би не е съвсем по темата, но пък е коментирано тук.
Рових се из форума за един парфюм и попаднах на вашата темичка. Grinning
A именно

Цитат на: Виктория Андреевна
+ 2 за Ред Дор  Mr. Green с мама вече второ шише пръскаме, не можем да му се наситим. Малко ретро, малко ориенталец, и убийствено траен и шлейфов. Гонили са ме да ме питат какъв ми е парфюма  Grinning Съгласна съм, че първо трябва да се тества

Видях, че Allforone e питала за него и въпросът ми е именно към тези, които са поръчали парфюма в последните 2-3 години след реформулировката.
Същият чудовищен ли е, както чета за стария или са го размили. Toва цитираното за кой се отнася? Навсякъде по сайтовете вече намирам само EDT версия в тази опаковка. Хубав ли е откъм трайност и шлейф?
Скрит текст:

Четейки тази стара тема, попаднах и на коментари  за Arome Absolu на Jeanne Arthes като реплика на Poeme, която на всичкото отгоре има голяма трайност. Имах високи очаквания към него, тъй като съм ползвала Rock Generation на същата фирма, който сравнително близко наподобява Ange ou Demon и наистина е доста траен и осезаем. Ароме-то не знам менте ли са ми продали, аз ли съм бъгната, новата версия ли е (преди беше само Arome), но нито като трайност става, нито наподобява Poeme. Thinking
Скрит текст:

С наливните нещо не се спогаждаме. Не, не усещам прословутата нотка, пречеща не префинените носове, просто са ми нетрайни някак и недостатъчно наситени. Но се запалих по парфюми, които наподобяват висок клас такива (като горната марка) и май има доста добри попадения. Ще пробвам някои, ако имате успешни покупки на такива, ще се радвам да споделите bouquet.

Засега съм хвърлила око на:
Jessica Simpson Fancy nights  (който трябва да наподобява Prada)
Tesori d'oriente Jasmin di giava (Angel, в който аз лично не усещам жасмин)
Zara Black Amber (D&G The one)/
Rasasi Blue Lady (Amarige)

Някой с предложение за бюджетен dupe на Alien?  Embarassed Embarassed

# 47
  • BG-DE
The Catcher in the Rye, този парфюм на Jeanne Arthes, който си показала, поне за мен, е по-скоро не-много сполучлива реплика на Класик на Готие но няма нищо общо с Поем на Ланком. Jessica Simpson Fancy nights  съм го пробвала, не ми хареса, а с Прада (която и да е) прилика не намирам, както и между посочения парфюм на Зара и The one, макар че тук с повече фантазия може и да се намерят допирни точки но пък както почти парфюми на Зара трайността е слаба обаче Rasasi Blue Lady е действително доста добро копие на Амариж  Peace С голям интерес очаквам репликата на She wood от Заг, преди време ми беше много любим и дори сега имам почти половин шише от него но ми е любопитно как са се справили  Grinning

# 48
Един от любимите ми аромати беше и още някъде се помотава празно шише от оригинала. Кой е номера на Дизела?
247 на Заг Зодиак, но видях, че и Рефанци го предлагат и те.  Peace

# 49
  • София
The Catcher in the Rye, този парфюм на Jeanne Arthes, който си показала, поне за мен, е по-скоро не-много сполучлива реплика на Класик на Готие но няма нищо общо с Поем на Ланком.

Да, сега като каза, наистина наподобява по- скоро него. Доста бледо копие, разбира се.
Навсякъде е спряган за много подобен на Поем, затова го  взех преди време, та сега като прочетох назад използвах възможността да се изкажа, да не се заблуди някой Peace
Аз така и не намерих нещо, което се доближава до Ланкомския, а не е рентабилно с темповете, с котио го пръсках Grinning Жалко
Мерси за отзивите за останалите Simple Smile

# 50
  • Варна
Вече трето шише пълня с Голдеата на Заг  Heart Eyes Изпръсках и Lady million prive  на Заг, но за мен е много нетраен и няма да повторя.

# 51
  • София

Ето този https://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Sacrifice-for-Her-15097.html е много сходен, силен, траен, шлейфов...аз го размених, защото ми докарва главоболие. Взимала съм го за 20-30лв от ензо, но след като откриха щанда на марката в Парадайс от ензо не работят с тях май, там колко струва не знам.

# 52
  • Габрово
да попитам...какво означава труден парфюм..

и друго Ботега Венета на Заг --добра имитация ли е?

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 21:14 от sesksta

# 53
  • София

Ето този https://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Sacrifice-for-Her-15097.html е много сходен, силен, траен, шлейфов...аз го размених, защото ми докарва главоболие. Взимала съм го за 20-30лв от ензо, но след като откриха щанда на марката в Парадайс от ензо не работят с тях май, там колко струва не знам.

Благодаря, проверих го на фб страницата им- май че е от порядъка на 50-60лв там. Което май не си струва. По- добре човек да си събира за истинския Alien Grinning
Иначе, аз главоболните парфюми доста успешно ги нося.

# 54
да попитам...какво означава труден парфюм.
Няма "труден" парфюм. Има парфюм, който на този етап от живота ти не е "твой" /добър за теб/. Е, да, има и такива, чието звучене твърде много зависи от метеорологичните условия навън, или от хормоналния баланс на човека в момента.../май мускусите, алдехидите и шипровите са най - чувствителни в това отношение.../...
Няма "труден" парфюм...Парфюма е за удоволствие, а не за да се трудиш върху него... Laughing, нали така?

# 55
  • Deutschland
Две покупки от вчера - Черното Версаче и  някакъв Роза нещо си на ДиГ ( 345 номер). Версачето ми напомня на Нощния трезор и ЛВБ, но е хубаво. Другият също не е лош. Днес отивам за Мон Герлен и разни други, защото си заминавам за Де в понеделник и тези нещица ще ми липсват Sad

# 56
  • Габрово
ok  Peace...като ги видите в магазина на Парфен  -споделяйте мнения...

да попитам...какво означава труден парфюм.
Няма "труден" парфюм. Има парфюм, който на този етап от живота ти не е "твой" /добър за теб/. Е, да, има и такива, чието звучене твърде много зависи от метеорологичните условия навън, или от хормоналния баланс на човека в момента.../май мускусите, алдехидите и шипровите са най - чувствителни в това отношение.../...
Няма "труден" парфюм...Парфюма е за удоволствие, а не за да се трудиш върху него... Laughing, нали така?
solar_fields,напълно съгласна с теб...точно така за удоволствие  Peace...а не ние да се трудим  върху него  Peace..много точно казано...
solar_fields,когато някой парфюм масово се харесва..а на мен не ми допада...и го впръсквам и се чудя какво на останалите е харесало в него-това всъщност е " трудене   върху него",нали?

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 13:59 от sesksta

# 57
Ако ще всички на света да харесват даден парфюм, ако аз не го харесвам, няма да си причинявам насилието над себе си и да го пръскам с дни, седмици и месеци, та дай боже да ми хареса най - накрая. Не ми ли хареса - не го нося и се разделям с него.
Има, обаче и една друга, интересна категория парфюми, за които обичам да казвам, че "Парфюм, който се е опитал да ме убие при запознанството ни, определено заслужава уважението ми"  Laughing Говорим за някакво тотално стряскащо запознанство, шок и ужас, недоумение, и след пет минути,  вземе, че се разкрие такова великолепие, че се чудиш как изобщо си живял до сега на света без този аромат...
Така беше с Womanity Mugler , с Tobacco Vanille, а съвсем пресен случай имам и с Back to Black by Kilian на Гиза, който ми е от една щастлива размяна тук. Но това е друго, отново не става въпрос за "трудене" върху парфюма, а просто за едно необикновено, нестандартно начало на едни истински силни и взаимни любовни отношения!  Laughing

# 58
  • Габрово
Ако ще всички на света да харесват даден парфюм, ако аз не го харесвам, няма да си причинявам насилието над себе си и да го пръскам с дни, седмици и месеци, та дай боже да ми хареса най - накрая. Не ми ли хареса - не го нося и се разделям с него.

точно така...не бива... Peace
но пък съм имала случаи с парфюми ,които определено не са ми харесали...
и след някакъв период година,две...изведнъж преоткривам красотата  им и започвам да ги харесва...
вие имали ли сте такива случаи...

# 59
Момичета, аз се включвам със закъснение...да ни е честита новата юбилейна 20-та тема! Да продължаваме все така в сговор да споделяме парфюмни размисли и преживявания!

Благодаря и аз на Nell за прекрасната тема!

В летните месеци много интензивно носих Градините на Мосю Ли на Хермес, в имитация на Заг.

Определено има разлики с оригинала, но много ми допадна за топло време, макар че, както знаете съм любителка предимно на силни и тежки аромати.

Трайността му е до 4часа, не е от най - трайните, но за техните цени 18лв. за 100мл си го подновявах спокойно. Има прилична наситеност в началото, после отслабва, но за топло време беше супер. Няма особено развитие.

Все се каня да пробвам версията на Парфен, но още не съм. Вероятно тя ще е по - добра.

Общи условия

Активация на акаунт