Дискова херния - 16

• 202 666
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
... Много бих искала отново да тръгна на масажи, имам си моя си масажист-рехабилитатор , която работи много внимателно, но и усещам след като ѝ се обадих , че и тя се притеснява от мен, в смисъл за състоянието  ми,  все още не смея, въпреки че имам вече година от операцията. Все още малко задържам, но в един момент и там ще тръгна, защото след масаж на гръб се чувствам като преродена....
Важно е да няма  силови изпълнения около хернията ,а  само внимателно разнасяне на   възелчетата /ако има/. На мен леко ми  издърпват  кожата - тогава се чува леко  хрупване . По-смело ме  масажират  по гърба и врата , които обикновено са много схванати от лоша поза при  работата с компютъра .Така се облекчават болките в ръцете  и кръста /всичко е свързано /.

# 196
  • София
......................marchеva14 - дори като се възстанових напълно след операцията на масаж си казвах просто да не ми пипат зоната на кръста, не бих рискувала някой да натисне повече и пак да се почне мъката.

Lemy, съчувствам ти Flowers Tulip
Абсурд е някой да си помисли, там в тази зона да прави масаж. Никога.! Но читавите физиотерапевти не биха и посмяли, поне са в час с това което виждат като операция, в това съм напълно убедена, но има и всякакви самодейци, които само като че ли в това са им очите, там да масажират. Много внимавам и съм наплашена, защото точно преди операцията ми препоръчаха един такъв и аз отидох, още и не знаех до къде сам стигнала, та за едната бройка щях да се катурна  жестоко, добре че избягах навреме. Имам си обеца на ухото, зная ди аз.

# 197
  • тук, на мястото си
Не мисля, че на чакръкчия ходят хора които нямат сериозни проблеми или такива които ги боли рамото от неудобна възглавница. По-точно ходят хора, които са попаднали на "много добър" лекар и разбира се "доброто" му лечение. Не, че при чакръкчията има въобще лечение, но всички  търсим облекчение от болката. Само, че има едно  "но" и като не го знаеш си докарваш до главата по - голяма беля.  Аз  15 - 16 години съм ходила на чакръкчия, много добър, работил е с нац. отбор по борба ( по времето на соца), през това време съм ходила и по доктори. По - голяма полза имах от бай Тодор,  но до един момент в който получих две дискови хернии и между тях  една хубава  спондилолистеза. Може би така е щяло да става, не знам, мисля че сама съм си го причинила именно с чакръкчията. Сега вече пипането по гръбнака ми е строго забранено, но няма връщане назад. А да ме масажират около целия гръбначен  стълб е най - божественото нещо, после ми е толкова хубаво и леко, но това мисля че е от шиповете.

# 198
И аз при първата криза , вместо  по лекари /защо ли им нямам много доверие/ , отидох на "магьосник"-един познат с много препоръки . Той  ме поогъна , издърпа ми краката , пред цялото време повтаряше ,че ми е здрава мускулатурата /аз до тогава  два пъти седмично  ходех на аеробика / и после ... Shocked #Crazy
Така се приклещих ,че едва до тоалетната стигах . Явно  е била някаква протрузия  и той с издърпването  ми е докарал хернията .После  на ЯМР-то се оказа херния на L4-L5 с протрузии над и под нея .
Неврохирурзите ме питаха дали съм ходила при  нар. лечител , но мен бе беше ужасно срам да си призная
. Лекарите казаха ,че от силов масаж с изтегляне  можело да се получи херния .
  И как се оправи тогава?КОлко време мина, докато започна да вървиш? Ей това приклещване сега ми е проблемът. Пет дена лежах в неврология, вчера ме изписаха, нямам подобрение. Лежа си в къщи. Не мога да ходя повече от минута-две. Не мога да сядам. Искам да пробвам всичко, което би ме облекчило, преди да стигна до операция.Но в това състояние започвам да се отчайвам. За капак имам болно малко дете.

# 199
Мирабу, то май на всички тук, приклещването ни е проблема  Mr. Green

# 200
  • Няма такава държава!
Да, проблем е приклещването и не, с лежане не минава. Дори става по-лошо, ако залежаването продължи. С упражнения и с ходене - така аз си реших проблема. А болното дете - ами приемете го като знак, че трябва да станете и да продължите, бавно и полека, но без да спирате и без да се отчайвате. От неврологията не Ви ли изписаха болкоуспокояващи лекарства?

# 201
Зависи от състоянието, като ме удари това чудо, лежах над месец. Права или седнала можех да издържа не повече от 20 минути, имах чувството, че имам 100 килограмова тежест на кръста. Невролога все ми повтаряше - щадете се, щадете се.

# 202
Предписаха ми медикаменти - Прегагамма 75 мг и Келтикан. Не се издържа, при мен кризите са на минута-две, когато съм права или седнала. И трябва да легна. Болката е с продължение, накрая чак има едно затопляне, което взе да ме кефи Simple Smile, абе раждала съм два пъти нормално без упойка, същите мъки са по сила на болка. Имам предложение за операция в понеделник, НЕ смятам да се възползвам, искам да се оправя. И да, с цената на всичко гледам да не лежа. Движа по минута две и лягам където сваря Simple Smile. Ще търся второ мнение, само да си стъпя на краката, буквално.
 Благодаря ви за коментарите по моя казус, тепърва навлизам в дебрите на ДХ, за съжаление. Но това е живота!
 Бъдете здрави, мили девойки!

# 203
....
  И как се оправи тогава?КОлко време мина, докато започна да вървиш? Ей това приклещване сега ми е проблемът. Пет дена лежах в неврология, вчера ме изписаха, нямам подобрение. Лежа си в къщи. Не мога да ходя повече от минута-две. Не мога да сядам. Искам да пробвам всичко, което би ме облекчило, преди да стигна до операция.Но в това състояние започвам да се отчайвам. За капак имам болно малко дете.
Този ужас го преживях за пръв път преди около 10 г.
Почти цял месец не можех място да си намеря - не можех да седна , лягах в определени  пози /по корем/   и т.н. Най-добре ми беше като стоя и ходя , но пък се уморявах .
Слагаха ми обезболяващи инжекции и успоредно с това  хапчета /противовъзпалителни/ и витамини В .
Сега периодично /при кризи/ ми се налага пак да  правя тези процедури .
Като усетя да пълзи  болката в кръста , лягам по гръб , обгръщам си коленете и се търкалям /попивателна/  , за да се понаместят сами прешлените , чува се леко  пукане и наместване . Често  това  ми помага  .

# 204
Ели-фен, и ти си се намъчила. Но ми даваш кураж!
Аз в болницата бях на вливки манитол и алмирал. От два дена съм у дома на хапове.
Така и така лягам където сваря Simple Smile , ще се пробвам да хвана краката и да се саморазтрия.
Пия също магнезий. Чай от жълт кантарион и невен.
Довечера ще пробвам леко да втрия магнезиево олио на болните участъци.

# 205
MiraBu , не трябва да се напрягаш , ако не успееш веднага . Това със "самомасажа" го правя , когато съвсем в началото усетя някакъв проблем /препоръча ми го лекар-физиотерапевт/. Лягаш на пода /желателно е върху одеялце за омекотяване/ , свиваш  коленете към гърдите и ги  обгръщаш здраво с ръцете . Леко се засилваш като се изправиш напред и като отпуснеш назад , свитото тяло започва да се люлее и  огънатият гръбнак  леко започва да се намества и пука .
Ако ти е  много болезнено в момента , опитай от легнало положение да се усукаш със свити крака в едната посока , а с двете ръце правиш контра-махове в другата посока /така също понякога успявам да откача нещо захапано /.
Сещам се ,че тогава /при първото голямо  приклещване/ ходих на някакъв специален масаж в Медицинска академия във физиотерапията при д-р Георгиев /той  преди 10 г. си беше доста възрастен и не знам къде е сега/ . С някакви  дървени вретенца ми притиска  точки по ръцете и краката . Не можах да усетя  някакво велико подобрение , но пък той ми продаде  първия  колан с ребра  и се родих - при пътуване или по-дълго седене  винаги го слагам .

Последна редакция: пт, 27 окт 2017, 23:41 от Ели-фен

# 206
Здравейте на всички!
Пак си лежа и плача, само за седмица на работа и се върнах в най-болезнената фаза.
От август страдам, началото на октомври лежах и в болница. Изписаха ме, значително по-добре бях и при физиотерапията, свърши болничния и за 5 раб.дни, пак вия от болка и куцам.
Дайте ми надежда, нещо....

# 207
Надежда - дълга физиотерапия - не тази по каса, тя е смешно кратка и недостатъчна. И балнеолечение. И търпение. Мен ме боля година и нещо, едва след второто балнео ме отпусна и то не зная до кога. И...близък контакт с доверен лекар, защото на всеки човек е различно положението. И не зная какво работиш, но е много важна ергономията на работното място, защото аз съм по цял ден на бюро и явно това ми е провокирало до известна степен и кризата.

# 208
  • На планетата земя
Здравейте на всички!
Пак си лежа и плача, само за седмица на работа и се върнах в най-болезнената фаза.
От август страдам, началото на октомври лежах и в болница. Изписаха ме, значително по-добре бях и при физиотерапията, свърши болничния и за 5 раб.дни, пак вия от болка и куцам.

Като начало свикни с мисълта,че бързо няма да стане и може да ти се наложи да страдаш много месеци.С времето мястото постепенно ще се успокои(дай боже).След като физиотерапия не ти помага може би е добре да предприемеш балнеолечение някъде, сега е добър период за това.Не знам каква ти е работата,но ако стоиш  на бюро по цял ден това влошава положението,прави лекички упражнения и разходки.

# 209
Здравейте на всички!
Разбира се, че има надежда!
Съвета ми е - иди пак на добър невролог, за да ти види статуса, после физиотерапия платено с нови апарати, невролога ще прецени  кога можеш да идеш в Павел баня. Радона във водата там възстановява нервните клетки...
И междувременно милгама ен по две на ден /или друго подобно/ плюс миорелаксант и противовъзпалително...
И...нещо, което ти доставя удоволствие, весели филми и т.н., за да ти е ок психиката...

Последна редакция: нд, 29 окт 2017, 19:14 от bubkab

Общи условия

Активация на акаунт