Какво ви се работи?

• 97 155
  • 1 325
  •   1
Отговори
# 135
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Това го оставяме за някоя друга тема. Wink

Сетих се, че сега с удоволствие бих работила по техническата обработка на филми. Монтаж на картина, звук, субтитри, защо не и по някакви специални ефекти. Grinning
Не държа на Оскар, но няма и да го върна. Joy

# 136
Това го оставяме за някоя друга тема. Wink

Сетих се, че сега с удоволствие бих работила по техническата обработка на филми. Монтаж на картина, звук, субтитри, защо не и по някакви специални ефекти. Grinning
Не държа на Оскар, но няма и да го върна. Joy
Да, а аз с удоволствие бих озвучавала, анимационни филчета.

# 137
Прочетох отговорите в темата и доста се изненадах. Излиза, че съм осъществила мечтите на голяма част от писалите тук. Била съм библиотекарка цели 2г 10 м като студентка и учителка от завършването, та....безкрайно. Whistling
В библиотеката беше приятно, но добре, че работех на 4 часа, иначе щях да се чувствам като няма понякога. Самотно е......А и поддържането на библиотечните каталози е ужасно досадна работа. Outta Joint Все пак бях решила да остана и да работя поне няколко години като библиотекарка, но щом завърших университета, започнаха да затварят най-напред библиотеките, това беше началото преди фалита на заводите. Така че станах учителка. Това е ужасно тежка и изнервяща работа, независимо дали се работи с малки, или големи ученици.
Осъзнах бързо колко много истина има в крилатата фраза "работа ли е, не ми я хвали" Laughing Е, рентиерството е наистина страхотно нещо, но недостъпно за мен. Между роднините имахме рентиер, съпругът на една от братовчедките ми. Това наистина си е най-доброто нещо, което може да му се случи на човек. Heart Eyes

А като бях дете, мечтаех да стана археолог, или поне историк. Остана си неосъществена.

Сега не ми се работи нищо. Работя малко у дома, защото ми се налага. Планирам да приключа изцяло до 5-6 години, ако успея.

# 138
Направо съм изумена от факта , че толкова хора са искали да станат археолози. Честно, идея имате ли от естеството, или просто сте гледали Индиана Джоунс?

Аз съм дипломиран археолог/така пише в бакалавърската ми диплома поне/, но това е скъпо хоби по-скоро, не професия, хеле за жена. Няма как да го работя, освен ако не е научна работа, за която в Бг е абсурд да се добереш до такава. А иначе - беше ми детската мечта, в 6-клас колежка на баба ми, за да ме укроти ми даде в библиотеката да чета 'Искри от древността', дори помня издателството Laughing. Е, след като затвоорих книгата казах, че ще стане един ден археолог. Станах, мога да си закача дипломата на стената Mr. Green

# 139
  • София
темата е зададена като за желан вариант за избор на работа, това коментирам.

Скрит текст:
идеален вариант за работодателя няма в огромен процент от случаите. само държавата да не пречи. но, прави сте, не е това темата Simple Smile

# 140
  • София
по-добре Индиана Джоунс, отколкото Сексът и градът. Wink

Не разбирам защо така си мислите за собствените си професии и образование? Нали ти е било хубаво да учиш археология, да отидеш на разкопки? А ако трябваше отново да избираш, какво щеше да направиш? щеше ли да запишеш пак археология или нещо друго? Имала си мечта и си я сбъднала - какво искаш още? А ако не я беше сбъднала по-щастлива ли щеше да бъдеш? Болшинството хора така и не сбъдват мечтите си.

Ън и тя толкова депресиращо звучи.

# 141
  • София
Моите мечти за професия са били толкова шантави, че дори не ми е хрумвало да се опитвам да ги сбъдвам. Работя това, което съм учила и май съм постигнала доста над това, което съм очаквала, което отчитам за голям свой недостатък, трябва/ло е да имам по-смели мечти и по-високи стремежи (ако се самоанализирам, би следвало да обвиня бедния си произход за тази минималистична нагласа).

Установих, че най-трудната работа е тази, свързана с хора: да ги ентусиазираш така да работят, че на всички работата им да спори и да са доволни от крайния резултат от труда си.

# 142
Моите мечти за професия са били толкова шантави, че дори не ми е хрумвало да се опитвам да ги сбъдвам. Работя това, което съм учила и май съм постигнала доста над това, което съм очаквала, което отчитам за голям свой недостатък, трябва/ло е да имам по-смели мечти и по-високи стремежи (ако се самоанализирам, би следвало да обвиня бедния си произход за тази минималистична нагласа).

Установих, че най-трудната работа е тази, свързана с хора: да ги ентусиазираш така да работят, че на всички работата им да спори и да са доволни от крайния резултат от труда си.

Ne знам какво работиш, но  няма нищо по-мотивиращо като краен резултат от доволно добро количество финикийски знаци.  Simple Smile

# 143
  • София
С голямото количество финикийски знаци се свиква. Изобщо не е само това.

# 144
Не знам, не знам...аз свикнал с пари не съм видяла в този живот, напротив - искат още повече, ама всякакви хора има все пак  Stop

Не влизам в конфликт с теб и не ти опонирам, не ме разбирай така Peace. Опитвам да кажа, че желанията ни за дадена професия, са си просто само желания, ако не ни носят пари. Може да правиш нещо за удоволствие само и единствено ако си пре/задоволен материално и не ти се налага да мислиш за пари.

# 145
  • София
лайкът ти е от мен, Шарки Peace

# 146
Аз пък съм изненадана колко хора искат да стават писатели. А това е най-лесното- сядаш и пишеш. Трудното е да ти плащат за писането. Иначе се иска да изпишеш милион думи, преди да разбереш за какво става въпрос. Напълно е допустимо и за първия милион думи да ти плащат.

Та така, милион думи за писател, 100 метра платно за художник, 10 хил. часа за музикант. Без романтични представи всичко се постига.

# 147
  • София
накъде без малко романтика? Трябва и от нея да има, в противен случай човек се сдухва.

# 148
А аз исках да стана сладоледаджийка. Да си имам количка и да ям колкото си искам.

# 149
А аз исках да стана сладоледаджийка. Да си имам количка и да ям колкото си искам.
Ето това се казва сериозен мотив! Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт