Нещо смешно, което децата казаха - 10 тема

• 100 216
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Снощи на дъщеря ми  й се разстрои стомаха. Легнахме да спим и аз за всеки случай приготвих кофа за повръщане до леглото, че ако е летен вирус може и натам да избие. Слава богу изкара нощта спокойно, а на сутринта ме попита защо има кофа в стаята. Обясних, а тя с утешителен тембър на гласа ми казва:
- Нищо, мамо. Някой път наистина ще се наложи да я ползвам.

# 616
7 годишното към четиригодишното. :
- Ти спиш с отворена уста. Знаеш ли какво ще стане, ако влезе вътре пчела?
- Ще ми остави в устата медче и аз като се събудя ще си го хапна. Нам, нам, нам..

# 617
"- Ти си голяма беля...
- Аз съм мака /малка/ бъля..."

"- Какво правиш там в хола?
- Пай бъля..."

"- Мамо, дай мако /мляко/!
- Сега не е време за мляко, може ли вода?
Строго и натъртено:
- Може мако!"

# 618
Малкия отворил прозореца и гледа дъжда. Възкликва:
- Някой носи роза!
- Къде носи роза?
- Ей там под колата, носи роза.
- Е, кой е тоя човек, дето носи роза? Ти познаваш ли го?
- Не познавам го.
- Не познаваш го? Така ли?
- Познавам го.
- Познаваш го? Е, кой е той?
- Който носи роза!

Grinning

# 619
Аз: "Хайде обличай се,аз ще си "ударя" един душ през това време!
Малкия:"Мамо,няма да се биеш! Joy

# 620
"Ходи шопи" - отивам на шопинг... Flushed

# 621
  • София
Приеха ме в болница за изследвания. Преди това няколко дни внимателно подготвях щерката, че ще бъде с баба и дядо докато аз съм в болницата. Обаче в болницата прецениха, че може да ме пуснат да си отида вкъщи и на сутринта пак да дойда за следващите изследвания. Прибирам се аз вкъщи ведра и щастлива, че ще зарадвам детето, а то ококори едни огромни очи, гледа ме и се чуди. Няма усмивки, няма здравей, няма прегръдка. Накрая изтърси:
- Мамо, теб изгониха ли те от болницата, че си идваш толкова рано?

# 622
  • София
И нов бисер. От тази сутрин. Обяснява на играчките си, че  пазара е по-различно място от магазин. Има маси, на които се продават само плодове, само зеленчуци, а има и котки.
Замислих се и се сетих, че наистина на един от пазарите, които посещаваме има няколко котки, които продавачите си отглеждат. Но не се сещам на другите пазари да съм видяла. Тя естествено се е впечатлила от тях.

# 623
Един път, когато нещо малкия не ме слушаше и гледаше хитро, му казах: „Не ме гледай с бялото на окото си!”, а той ми отговаря: „Аз нямам бели очи, имам зелени!”
Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Малък остроумник Wink

# 624
  • Countryside
Отивам на зъболекар, само да ми прегледа нещо набързо, с детето. Сядам аз на стола и той приключва за 5мин и щерката казва, че много й харесва и иска да стане зъболекар, да лекува хората. Зъболекарят буквално се трогна и извади отнякъде бонбони да я черпи, а щерката: "ааа не, аз не ям бонбони, защото ще ме заболят зъбите!" Голям смях падна.

# 625
  • София
Моята щерка когато беше на около 3 г обясняваше навсякъде, че дядо й е ял много бонбони и затова сега му падат зъбите. Но когато тя си поиска бонбон и ние й припомним, че от бонбоните се случват неприятни неща на зъбите, тя до ден днешен отсича, че на нея няма да й навредят.

# 626
Вчера брат ми чува песен в колата, струва му се позната и накрая изцепи "Ооо, с тази песен ми звънеше телефона, само че звучеше на момче!" Joy Детето е чуло кавър версия и не знае, че една песен може да се изпълнява и от друг певец, беше много изненадан. Simple Smile
Вчера татко ми се шегува със сестра ми, че е дребосък, но според нея е "По-добре да си мъничка, за да не си удряш главата в тавана" Simple Smile
Същата по-рано днес разпалено ми обяснява, че видяла момиче с пиърсинг на езика и иска и тя като порасне да има. Аз й обяснявам, че много боли и езика се подува, а баща ми се включва "А и носа ще ти се подуе, когато аз разбера" (тоест ще играят шамарите), а тя "Ми..твоя вече се е подул." и го стиска по носа. Grinning

# 627
Дъщеря ми на 4г обсъжда обяда:

- Мамо, сега тази риба умряла ли е?
- Да.
- Горката. Хубава рибка беше.

Преди година:
- Мамо, искам панделки с разтопени домати и от ония прах.- да се чете: Макарони с доматен сос и настърган пармезан.

# 628
А, подобно на нашето “попалку”. Попарка значи Simple Smile

# 629
Дъщеря ми ме изнуди да и купя дръжка за скачане(въженце за скачане)

Общи условия

Активация на акаунт