ВРАЦА 2

• 54 305
  • 282
  •   1
Отговори
# 180
rubi, може би е било така понеже си имала уговорка с лекарката. При мен лекарката мина 2 - 3 пъти да ме провери за разкритие, каза че ще изчакат още малко и ще ми сложи система за да родя тази нощ и отиде да спи (беше през нощта). Акушерката остана с мен и по време на раждането ме напътстваше. Може би просто при мен е било така, защото нямах уговорка, пък и раждах през нощта и то на Великден.

# 181
rubi, може би е било така понеже си имала уговорка с лекарката.

Да лекарката беше плътно до мен именно, защото имахме уговорка.

Иначе, когато раждах първият път беше през ноща и дижурната лекърка кротко си спеше, а акушерката наглеждаше бъдещите майки в предродилната зала.  А вторият път беше след обяд и дежурният си беше в лекърската стая и акушерката го викаше по телефона ако има нужда.

# 182
  • Където ми покаже сърцето
Диана,аз бих ти препоръчала не само да не раждаш при Махинова,а и въобще да не ходиш.Аз се бях записала при нея на косултации,но си ходех на частно в София при д-р Райчева.Когато отидох в началото на 9 -тия месец за последно,а и да си взема документите за раждане,защото исках поне 20 дни предварително да съм в София,тя ми каза,че съм имала повече околоплодни води и можело да ми умре бебето.Освен тази констатация,не взе никакво отношение.Докато слязах до 1 етаж вече ревях на глас и в аптеката трудно обясних,че искам кърпички.Веднага се обадих до София до Мазнейкова и по спешност ми дадоха извънреден час.Обадих се и на д-р Райчева.Същият ден следобяд отидох при Петкова без да и казвам нищо.Тя ме прегледа и каза,че всичко е ОК и ми пожела леко раждане.Заминах за София и като обясних на Мазнейкова,защо ми е спешен прегледа,тя ме изкара едва ли не че всичко съм измислила,т.е лекар не може да произнесе думите "ще ти умре бебето".
Този случай споделих с моето педи и тя ми разказа подобен такъв с Махинова.Знам,че всичко звучи ужасно и страшно,но трябва да имаш впредвид какво се е случило с мен.Успокоих се едва след прегледа и на д-р Райчева.Иначе имах бременост мечта.Бях в движение до деня когато родих,не съм имала никакви проблеми,подуване на крака,болки в кръста и тем подобни.Минавах ежедневно килиметри пеша и бях наддала само 12 кг,но подобно изявление на лекар може да те срази за секунди.Така,че  newsm78 си помисли.Ако имаш финансова възможност ти препоръчвам раждане в София.Желая ти лека бременност.

# 183
Здравейте и от мен. Аз също съм нова във форума. Писах вече в някои от рубриките, но в тази "градската" за пръв път. Като гледам повечето пишещи тук са вече мами, някой доста от отдавна. Е на мен тепърва ми предстои да стана Praynig. Затова ще се радвам да споделя с вас, радостите и страховете, които имам до този момент и може би често ще искам опитните ви съвети, за които ви благодаря от сега.  bouquet

# 184
Добре дошла сред нас mim40 !  bouquet

# 185
  • с/у ОколоМръсТното
mim40 - привет  Simple Smile

Гледам, че си пускала Тема, да споделиш неласкавото си впечатление от врачанската б-ца. В понеделник минах от там за малко и гледам големи ремонти вървят. Външни де, но и в лабораторията на майка ми (бившата) е станало много готино. Новичко, чистичко и с разни екстри.
Та викам, не са пооправили и по другите части на бплницата..??? newsm78 Нямах време да се обадя на моята приятелка, която бачка в Спешното, но там мисля, че отдавна го излъскаха  Simple Smile

Поздрави на всички градски момичета  bouquet

# 186
За съжаление става дума за самото АГО. Та там е пълно с хлебарки Shocked. Аз лежах там 6 дена за задържане на плода. Лазеха ми по леглото. Лазеха храната, която дават като порцион и която всъщност само циганките ядат. Едната тоалетна, в която се пускаше водата е разцепена и задържа какви ли не боклуци Close. В другата водата не се пуска, да не казвам пък там на какво се нагледах. Горките родилки я ползваха за миене, но на циганките не им дреме и-ии.......
В банята се търкаляха превръзки по пода и нямаше осветление, душа течеше отвсякъде - рядко отгоре. А някой казваше, че правили ремонт преди известно време Joy
Не дай си боже да стане нещо да ти се наложи да родиш преждевременно - няма условия....
В деня като ме настаниха нямаше нито един стерилен инструмент та ме прегледаха след няколко часа..........
Същия ден ми казаха да си купя термометър, за да си измеря температурата. newsm78
Да не ви говоря за самите специалисти... В нощта преди да ме изпишат бях свидетел на спонтанен аборт на момиче, бременно в 5-я месец като мен. В стаята имаше още една жена с доста сериозен проблем. Какво преживяхме тази нощ само ние си знаем, а по принцип казват, че бременната трябва да е спокойна....
Докторът беше един от най-големите циници, които съм виждала. Момичето кървеше обилно, а той я пита: "Защо не си си донесла компреси?"  и я обиждаше с разни намеци. След аборта една от санитарките ми се хилеше, все едно сме преживели най-хубавото нещо на света. Добре, че на другия ден ме изписаха - слава богу моя случай нямаше усложнения. През същата нощ имаха и едно мъртво бебе...Чия е вината не смея да си помислям...
Сега се досещате защо съм пуснала онази тема, направих го с излизането от болницата.
Като гледам момичетата от София пишат по въпроса...
Който прочете това ще си помисли, че лъжа или преувеличавам, но това е самата истина.
Пък не знам какъв ЕВРО съюз искаме Thinking Българските деца се раждат сред хлебарки и мизерия...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 187
  • с/у ОколоМръсТното
Хммммммм  Thinking много гадно звучи, а сигурно и изглежда.
Всъщност през 2002г., когато ми правиха абразиото, трябваше и аз да преспя в АГ отделението 1 нощ и също ме лазеха хлебарки  Sick ... и стаята беше с 8 легла Shocked ако не се лъжа... 

Уф, не знам мимчо  Rolling Eyes - избирай и решавай къде да родиш. Леко бременеене   bouquet

# 188
Благодаря ти, Шани!

# 189
То и аз ако имах финансовата и друга възможност щях да родя в София. Но нямах избор TiredИ да, наистина новородените ги лазят хлебарките. В стаите и пълно с хлебарки, а бебетата са при нас през цялото време. Ние с Дени спяхме на едно легло и гледах аз да съм откъм стената, защото  по нея лазеха хлебарки и се страхувах да не полазят и него.

А когато лежахме в Детското отделение, заради натравянето от кухнята какъв кошмар беше. Rolling EyesАз съм разказвала в нашата отчетна... Когато ни приеха, Дени беше най-добре от другите дечица в стаята. Те милите повръщаха и акаха постоянно, а той беше свежар.Лошото при него вече беше отминало. Според лекарите, заради кърменето уж понесъл натравянето по-леко и от няколко системи се оправи. Тъкмо да ни изписват, Дени започна да повръща много, а после започна и разстройство. Другите ги изписаха, а ние си останахме. Мислех си, че се зарази повторно от децата в стаята. Една нощ, докато спяхме (на тъмно), трябваше да стана защото Дени беше на система и беше време да проверя докъде е стигнала. Като светнах лампата направо се ужасих. Беше ми ясно, че е пълно с хлебарки и че нощем лазят всичко, което е по шкафчетата. Но не очаквах и че лазят и в леглото по нас, докато спим. В леглото ни лазеха хлебарки (спяхме на едно легло с Дени). Държах биберонката му в една капачка на леглото, над главичката му, за да мога когато се разплаче да му я подам. Като извадих бибата, по нея пълзяха 2 хлебарки. Знаете ли колко пъти нощем съм му я давала Rolling EyesНищо чудно някой път да съм му я давала току-що лазена от хлебарки, или пък.....с мезе Sick Та от тази нощ, докато ни изписаха спяхме нощем на светната лампа (добре, че бяхме сами в стаята след като изписаха децата), а аз основно дежурях и гонех хлебарките. Все още си остава в мен съмнението дали Дени се зарази от дечицата в стаята ни, или пустите хлебарки са виновни.

Сега като се разболее, всеки път се моля да не стигаме до болница - не заради друго, а заради хлебарките. Ужасявам се от тях Confused

Успех, mim4o, с избора!

# 190
  • с/у ОколоМръсТното
абре хора, защо не подадете жалба до ХЕИ или някакъв сигнал за дереджето на родилното Thinking
Това е страхотно  Sick което разказвате, макар и аз лично да съм го видяла... Tired

# 191
Странна работа аз когато раждах (2003г) нямаше такива работи . Никакви хлебарки , баните си работеха , тоалетната беше в добро състояние . За кухнятата немога да кажа не съм я ползвала , но общо взето впечатленията са ми добри.
Мисля че само топлата вода имаше някакъв режим  newsm78
поздрави на всички  bouquet

# 192
Относно хлебарките, персонала разказва, че колкото повече пръскали, толкова повече се въдели.
Значи ако подадем жалба до ХЕИ и напръскат, сигурно нашествието ще обземе целия град #Crazy Sick Shocked

# 193
И аз когато раждах и двата пъти хлебарки имаше, но бяха много малко. Може в момента така да се е случило, но все пак имаше. А банята  и тоалетните и двата пъти бяха УЖАС! И двата пъти в банята нямаше топла вода през целият ми престой. Първият път поне в стаята имаше топла вода и от там взимахме да се мием. Вторият път се случи така, че когато родих и вд стаята нямаше топла вода, та как сме се мили........ А родените бебета след като ги изкъпеха родилната зала ги къпаха  чак на 3-тият ден при изписването ooooh!. През останалото време акушерката сутрин вместо да ги къпе ги триеше с мокри кърпички. Shocked А в деня на изписването в стаята бише върволица от махалата /сещате се коя/, а си имахме само 1 екземпляр от там.
Е, в общи линии не е толкова лошо родилното, но е добре без предварителна уговорка с лекар да не се ходи там. Защото грешки винаги са допускали докторите и винаги са си измивали ръцете. Потърпевш е пациентът.

# 194
  • Където ми покаже сърцето
Мими,добре дошла  Hug
Леле,какви неща пишете #Crazy,направо тръпки ме побиват.Добре,че раждах в София PeaceУсловията във вип стаята на Майчин дом са перфектни.А хигиената на целият етаж е на ниво.Храната беше също много добра,да кажем като обедните менюта на "Атлантик".Момичета,ако имате възможност раждайте в София.Там и техниката и специалистите са по-добри.Аз лично предпочетох София заради зачестилите смъртни случаи във Враца.На мой личен приятел почина сестра му при раждане поради лекарска грешка и беше голям ужас.
На нас да са ни здрави бебоците,а на вас лека бременност.
Лека нощ и целувки от мен и Марти.  love001

Общи условия

Активация на акаунт