Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 64

• 102 938
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Е какво толкова подготвят? Една епикриза с изредени опити (нещо което с 2 кликвания се принтира), която първия път чаках повече от месец, че ме бяха забравили, че накрая беше сбъркана и се наложи да чакам още...
Р. Караджова само снима тази епикриза и сложи печат “вярно с опигинала”. Другите документи ги има в сайта на ЦАР и можеш сам да си ги принтираш.

# 346
Здравейте,ако прецените ,че не съм за тази тема ме изтриите...правих едно платено ин витро в Селена Пловдив миналата год.(аз нямам тръби на мъжа ми спермограмата беше 1%...и двамата сме вече на 25г..от първото си ин витро искарах 10 яйцеклетки и 10 се оплодиха,общо 3 трансфера направих,но само замръзени...резултатът беше отрицателен и от 3 трансфера 1-вия имах биохимична 2,3 бях пълна 0...в същото време бях подала документите за фонда удобрена съм,но гадното е ,че сега ще започвам и него пак в Селена...не за друго,а просто съм слушала,че от първият път не е хубаво да се отказваш от там,където си започнала,защото др.път щяло да е друга процедурата и шанса е по-голям "уж"..)много искам следващото ми ин витро да е при доктор Стаменов има доста положителни отзиви не само тук,а и доста познати ми го препоръчаха...бих искала да Ви попитам много ли се чака за първичен преглед (казаха ми ококло 6 месеца) и дали ако искам да направя едно платено ин витро при него ще го започна след 1 година...една приятелка ми каза ,че нейна позната чакала по толкова...много ще се радвам ,ако ме ориентирате горе долу с времето до записване за първичен преглед....и евентуално платено ин витро (да знам строго индивидоално е,всяка една жена започва след различно време, но образно казано искам да знам дали се чака толкова много,кога да си запиша час при него ,ако сега нещата не ми се наредят в Селена..благодаря Ви много предварително..!!!

# 347
  • София
Искра, нищо ни пречи да си пуснеш заявка за първоначален преглед (он лайн) и да си чакаш час. Винаги можеш да не отидеш, ако дай Боже се случат сега нещата.

# 348
15 дни от деня на пункцията,30 дни след трансфер,като от тези дни ти посочваш колко искаш да ползваш.
Много благодаря за отговора
Обаче, ако вземеш от пункцията и трансфера е в същия цикъл (3-5 дни след пункцията), не можеш да вземеш след трансфера
това не го разбрах много,извинявам се за което,ама както казах съм доста неориентирана в нещата още Simple Smile

# 349
  • София
Ами няма как да се застъпят болничните. За да взимеш втори от трансфера

# 350
  • пазарджик
Аз след пункция взех 4 дни и от трансфера 30 дни,като се застъпи последния 4 ден,тъй като направихме трансфер на трети ден.От друга клиника преди това ми се застъпваха двата болнични и нямаше проблем.Flowers Hibiscus

# 351
Искра, нищо ни пречи да си пуснеш заявка за първоначален преглед (он лайн) и да си чакаш час. Винаги можеш да не отидеш, ако дай Боже се случат сега нещата.
Ами значи ,сато започна и видя как ми се развиват събитията,ще си запиша час ...Благодаря..!

# 352
Момичета, имам изписан утрогестан сутрин и вечер по 3. Трябва ли да го слагам сутринта преди трансфера, че тези хапчета не се разтварят много добре?

# 353
  • София
Сложи си го, няма да пречи на трансфера. Те така или иначе правят промивка на влагалището.
Нито доки,  нито ембриолозите са ми казвали да не го слагам

Последна редакция: сб, 14 окт 2017, 19:17 от Nandin

# 354
  • пазарджик
Слага се преди трансфер аз съм питала.Heart

# 355
Здравейте. Имам няколконвъпроса към вас.. извинявам се предварително ако винсе струват тъпи. Очаквам МЦ тази седмица да ми дойде и трябва да си запиша час за 2-ри ден от МЦ. Та.. какво ми предстои освен назначаването на лекарствата за стимулация. Другия ми въпрос е .. кога се налага да се прави ЗЕТ? Благодаря.

# 356
  • В сърцето на любимия човек
Първо ще те прегледат, след това ще ти назначат хормони и едва след това ще се прецени дали ще се стартира опит и с какви лекарства.
ЗЕТ се прави при някой от следните случаи:
- неподходяща лигавица/хормони след стимулация;
- събиране на ембриони/яйцеклетки на естествен цикъл и трансфер в последващ месец;
- втори или следващ трансфер след успешна стимулация с повече замразени ембриони (това може да бъде както след успешен, така и след неуспешен първи свеж трансфер);
- в определени случаи при донорска програма когато циклите на донор и реципиент не са синхронизирани;
Поне за тези се сещам за момента, вероятно има и други причини.

# 357
Пънче, благодаря ти за бързия отговор...

# 358
Здравейте, на кратко за нас. С мъжки фактор сме и ще се наложи да ползваме донорски сперматозоиди. Тъй като сме се спрели на болница Надежда, бихте ли могли да споделите, с колко донора разполагат, изборът голям ли е, как изглежда каталогът от който се избира, какви са белезите, ще можем ли да избираме или ще ни препоръчат донор ? Ако не е удобно да споделите тук, може да ми пишете и на лично. Благодаря предварително.

# 359
  • София
Здравейте, на кратко за нас. С мъжки фактор сме и ще се наложи да ползваме донорски сперматозоиди. Тъй като сме се спрели на болница Надежда, бихте ли могли да споделите, с колко донора разполагат, изборът голям ли е, как изглежда каталогът от който се избира, какви са белезите, ще можем ли да избираме или ще ни препоръчат донор ? Ако не е удобно да споделите тук, може да ми пишете и на лично. Благодаря предварително.

Толкова ли е страшно положението?Питам,защото и на нас в старата клиника ни казаха,че и двамата сме за донор,а Д-р Персенска се справи с нас с наш материал.Направете първо консултация със специалист от Надежда.

Общи условия

Активация на акаунт