Детската градина - всичко, което ни вълнува 19

• 33 099
  • 766
  •   1
Отговори
# 735
  • shumen
При нас казаха,че е работен ден първи.От първи до пети учениците обаче са ваканция и който иска може да си задържи детето вкъщи.За този период бележка няма да се изисква.

# 736
Градината НЕ работи само по официалните празници - ония по Държавен вестник Simple Smile

# 737
  • София
Ами така е, градините не почиват. Просто за трета и четвърта група не е задължителен присъствен ден, т.е. няма нужда от извинителни бележки, ако решиш да не си водиш детето.

Е, да ама на мен ми казаха да напиша бележка по дом. причини, нямало как да му извинят отсъствията иначе. Аз предложих да взема бележка от ЛЛ, на която да пише, че е здрав, както в началото на учебната година. Не могло така, т.е. ако взимам бележка от ЛЛ трябва да е с измислена диагноза едва ли не. Ще пиша бележка по домашни причини, пък като издумкам 10 дни ще му мисля.

# 738
Пише се бележка - това са вид семейни причини /ваканция/, извън онези 10-те дена. Поне на мен така ми написаха от Инспектората, та си го имам черно на бяло. Аз си го знаех де, но искам да го имам и написано за пред директоршата, която не вдява.
Основанието е чл.10, ал.3 от прословутата Наредба №5/2016 за предучилищното образование....

# 739
  • София
Аз прочетох това в темата и опитах да го обясня пред едната госпожа, но не ми се получи. Пак ще пробвам.

# 740
Аз на директорката не успях да го обясня също  Joy тя си има друг прочит на въпросният текст от наредбата, напълно нелогичен и юридически неиздържан, ама тя си държеше на него. ...  Mr. Green Laughing

Според мен проблемът е, че имат само две графи в тефтера за присъствените и неприсъствените дни. тоест при отсъствие може само да отбележат:
1.болен /мед.бележка/
2.семейни причини /тогава броят 10-те дена/....

И е голям зор да сложат трета графа - ваканции, които са също семейни причини, но са на друго основание...

Размишлявам си на глас само...  Sunglasses

# 741
При нас има няколко графи - присъствие, с мед. бележка, с молба, служебни - тук са ваканциите, летните отсъствия и разни други, неизвинени.

# 742
  • shumen
Къде ги виждате теззи графи.Аз досега не съм видяла при нас къде ги отбелязяват тези неща.

# 743
Аз никъде....само си гадая  Mr. Green

Ама нали все пишат по едни тефтери, когато и да вляза, все пишат, нанасят, броят...мани, мани... Laughing

# 744
  • sofia
Не са тефтери, а дневници. Същите като в   училище, само, че има по - различно съдържание. Най- отпред се вписват имената на децата, рождените дати, адреси, телефони, данни за родителите, данни за личен лекар. После следват страница със седмичното разписание на педагогическите направления и информация за проведената родителска среща. После следват листове за присъствията на децата. Графата най- накрая за месеца е една- брой присъствени дни. После следват страници за разпределението на учебния материал - там се вписват нещата, които се учат по различните направления за всеки ден от учебната година. И най- накрая са страниците за резултатите от диагностиката на всяко едно дете според Държавните образователни стандарти, направена в началото и в края на учебната година.

# 745
На бележката, която ми дават когато платя таксата има графи, в които се обясняват отсъствията: болест, домашни причини, карантина и май служебни или нещо подобно. Peace
Нашата директорка и учителки четат Наредбата както са обяснили на Тета от РИО.  Peace
п.п. Намерих бележката за последното плащане. Отсъствията са неизвинени и извинени (под тях изброени: карантина, болест, дом.причини, отпуск, служебни отсъствия.
Така че би трябвало да отнесат отсъствията от 1-ви до 3-ти ноември в графа отпуск или служебни, не знам, но не и по домашни причини. Peace

Последна редакция: пн, 30 окт 2017, 15:40 от Fortuna

# 746
  • sofia
Така че би трябвало да отнесат отсъствията от 1-ви до 3-ти ноември в графа отпуск или служебни, не знам, но не и по домашни причини. Peace
Като служебни се отнасят.

# 747
  • Sofia
На бележката, която ми дават когато платя таксата има графи, в които се обясняват отсъствията: болест, домашни причини, карантина и май служебни или нещо подобно. Peace
Нашата директорка и учителки четат Наредбата както са обяснили на Тета от РИО.  Peace
п.п. Намерих бележката за последното плащане. Отсъствията са неизвинени и извинени (под тях изброени: карантина, болест, дом.причини, отпуск, служебни отсъствия.

И при нас е така. Е, синът ми е не е трета група, но все пак за информация.
Сега гледам квитанцията за септември.
Има 5 графи: присъствени, болнични, с молба от родителя, неизвинени, служебно признати.
Той не е ходил до 15 септември - за тези дни не съм давала/не са ми искали никаква бележка и гледам, че са в графата "служебно признати".

# 748
Къде ги виждате теззи графи.Аз досега не съм видяла при нас къде ги отбелязяват тези неща.
На бележката за платена такса и в roditel.eu.

# 749
Мале, какви бележки ви дават при плащането. На нас едни мижави квитанцийки само... Rolling Eyes

За дните на ваканциите - дори служебно да се извинят, нали трябва да подадете предварително информация дали детето ще ходи или няма. Все пак това са работни дни за градината като цяло. И пак става с бележка, писмена някаква, това уведомяване. Поне при нас де...

Общи условия

Активация на акаунт