Детската градина - всичко, което ни вълнува 19

• 33 090
  • 766
  •   1
Отговори
# 750
  • Sofia
Не, teta, наистина не съм давала бележка. Само казах на учителката, че от 1-ви до 15-ти няма да ходи  и тя си го е вписала някъде.

Преди това в яслата записвахме детето в някакъв списък ако ще ходи през летните месеци/други ваканции/почивни дни, защото групите тогава са сборни и да могат да си направят сметката в яслата.
Но пак заявление/молба и там не сме подавали.

# 751
Да бе, ясно...аз не споря. Важното е, че става работата при вас. Още по-добре, че дори и с бележки не ви занимават, защото за мен това са глупости..бумащина някаква... Crazy

# 752
  • Sofia
А за мен е абсурдно децата от 3-та група да имат право само на 10 отсъствия по домашни причини. Ами ако се натрупат неизвинени, каква е санкцията?

# 753
Ами спират детските за този месец, при над 3 неизвинени...

# 754
Когато са сборни групи -юни, юли,август и септември се пише предварително в една тетрадка гога детето ще ходи и кога няма.При отсъствие не съм давала бележка,също взимането на обяд не се отбелязва в този период в журналната книга.

# 755
  • София
И аз се чудех за тези бележки и отсъствия. Ако не взимам детски и не го пусна на детска, но няма бележка, какво?
Проблем ли е? Или просто се води платен денят, но не е бил. Не разбирам има ли проблем да има неизвинени отсъствия (освен това за детските, което сега разбрах)?

# 756
Дава се информация в социални грижи и общината и може да наложат глоби на родителите.

# 757
Може, но не е известен случай на глобен родител.

# 758
  • София
Ясно.
Абе ходи там някъде, прави там нещо.. ама какво, как, не е съвсем ясно..
Много особено се чувствам от факта, че нямам идея какво точно прави детето ми по цял ден.

# 759
Просто си плащаш дните с неизвинени отсътвия. Проблем е, когато са предучилищна, защото имат занятия и се изпуска материал.

Иначе за детските се също се следят. Peace

# 760
  • shumen
При нас тази година няма бележки,защото такса не плащаме,че моето е 3 група.
Сега намерих една стара бележка от миналата година и наистина там пише какви са отсъствията и по какви причини.
Аз тази вечер какво видях като отидох да го вземам от градина не е истина.Една майка си взема детето и му дава да пие сок,то пи и взе да предлага и на другите деца до шкафчетата да пият и те.Добре,че бях там и моето не посмя да пие от чуждата кутийка.

# 761
  • София
Просто готвят родителите за училище, това е моето мнение... Отсъстсвията с повод и без повод просто ти излизат през носа, ако не знаете... Идеята е ако имаш ученик и ще си го гледаш - да си гледаш и градинското дете. Така понякога стават сборни групи и пускат част от персонала отпуска. Те нали имат срвн повече, та трябва и за това да се мисли.
При нас е ясно обяснено: във ваканциите за 1 клас, 3 и 4 група могат да отсъстват без бележка, ама никаква. Пуска се списък и пишеш ДА или НЕ в съответните графи по дати. Ако напишеш НЕ, детето отсъства без да пишеш и носиш каквото и да е друго. Водят ги "служебно признати дни" и не се плащат. За 1 и 2 група е почти същото, но например сега предстоящата есенна ученическа ваканция не са я обявили - може би защото са само 3 работни дни.

# 762
  • София
Трябва днес да питам. Така и не разбрах за тази ваканция сега. Може ли да я ползват (без да се налагат бележки) както учениците. Със сигурност ли ще са сборни групи?

# 763
Зависи от градината. Най-добре попитай директорката.

# 764
  • София
Благодаря Тета, ще питам. Просто толкова бързо се шмугват вътре госпожите, че все се чудя кое ми е приоритет да питам хаха

Общи условия

Активация на акаунт