Детската градина - всичко, което ни вълнува 19

• 33 106
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
Не знам дали е коментирано, но да попитам. Случвало ли ви се е да ви се обадят да си вземете детето, защото не могат да го приспят и пречело на другите деца да спят?

Абсолютно нормално ваше задължение е да го научите на някъкви навици при положение че ще посещава ДГ... Peace

# 706
  • Бургас
Научила съм го на "някакви навици " и спи след обед.

# 707
  • София
В нас , детето не спи, но в детската да. И добре че , като гледам какви циркове стават Grinning
Говорих с друга майка, и нейното дете споделя подобни неща за въпросната госпожа , която даже в момента учи и не е завършила висше педагогическо.

# 708
  • Варна
Абсолютно нормално ваше задължение е да го научите на някъкви навици при положение че ще посещава ДГ... Peace
Да, но заспиването насила не е сред тях. Може, разбира се да седи тихо и мирно в леглото и да умира от скука, може и да му връчат книжката и да си оцветява. Аз бих предпочела втория вариант.

# 709
Ако ми звъннат да го взема,защото не спи,изобщо няма да отида....още малко да ходим да ги взимаме,ако не искат и да рисуват.....

# 710
  • София
Ако ми звъннат да го взема,защото не спи,изобщо няма да отида....още малко да ходим да ги взимаме,ако не искат и да рисуват.....
Grinning
Направо да ходим и ние с тях на детска

# 711
Grinning

Идеално! Обещавам да си изяждам всичко и да спя даже повече от необходимото!  Mr. Green Twisted Evil

# 712
Grinning

Трябва да се редуваме всички родители от групата,да отменяме госпожите по време на съня... все пак повечето нищо не правят цял ден и нямат търпение някой да им звънне да отиват на обяд Simple Smile

# 713
  • София
Хахахах, имаше един лаф
"Какво не й харесвах на детската, свършат ми парите, отивам да си накъсан нови"
Да съгласна съм с теб Grinning

# 714
  • shumen
И моето в детската спи,но не винаги.Когато не спи не пречи на другите.

# 715
  • София
Няколко страници по-назад видях, че е засегната темата за лекарствата в ДГ. Защо ви притесняват децата, които пият АБ в детската градина? Обикновено те са на оздравяване и не са заразни. Много по-заразни са когато вдигнат Т или започнат да кашлят/кихат/повръщат и докато се обадят на родителите, те докато дойдат да ги вземат и вече са заразени още поне 5-6 деца. А какво се случва ако учителките, леличките или готвачките са болни? Определено съм ги виждала така да си ходят на работа и тях никой не ги проверява, нито им държи сметка.

# 716
  • София
Според мен е нередно дете да се долекува особено с антибиотик в детска (държавна ) градина.
В частните това го има, с държавните го няма.
Не казвам , че всеки може да излиза болничен, но като го върнеш на детска неизлекуван , с лекарства в ръка , рискуваш отново да го върнеш болен.
Поне аз никога не съм пускала детето с антибиотик.
Защото като го пусна, на другият ден идва я с ангина , бронхит или друго.

# 717
  • София
Според мен е нередно дете да се долекува особено с антибиотик в детска (държавна ) градина.
В частните това го има, с държавните го няма.
Не казвам , че всеки може да излиза болничен, но като го върнеш на детска неизлекуван , с лекарства в ръка , рискуваш отново да го върнеш болен.
Поне аз никога не съм пускала детето с антибиотик.
Защото като го пусна, на другият ден идва я с ангина , бронхит или друго.

Да, но това си засяга единствено и само детето и родителите му. Аз повече бих се притеснила от току-що разболяло се дете, отколкото от недоизлекувано.

# 718
  • Sofia
Няколко страници по-назад видях, че е засегната темата за лекарствата в ДГ. Защо ви притесняват децата, които пият АБ в детската градина? Обикновено те са на оздравяване и не са заразни. Много по-заразни са когато вдигнат Т или започнат да кашлят/кихат/повръщат и докато се обадят на родителите, те докато дойдат да ги вземат и вече са заразени още поне 5-6 деца. А какво се случва ако учителките, леличките или готвачките са болни? Определено съм ги виждала така да си ходят на работа и тях никой не ги проверява, нито им държи сметка.

Госпожите в нашата детска градина още в първа група ни казаха, че едно дете ако взима лекартства (независимо дали антибиотик или не), значи е болно и трябва да си седи вкъщи. Това простичко правило аз го спазвам, никога не съм си пускала децата в ДЗ когато пият лекарства, именно и това е една от причините да се ококоря, когато видях да си пращат детето на ясла с антибиотик. Отделно когато детето е все още на лечение, това означава, че имунитетът му е понижен и като отиде в ДЗ веднага пак ще му се лепне нещо и както писахте Вие, докато се разбере ще зарази още няколко деца и въртележката се завърта...

За учителките никой нищо не казва, така е.

Но по отнощение на децата - на входната врата на нашата група (в яслата) има бележка, на която пише, че поради оплаквания на родители от зачестили остри респираторни заболявания, молят да не си водим децата болни. А в рамките на една седмица попаднах на едно късащо се от (зле звучаща) кашлица дете и такова, което идва с антибиотици!
И какво като си държа децата вкъщи до пълно оздравяване, като в момента, в който стъпят там попадат на болни в различни стадии на болеста/оздравяването. Не съм се оплаквала на директорката и нямам намерение да го правя, безмислено е, но определено не ми е приятно и не го считам за нормално и отговорно отношение от страна на родителите, които съзнателно си пускат децата болни/оздравяващи. Защо и други деца трябва да минават през това, през което са минали и техните деца?

Последна редакция: нд, 29 окт 2017, 09:30 от brin de muguet

# 719
Според мен бъркаш като не говориш с директорката по този проблем.
Аз съм и пак бих говорила с нея, ако забележа нещо подобно...

Общи условия

Активация на акаунт