Забременели след ин витро - Tема 39

• 55 244
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Клиърче  bouquet
Браво на малките, да растат и да имат мн моменти за смях Simple Smile

# 526
  • Burgas, Bulgaria
Ох, Елдорадо и аз съм в голяма чуденка за раждането. Още е рано и не сме говорили за това с доктора. Обаче и аз съм с 3 коремни операции и хич не ми се иска да ме режат и сега, но пък не знам дали на 42 ще се съгласят да опитам нормално.
Амиииии няма да те пуснат на нормално раждане. Когато миналата година родих сина си на 43 год все пак имах нскаква надежда, че мога да се размина със секциото, но няколко доктора ми казаха, че 1. Нямам живородено дете, 2.Бебето е след поредното инвитро и 3. На тази достолепна възраст ...... Та на никой лекар не му се рискува и избират по-безопасния за бебето метод.

# 527
  • София
Систем, на мин са ми до болка познати тия неща, ама все си имам малка надежда

# 528
  • Burgas, Bulgaria
Аби ти си знаеш, но не се настройвай много на тази вълна. Секциото не беше толкова страшно , колкото си мислех, аз си бях с пълна упойка и нищо не усетих. После боли, но се преодолява.

# 529
  • София
Като си представя трети разрез от пъпа на долу лошо ми става. А как ще правят пластика на коремна стена... и по-важното как ще се възстановя след това...
Ама ще го мисля по-натам

# 530
Nandin,
И аз мисля, че няма да се навият на нормално в България. Тук след 35 ги хваща страх...
Друг е въпроса, че в чужбина(Германия) може и да ти препоръчат даже нормално раждане в твоя случай. Моя приятелка роди нормално на 39 във Франция, там дума не издумаха за секцио, но тук всички лекари бяха категорични-секцио заради годините.
Някъде четох, че вече при секцио не режат мускули, а минават между тях и коремната  стена се възстановява по-лесно.

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 08:18 от steli4ka s

# 531
  • София
1. Нямам живородено дете, 2.Бебето е след поредното инвитро и 3. На тази достолепна възраст ...... Та на никой лекар не му се рискува и избират по-безопасния за бебето метод.
явно го учат това  Mr. Green
същите неща чух и аз в допълнение какви увреждания може да получи детето ми ако дори си помисля да чакам нормално.
пък аз бях млада, само на 40  Crazy

# 532
Аз два месеца преди стана на 39г, ми позволиха нормално, но в Надежда.

# 533
Привет момичета, да се отчета след последната ФМ - всичко с бебка е наред, не видяха нищо притеснително, което ме успокои малко след всичките курсове антибиотици.  ooooh! Върви си седмица напред и вече е 1400 грама.  Heart Eyes За съжаление не успяхме да й видим личицето изобщо...така странно се беше завъртяла и всичките ни усилия да я накараме да се размърда не помогнаха, та снимки за албума няма да имаме. Както каза лекарката - ще я снимате като се роди. Важното е само да е жива и здрава. Heart Eyes

И с бактериите пак ударихме на камък, след като ги лекувахме 7 дни венозно с АБ според антибиограмата, пак са там... Cry Сега пуснах нова стерилна урина и ще правят някаква супер разширена антибиограма, та да видим дали ще има някакъв друг АБ, с който да можем да ги преборим. Аз вече си мисля, че е невъзможно, но лекарите ме успокояват, че ще се справим.  Praynig

# 534
  • Пловдив
Лив, браво на теб и бебка! Много се радвам, че сте добре и си се успокоила! Виж вече какво голямо момиче е станала! Само така да расте!
А за бактериите, много неприятна история отново. Ей тези гадинки направо те умориха! Много ми е странно как след всичкия антибиотик дето изпи те отново се развъждат?!? Има някаква причина която не може да се открие явно. То това е кофтито и на антибиотика, че унищожават както гадините така и естествената среда. Стискам палци да намерите вече решение на този проблем.

# 535
Здравейте момичета, да ви се оплача от вчера съм доста болна. Минах през всички фази, но най-много ме притеснява температурата, която разбира се се активира вечерно време и е ниска (37.1-37.5), повръщане, разтройство, хрема и гърло. Пия инфлуцид и тонзилотрен, правя си джинджифил с мед и компреси на гърлото и само веднъж съм пила парацетамол, защото ме е страх да не навредя на бебка. Освен това толкива силно кихнах снощи, че ме преряза ужасно в корема и от ляво и от дясно, болката беше моментна силно, но от тогава леко ме наболява в дясно. Имала ли от вас някоя такива перипетии?

# 536
  • София
Теди, инфлуцит и тонзилотрен не се пият, а се смучат

# 537
Теди, инфлуцит и тонзилотрен не се пият, а се смучат
Даа, Нандин смуча ги объркала съм се Disappointed

# 538
Докато бях бременна изкарах 3 курса лечения с различни глобули. И накрая като родих секцио - бебо въобще и не мина през каквото е имало в родовия канал. Само дето се чудих тия неща дали са безопасни за него или не са.

# 539
  • В сърцето на любимия човек
Аз боледувах няколко пъти като бременна, че и венозен АБ си отнесох. Нищо няма да стане на бебето от няколко парацетамола, но температура 37-37.5 е абсолютно нормална при настинки и не се пият антипиретици при Т по-ниска от 37.8 - 38гр.
За гърлото Тантум верде за гаргара е подходящо, за разтройството - Смекта, лъжица оцет в малко вода, лъжица нишесте във вода, дренки и диета. За повръщането - Смекта, натриев цитрат, Вомитусхил, Деган по лекарско предписание. За хремата - чести промивки с физ.р-р, Фитоназал, био спрей за нос на Прамарьом.
Бързо оздравяване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт