Любители на кучета - тема 75

• 34 713
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
  • София - Рим и обратно
А шкембето как помага? Набавя вещества ли? Казаха ми и за някакви таблетки точно за копрофагия.
И да ви покажа едни развети ушаци:

# 691
  • София
Коментирате сушени шкембенца, нали ?  Laughing
Веднъж и ние заедно с чувала храна поръчах такива шкембета, двете неща пристигат пакетирани със стреч а аз отдавна съм забравила какво сме поръчали... Качваме в колата пратката и настава страшен мирис на л@йно. Започваме да си гледаме подметките дали не сме настъпили някое... ами не. Чуденето продължи докато не отворихме пакета... леле майко мила юнашка, направо атомна бомба.  Sick Пакетирахме ги в няколко плика и пак миришеше, занесохме ги на село и там на двора и давахме, когато ходим. Та имайте го и това предвид.

# 692
  • о`майна лунна нощ е
Каква е идеята за тези шкембенца, че да си причинявате такава задушаваща веселба на затворено. Отказват кучетата от страстта за ядене на ако или ..?

# 693
  • София
Съмнявам се аз да има такъв ефект.

# 694
  • София
Кучешко лакомство. И ние бяхме взели на кучовците подобни неща, еми... на двора само се даваха, стояха в няколко плика на балкона, иначе не се дишаше от смрад. Устите им също смърдяха след това, но пък какъв кеф им е, докато ги ядат... Crazy

# 695
  • о`майна лунна нощ е
Благодаря за разяснението. Нещо ги оплетох лакомствата май ... заблудена от темата на последните страници. Wink

# 696
Имали е защо да го похвали твоя красавец!
В Пловдив в панаира на 21 и 22 ще има изложби за  C.A.C. и C.A.C.I.B.. Ние с внука сигурно ще се завъртим натам, за да видим освен цветята и хубави кучовци.

Извън тези изложби,дали допускат в парка на Панаира кучета,че днес трябва да отида на друга изложба,а няма на кого да го оставя .Голяма драма с оставянето сам,приема го като изоставяне .
Каква е идеята за тези шкембенца, че да си причинявате такава задушаваща веселба на затворено. Отказват кучетата от страстта за ядене на ако или ..?
Набавяли си липсващи ензими.

Ако кучето няма записано родословие,но отговаря на белезите на породата,как се издава сертификат,че е от тази порода.Все от някой тръгва  издаването на сертификати,дори и за тези,на които може да се проследи поколения назад,все някой е първи в родословието.
Как/къде става това.

# 697
Здравейте, имам йорки на 6месеца. По начало не си хапваше гранулите с желание, вече 2месеца изобщо не близва гранула, яде консерви и видимо порасна, но ме гризе съвестта дали правя най- доброто за кучето си. Опитах всички видове гранули и вдигане на купи

# 698
  • София - Рим и обратно
Tрапезица, а родителите му имат ли сертификати? Защото в този случай би било лесно, предполагам.
Родителите на нашата са с родословие и двамата и теоритично тя и братчетата и сестричетата й биха имали перфектно родословие, но никой не им е вадил сертификати. Просто момичето е решило кучето й да има бебета веднъж, намерили са идеален мъжки, собственост на председателя на клуба е, но дотам. Аз също не мисля да се занимавам да я влача по изложби. Но ти ако искаш, разрови се назад, ако можеш.

# 699
  • София
За куче без родословие няма как да се извади родословие. Евентуално на неговите бебета може да се издаде родословие. Мога да обясня по-подробно при интерес.
По принцип за бебета с родословие има изисквания, не е толкова лесно да се извади родословие. Трябва да има свидетели на скачката/снимков материал също може/, представител от УС на клуба трябва да дойде на оглед на бебетата...

# 700
Нямат.Мога пак да попитам,но мисля,че нямат. Видях ги и двамата иначе.
Но вече втори човек,който професионално се занимава с кучета ми казва,че е перфектен за породата си.От това не го обичам повече ( просто защото повече няма накъде,аз съм влюбена в него независимо кой е дядо му и  има ли документи или не  Laughing )

А,предлагат ми да кръстосаме две ( ловни) породи. За мен това е неприемливо и неморално. Вие как мислите ?

За куче без родословие няма как да се извади родословие. Евентуално на неговите бебета може да се издаде родословие. Мога да обясня по-подробно при интерес.
По принцип за бебета с родословие има изисквания, не е толкова лесно да се извади родословие. Трябва да има свидетели на скачката/снимков материал също може/, представител на УС на клуба трябва да дойде на оглед на бебетата...
Ако ти се занимава,за мен би било интересно.
Въпросът ми е има ли нещо такова като сертификат-да,това куче е баш такова,или няма такъв документ.

# 701
  • София
Миксирането на породи и за мен е неприемливо. Ако човек обича дадена порода, се бори да запази нейната чистота, а не създава поредното поколение "междусъседско развъждане". Но това е дълга и обширма тема, която не ми се подхваща сега.

За кучета без родословие: За да се допусне изобщо това куче до разплод, трябва да мине през 3 изложби. Минава след останалите кучета, доколкото знам, съдията гледа за породни признаци, зъби, захапка, стойка, къде и как кучето държи опашката, характер. Ако успее да мине тези 3 изложби с оценка Отличен, вече може евентуално да се допусне до разплод. Най-добре е да се приложат и изследвания за типичните при породата болести (при хъскито това са предимно очни болести + дисплазия). След това се прави скачка с куче с родословие (задължително!). После се прави оглед на бебетата и им се издава т.нар. бяло родословие. Това родословие е непълно, тъй като едното куче има проследена кръвна линия 4 поколения назад, но другото куче няма (неродословното). Чак когато тези линии назад се запълнят, се издава нормално родословие. Това родословие е родословното дърво на едно куче. То е единственото доказателство, че кучето е точно от тази порода.
Няма такова нещо като сертификат или документ, че дадено куче е точно такова, освен родословието.

# 702
  • София - Рим и обратно
Според мен е кощунство да се замърсява една порода с друга съзнателно. Особено пък чист ваймаранер. А какво искат да получат, ми е интересно?

# 703
  • София
Според мен е кощунство да се замърсява една порода с друга съзнателно. Особено пък чист ваймаранер. А какво искат да получат, ми е интересно?

Ловно куче?

# 704
Благодаря за обясненията,разбрах  Hug

да,нов вид ловно  куче. За нас ( в семейството) това е неприемливо,но реших да ви питам да няма такава практика.

Не искам да изпадам в конкретика,да не засегна някого публично. Сверих си часовника,на прав път съм Simple Smile

Благодаря още веднъж  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт