Лотария "Зелена карта" 2019

• 344 726
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 2 160
  • Beyond the stars
На бая неща се надява явно, че да е безвъзмездно. Приятелка уж за много добър приятел се ожени и пак му брои 20К преди няколко години.

# 2 161
  • Варна
Преди да стане гражданин, няма смисъл да се женят, няма да получи зелена карта. А когато е гражданин - ще имат проверки, ще ги викат на съвещания и...не знаеш тоя човек дали наистина няма да откачи и да те изпорти.
За това най-лесния вариант е брак с току що спечелил ЗК, ако не е по любов ще си плащаш, безплатен обяд няма. И така... Wink

# 2 162
  • САЩ
Това не е съвсем вярно. Брак със зеленокартовец може да се сключи, проблемът там е, че за зелена карта се пуска петиция и се чака (в момента около 2 години). Получава си се,  просто иска време. Ама той ако тепърва тръгва да подава документи, в момента и за гражданство се чака година и малко, като го получи - тепърва още 5-6 месеца ПОНЕ, докато вземе и тя карта (в момента един колега си "внася" булка от чужбина, тя сега чак успя да се дореди до документи, а се ожениха миналото лято), така че е все тая.

Единственото, за което се сещам е, че по-малко данъци се плащат. Ама тя ако след 2 години се разведе с него, ем ще си запази картата, ем може и гол голеничък да го остави при развода, ако се прави на отворен. Това, ако му се занимава на човек с такива неща - на мен определено не ми се вкарваше във филма. 

# 2 163
Да се включа и аз в темата за браковете. Вчера една колежка от унито, която остана в Америка след една бригада, се чухме по вайбъра и каза, че някакъв панамец със ЗК и предложил да и направиви услуга, като сключи брак с нея абсолютно безвъзмездно.
По думите и човекът имал ЗК от 20 години, но още не си бил подал документите за гражданство, та щял да го прави сега и да се явява на някакъв тест (така казва тя).
Аз я попитах какъв е проблемът и без той да има гражданство да сключат брак, нали има ЗК. Тя ми отговори, че имало разлика и, ако сключат брак в Америка, тя нямало да получи правата на ЗК, което ми се струва невярно.
Също така тя си има сериозен приятел (който също е нелегален) и възнамеряват след брака да заживеят в един апартамент тя, гаджето и и панамеца. Само че панамеца не знае, че всъщност тя си има гадже, а си мислел, че са само приятели, но според нея той го правел от чисто приятелски чувства.

в частта за правата при брак с зк, колежката ти е права, защото ако сключи брак с него в щатите и мъжа е само с зк, тя ще получи право да пребивава легално в страната, но няма да има право да работи за срок от 3 или 5 години, нещо такава беше, след което получава право да работи и резидънс и чааак тогава може да кандидатства за гражданство.. двама познати се ожениха така по любов уж де, за българки Simple Smile

# 2 164
Ами на нея честно казано работата не и
е проблем. От една година е нелегална и въпреки това работата и е добре платена. Като цяло  май се оказва, че е по-лесно да си добре изглеждащо момиче, много врати ти се отварят Grinning Grinning това в кръга на шегата.
Та нея по-скоро я бърка дали ще може да си пътува свободно, ако съпругът и има само ЗК, че иска да се прибере за малко поне.

# 2 165
  • Down south
@ Inka13,

Цитат
при брак с зк, колежката ти е права, защото ако сключи брак с него в щатите и мъжа е само с зк, тя ще получи право да пребивава легално в страната, но няма да има право да работи за срок от 3 или 5 години, нещо такава беше

В грешка си,  сключването на брак с някой, който има зелена карта, не ти дава  никакви права, още по-малки легално пребиваване в страната.
Ако се случи в САЩ, булката трябва да подържа легален статут на собствена тяга, докато излезе петицията.

Пиша го, за да не се заблуди някой.

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 15:33 от Daylily

# 2 166
  • Down south

Та нея по-скоро я бърка дали ще може да си пътува свободно, ако съпругът и има само ЗК, че иска да се прибере за малко поне.
Ще може да пътува, но няма да може да се върне в САЩ. Ще си чака петицията извън страната.
Докато кандидат годеника не стане американски гражданин, начинанието не си струва.

# 2 167
  • Down south
Ох, то си е сериозен бизнес с тия бракове... аз като спечелих, и тук, а особено в all-a направо си направих колекция от предложения на лични Grinning Сумите варираха от 5000 до 50000 $... ама така, директно - здрасти , разбрах , че си спечелила - предлагам ти тая сума да се оженим набързо. Нито ме знаят каква съм, нито коя съм, нито са ме виждали... предлагат хората Grinning Grinning Grinning

50К е една много добра сума  Party имайки предвид, че не се ангажираш с него. 
Всички търсят брак с новоизтеглен, защото процедурата е сравнително най-лека, като изключим интервюто, ако там стане засечка, горят и двамата.
Идвате тук, развеждате се и всеки си продължава по пътя, ти с 50К в джоба, а той със зелена карта в ръка.

# 2 168
Ох, то си е сериозен бизнес с тия бракове... аз като спечелих, и тук, а особено в all-a направо си направих колекция от предложения на лични Grinning Сумите варираха от 5000 до 50000 $... ама така, директно - здрасти , разбрах , че си спечелила - предлагам ти тая сума да се оженим набързо. Нито ме знаят каква съм, нито коя съм, нито са ме виждали... предлагат хората Grinning Grinning Grinning
Миналата година на тези, които им изписваше session time out често се оказваха изтеглени и аз се вайках, че не мога да проверя, защото точно това ми показваше...след няколко дни видях has not...
Та, докато пишех и тук и в олл-а, че още не знам отговора и на мен ми писаха предватително, а аз още толкова се запалих, че може да съм изтеглена, заради тези предложения, че направо бях съкрушена след това.
И да...наистина са директни. Лошо няма, някой може да го огрее. Ама аз да си кажа - от 11 години (още от училище) съм си с половинката и никъде не ходя без него. Заявявам, ако ме изтеглят, да не ми пише никой. 😂

# 2 169
  • 2860 км северно от Екватора
Хаха, Мигленче така беше, и аз  не можех да проверя, и се надявах напразно.  Не са ми писали на мен по този повод, пък и аз като теб съм в комплект. Даже половинката смених през годините на has not been selected, че и родих тази година, много народ ставаме и тези схеми при мен няма как да се случат. Иначе ако бях сингъл, за дребни суми не бих рискувала да ми набият черен печат.

# 2 170
Вярно, че в момента на подаване, доколкото си спомням, беше в 7 месец.
Честито, с малко закъснение. Момченце или момиченце си имаш?
Да е здраво и да е късметчето на мама Lucky... Simple Smile
С моите „теории”, ако вземеш, че спечелиш, те чакам да почерпиш.

# 2 171
Съдбата си знае работата, човек силно ако го иска, ще му се случи, само не губете надежда, дали тази година дали догодина все някога ще ни се получи. А ако премахнат лотарията и се направи друга система пак сме там (даже си мисля, че ще е по - добре, да гоним критерии от колкото късмет)

# 2 172
  • Варна
Хахах и аз ще пропусна изгодните оферти ако ме изтеглят, че съм не обвързана, ами чак "вързана" Grinning
Ние се шегуваме вкъщи, че ако тази година не спечелим , няма кога.Хем уж нали се говори / пак / за махане на лотарията, хем от друга страна имаме планове разни, че и бебок чакам живот и здраве, та акъла ми е другаде.
Не, че ще пропусна да проверя, обаче Grinning

# 2 173
  • Варна
Съдбата си знае работата, човек силно ако го иска, ще му се случи, само не губете надежда, дали тази година дали догодина все някога ще ни се получи. А ако премахнат лотарията и се направи друга система пак сме там (даже си мисля, че ще е по - добре, да гоним критерии от колкото късмет)

Всъщност, за съжаление и цял живот може да не ти се случи това, колкото и да го искаш. Шанса ти не става по-голям с всяка следваща година. Wink

# 2 174

Всъщност, за съжаление и цял живот може да не ти се случи това, колкото и да го искаш. Шанса ти не става по-голям с всяка следваща година. Wink
Е не се знае, ако стане точкова система на база критерии, които трябва да се покрият, нещата стават други.

Общи условия

Активация на акаунт