Раждане при д-р Борислав Иванов, Пловдив

• 75 537
  • 694
  •   1
Отговори
# 255
И аз мисля, че не бива да прибързвате с изводите. Отидете на място, за да си изградите мнението от лична среща. През годините съм ходила при много хвалени лекари с различни специалности ( не визирам само АГ), които са помогнали на други момичета, но аз не съм оставала доволна. Същевременно други, за които не са се писали толкова добри неща, са ми помагали. Много е индивидуално. Аз още с първото отиване при Иванов носех цяла папка с всякакви изследвания. Действително често сама си назначавах какво ли не. После му показвах резултатите. Питах за всичко, бях настоятелна, а и адът, който изживях с първата бременност, както и всичко, което се случи детето ми след раждането му, ме направи много изискваща към лекарите, които ме следят. Питайте и настоявайте за отговори. Моите прегледи започваха винаги с кръвотоците, но освен тях, оглеждаше много внимателно органите на бебето. Аз нито веднъж не се отпуснах да се зарадвам на това, което виждам. В главата ми бяха само ужаси. Нито веднъж не погледнах истински бебето, не изгледах нито един диск вкъщи. Бях в ступор през цялото време. Очаквах най- лошото. Той ми виждаше състоянието и може би заради това беше толкова внимателен, не знам.
А докторката, която избрах да ме изражда, се превърна буквално в мой приятел. Прекъсваше си отпуската заради мен, обсъждаше с неонатолозите всичко около раждането на дъщеря ми, искаше да ме срещне с д-р Аргирова, веднъж се наложи да отида при д-р Амалиев. После тя му е звъняла, за да обсъдят моя случай. Понеже знаеше, че имам още едно дете, беше и пандемия и нямаше на кого да го оставям през деня, защото ММ беше на работа, провеждаше прегледите, когато на мен ми е удобно, а това беше основно вечер. Толкова се беше отдала на успешния завършек, че беше предупредила цялата неонатология в ОБ за моя случай.  Всички искрено се радваха, когато дъщеря ми се роди. Изредиха се да идват да ме успокояват, че е добре, направиха й ТФЕ, докторката буквално ме спаси от мастит и благодарение на нейната намеса кърмих дъщеря си почти година. Първото раждане ми горчи направо, а като се сетя за второто, ми се иска пак да отида да раждам. Знам, че темата е за д-р Иванов. Пиша тези неща, главно защото освен всичко, понякога не се получава спойката между лекар и пациент. Заради това е добре човек сам да се убеди.
Обективно погледнато д-р Иванов е много мил и предразполагащ, има добра апаратура, самият той е добър специалист (поне по мое мнение). Субективният фактор обаче също е важен, така че недейте да правите прибързани изводи. За мен най- добре е да се следи бременността от поне двама лекаря, но знам че не всеки има средствата и времето да си го позволи.
И аз се учудвам, че цените така рязко са се вдигнали. През 2020-та година аз плащах 50лв. за преглед. Феталните не помня колко бяха.
Пожелавам на всички момичета да открият техния доктор и да имат леки бременности и раждания.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 09:29 от Forest rain

# 256
На мен ми е полезно всяко искрено мнение и благодаря за което. Защото както се видя понякога хората се притесняват да споделят по-негативно мнение и човек остава в заблуда, че всичко е перфектно. И като се запише при съответния лекар и вземе че се изненада. Аз сега съм объркана и се чудя къде да отида, пък ако трябва 5-6 месец пак да минавам през това да търся нов, няма да ми е никак приятно. Вие казвате че сами сте си следили някакви неща, е аз от бременност почти нищо не разбирам, по време на процедурите ин витро трябваше да изчета тонове информация и ако не бях толкова запозната, нямаше да стигна до тук честно казано. Омръзнало ми е постоянно да се ровя и ми се иска да си намеря лекар, на когото малко повече да се доверя. Разбира се че и аз ще се интересувам за мое успокоение, но не и да чета като луда денонощно.
Сега всеки си има глава на раменете и нека сам прецени.

# 257
  • Пловдив
За мен най- добре е да се следи бременността от поне двама лекаря, но знам че не всеки има средствата и времето да си го позволи.
+1, и не само бременността, дори за сериозни заболявания е несравнимо по-важно. Само че аз по време на последната бременност ходех паралелно при Иванов и при друг лекар, и двамата с добри отзиви за тях, но другият се обиди, когато разбра, че ходя при двама. Сега, не каза: "обиден съм", но каза нещо от сорта, че трябва да се избере да се следва едно лечение при един лекар, нещо такова, не цитирам точно, и според мен си личеше, че е обиден, съответно на мен ми стана неудобно и неприятно и спрях да ходя при него. Джипито за същото нещо също ми се кара, не се правело така. За капак другият лекар води раждания също в "Селена" и веднъж или два пъти беше дежурен там около моето раждане и също ми беше много неудобно. Та от наша гледна точка, на пациенти, най-нормалното нещо е двойно сверяване на мненията, но лекарите често не мислят така. Flushed
Иванов, обратно, каза, че не го обиждат такива неща. И раждах при него.

А усещане за претупване при Иванов има, да. И аз съм го усещала. Също и неуредици с графика. Моята бременност не беше проблемна обаче, така че не беше от твърде голямо значение. Явно няма идеално.

# 258
Препоръчително е следене поне при двама. Никога не се доверявайте сляпо на лекар и бъдете активни пациенти.
Като сме се заговорили да ви питам. Секретите за МБ, плазмите и хламидията къде ги работят? Пропуснах да питам дали ги предават към определни лаборатории или ние си ги носим, където решим.

# 259
Аз МБ съм ги правила и в Селена, и в Торакс съм носила. В Медлайн май също съм пускала. Веднъж Иванов ми взе секрет, докато бях бременна, понеже имах оплаквания. Предполагам, че няма проблем да си вземеш пробата, и да я занесеш, където искаш.
Микоплазма, уреаплазма и хламидия пускам в Геника винаги.

# 260
Каква е цената в момента на прегледите когато се следи бременност?

# 261
Стандартните прегледи са по 80, след записване на ЖК по 70. Ранният скрининг и ФМ са 140
Forest rain, аз МБ си ги нося само в Торакс, че другите лаборатории са зле. Но те не работят с касата, а понеже ЖК включваше 1-2 МБ де чудех дали да не ги направя в Медлайн, ако имат лаборатория. За плазмите предпочитам Геника, но не съм носила сама секрет от много години и не помня дали нямаха специални среди за там. Понеже мислех да отида някоя сутрин за секрет и няма да имам много време се чудех какво да очаквам. Дали те ще дадат секретите някъде или аз ще трябва да се разкарвам.

# 262
Да, драстично вдигане на цените ...
А издаването на болничните на каква цена е?

# 263
Мисля, че 40 ми казаха за ЛКК, ама да не излъжа, че много не запомних. Просто питах дали издават, ако ми трябва по-нататък. Цените не са кой знае какво сами по себе си. На малко места са вече нормални. На фона на  120 и нагоре, които съм давала направо нищо не е това. Просто е дразнещо такова драстично увеличение. До скоро са били с 20 лв надолу. Процентно е доста. По традиция все хващам разни увеличения по клиники и лекари... късмет

# 264
А поне дават ли касови бележки на регистратурата, защото мен това много ме дразнеше. Как ми даваха принтиран лист с печат, но не и касов бон.

# 265
Момичета,предстои ми първи преглед при д-р Иванов в края на месеца.Тогава ще съм около 7-8 г.с и се надявам да чуем тупкащо сърчице Heart
Някоя от вас взимала ли е болничен за 20-30 дни от него?
Прегледа ще е платен,без направление съм.

# 266
Момичета,предстои ми първи преглед при д-р Иванов в края на месеца.Тогава ще съм около 7-8 г.с и се надявам да чуем тупкащо сърчице Heart
Някоя от вас взимала ли е болничен за 20-30 дни от него?
Прегледа ще е платен,без направление съм.
Взимала съм за 14 дни. Той не се занимава с болничните. Попитай Роси. Не мисля, че ще има проблем Simple Smile

# 267
Роси каза, че първият болничен е 14 дни и след това се минава на комисия вече.

# 268
Мисля, че 40 ми казаха за ЛКК, ама да не излъжа, че много не запомних. Просто питах дали издават, ако ми трябва по-нататък. Цените не са кой знае какво сами по себе си. На малко места са вече нормални. На фона на  120 и нагоре, които съм давала направо нищо не е това. Просто е дразнещо такова драстично увеличение. До скоро са били с 20 лв надолу. Процентно е доста. По традиция все хващам разни увеличения по клиники и лекари... късмет

40лв е ЛКК, дават касова бележка

# 269
Да споделя и аз моят опит с прегледите при д-р Иванов. Две проследявания на бременността и две раждания на живи и здрави деца имам при него. Това е лекар, заради когото бих била склонна и трето дете да имам. Аз лично не съм срещала по-добро отношение от лекар. След раждането цяла седмица ми звъня да пита имам ли нужда да дойде да ме прегледа, въпроси. При втората ми бременност, имаше малко проблем около 30 седмица, викал ме е извънредно всяка седмица да гледаме мозъка на бебето, без час, без плащане. 3 месеца след като родих ми звъня да попита за бебето дали всичко е наред/трябваше да следим мозъка и след раждането/. Една година след раждането на профилактичен преглед ме помнеше. Всичко за което съм попитала или поискала да изследваме или да обърне внимание по време на бременностите е направено.
Не забравяйте, че колкото и да е добър лекаря, трябва просто да си паснете и да сте на една вълна. Имам още три близки, които са се следели при него и са много доволни от отношение и професионализъм. Препоръчвам горещо...

Общи условия

Активация на акаунт