А докторката, която избрах да ме изражда, се превърна буквално в мой приятел. Прекъсваше си отпуската заради мен, обсъждаше с неонатолозите всичко около раждането на дъщеря ми, искаше да ме срещне с д-р Аргирова, веднъж се наложи да отида при д-р Амалиев. После тя му е звъняла, за да обсъдят моя случай. Понеже знаеше, че имам още едно дете, беше и пандемия и нямаше на кого да го оставям през деня, защото ММ беше на работа, провеждаше прегледите, когато на мен ми е удобно, а това беше основно вечер. Толкова се беше отдала на успешния завършек, че беше предупредила цялата неонатология в ОБ за моя случай. Всички искрено се радваха, когато дъщеря ми се роди. Изредиха се да идват да ме успокояват, че е добре, направиха й ТФЕ, докторката буквално ме спаси от мастит и благодарение на нейната намеса кърмих дъщеря си почти година. Първото раждане ми горчи направо, а като се сетя за второто, ми се иска пак да отида да раждам. Знам, че темата е за д-р Иванов. Пиша тези неща, главно защото освен всичко, понякога не се получава спойката между лекар и пациент. Заради това е добре човек сам да се убеди.
Обективно погледнато д-р Иванов е много мил и предразполагащ, има добра апаратура, самият той е добър специалист (поне по мое мнение). Субективният фактор обаче също е важен, така че недейте да правите прибързани изводи. За мен най- добре е да се следи бременността от поне двама лекаря, но знам че не всеки има средствата и времето да си го позволи.
И аз се учудвам, че цените така рязко са се вдигнали. През 2020-та година аз плащах 50лв. за преглед. Феталните не помня колко бяха.
Пожелавам на всички момичета да открият техния доктор и да имат леки бременности и раждания.