Раждане при д-р Борислав Иванов, Пловдив

• 75 572
  • 694
  •   1
Отговори
# 270
Мина моята фетална морфология. При запазването на часовете на рецепция явно въобще не отчитат кой за какво е и имаше голямо забавяне,  а там е доста тегаво за чакане, но това да е проблемът.
От самия преглед останах доволна.
Миналата седмица обаче се разочаровах от следящата ме АГ във връзка с добавки, изследвания и въобще не намирам предписанията за адекватни. Та сега се чудя дали да започна да ходя паралелно и при Иванов или направо да си прехвърля ЖК при него? Не съм решила още за раждането обаче. Сегашният АГ е в Окръжна, там раждах и първия път и сега се чудя кое е по-добре- да знаеш или не каква е обстановката Simple Smile Ако избера Селена, ще искам да е при Иванов, тъй като държа на естествено раждане, но пък не знам той как би подходил и дали би се съгласил при положение, че досега(17 седмица) не съм била при него. Въобще..

# 271
Аз се записах на ЖК при него след 20 г.с и не е имало проблем

# 272
Здравейте! Може ли повече информация как протича раждането при д-р Борислав Иванов? Знам, че подкрепя естественото раждане, но това е твърде широко понятие за мен. Въпросите ми са има ли изчаквателен подход, дава ли свобода за движение и поза на раждане, прибягва ли до ползването на окситоцин (и в кой момент), както и епизиотомия, дирижира ли напъните или оставя да се случат естествено? След това склонен ли е да изчака с прерязването на пъпната връв, оставя ли плацентата да се роди, бебето дава ли се веднага на майката? Съответно какви са практиките в Селена - бебето в кои моменти се отделя от майката - колко рано и за колко време? Благодаря много предварително.. който може да сподели своя опит, ще ми бъде от огромна полза 😊

# 273
Здравейте, KayaRa,

ако ще раждате естесвено главна роля има акушерката, лекарят стои до главата ти и се намесва при усложнения.

Иванов идва, чак когато дойде време за активното раждане на магарето, обажда му се екипът, преди това си с акушерката.

Аз много държах на естествено раждане, докторът по два различни повода искаше да прибегнем към секцио, но аз настоях да е само в краен случай, и слава Богу всичко бе наред, успях да родя естесвено.

Позата на раждане си е легнала на магарето, аз помолих да ме повдигнат максимално. Докторът беше казал на екипа да не ми включват окситоцин ако имам контракции. Но аз имах разкритие твърде бавно, а бебето губеше тонове, затова те ми пуснаха без негово присъствие, за да ускорят раждането. Не помня кой преряза пъпната връв, но може да обсъдиш предварително въпроса с него. Плацентата си ме остави да си я родя, той леко ми натисна само корема, излезна доста лесно.

Относно бебето, оказват му първа необходима помощ и после го дават в теб, на мен на два пъти ми го даваха, беше почти веднага. Съответно после и за кърмене ми го дадоха веднага още в кабинета за наблюдение.

Епизотомия не са ми правили, но това акушерката го следи и прави при нужда, тя дирижира раждането, както и напъните. Иванов разбира се помага и се включва.

След като ме настаниха в стая поисках бебето си веднаха и то беше през цялото време при мен до изписването, с изключение на моментите за визитация и, когато му правят изследвания и манипулации.

Това е от моя опит, успешно раждане Simple Smile

# 274
Estel, благодаря много за подробните разяснения! Това отговаря на всичките ми чудения.

# 275
В коя седмица препоръчва д-р Иванов да се прави 2ра ФМ?

# 276
  • Пловдив
Здравейте момичета пуснах си кортизол , хормона на стес и ми е над горната граница е 650, резултати ми е 950.Има ли някой , който също си е правил преди процедурата или преди трансфер.Дават ли ви да пиете нещо.

# 277
Здравейте, момичета ! За тези, не познават Борислав Иванов и се колебаят дали да ги прегледа или изроди, иска да ви кажа : това е най-добрият ви избор в Пловдив ! Той притежава една изключителна енергия - ще ви посрещне като на гости, с голяма усмивка и в същото време респектира с професионализъм. Той проследи бременността ми от самото начало. За всеки преглед плашах по 70 лв., като не съм се водих по здравна каса за ЖК. Феталната морфология беше по 130 лв. Бременността ми беше лека, единственият ми проблем беше положителна проба за уреаплазма парвум, без никакви симптоми. Проведох един курс с антибиотик, но без резултат и той ми обясни че има 10% шанс заради нея бебето ми да се роди с инфекция в белите дробове или по кожата. Тогава взехме решение да не пия повече антиобиотици и просто да поддържаме популацията на бактерията с вагинални глобули(вече забравих името на лекарството). Много държах да родя нормално и след 36 гс всяка седмици ходих за тонове и за подготовка за напъните. Тя представляваше поставяне на ултразвуковия уред за вагинален преглед и аз трябваше за напъвам и съответно да избутвам уреда навън, така той правеше оценка на силата ми напъване, както и ме напътсваше с кои точно мускули да го правя. Терминът ми беше на 9ти юли. Последната седмица ходех всеки ден, но така и нямах никакво разкритие. Каза ми, че можем да изчакаме още малко и вече на  19ти сутринта отидохме с мъжа ми при него. Много внимателно обсъдихме как можем да процедираме от тук нататък. Влизах вече в опасен период и трябваше да родя възможно най-скоро. Взехме решение да направим спешно секцио, първо защото така бебето щеше да избегне досег с бактерията и второ, защото даже и да беше предизвикано раждането, не се знаеше дали нямаше да се стигне пак до секцио. И направо ми каза : Сега е 12 ч на обяд, направо в 15 ч отивай в Селената. Там за около 40тина минута ми правиха рутинните изследвания и ме заведоха към операционната. Там беше доктора и целия екип (мисля, че бяха 5 човека общо) Имаше музика, атмосферата беше много приятна, всички се смееха и някакси целият ми страх изчезна. Седнах на масата, поставиха ми епидуралната упойка, легнах и буквално след 2 минути чух бебенцето ми да плаче. След тива зашиването е към 10 минути. През цялото време докторът и анестезиоложката си говориха с мен, питаха ме как съм. В болницата имат практика анестезиолози да снимат с твоят телефон и сега имам 15 снимки, на които се вижда цялото изваждане на бебето ми. На тръгване от болницата докторът е видял мъжа ми и близките ми и е спрял и слезнал от колата си, за да отиде и да ги поздрави. Относно операцията и възстановяването, болката е силна до 3ти ден, след това рязко се подобрява. Тъй като докторът се занимава и с пластична хирургия, белегът е изклпчително тънък. При промиването на раната, една от акушерките ме пита кой е моят лекар и след като и казах, тя отговори, че само той шие така добре. По време на престоя в болницата той дойде два пъти да ме види и веднъж ми се обади. На 10тия ден бях в кабинета му за да ми махне конеца, което също беше много бърза процедура, буквално отряза възела и го издърпа. След това ми каза, че след 20 дни мига да започна да тренирам.
Забравих да спомена, че раждането струваше 1800 лв., което включва абсолютно всичко.
Също така, септември бях в Медлайн за дренаж на абцес на гърдата, той ме срещна в хирургията, разпита ме какво се случва и отиде да каже на хирурга ми, че съм негова пациентка, от което последва специално отношение.
Надявам се да съм била полезна с историята си 😘

# 278
tanyak, честито бебе! Толкова се радвам, като чета такива хубави отзиви за д-р Иванов. Той работи много всеотдайно и наистина те кара да се чувстваш в сигурни ръце.
Между другото преди време моя приятелка, която е бременна, беше за първи път на преглед при него, и после ми писа, че е останала възхитена от всичко.

# 279
Момичета, на прегледа в 11-13 АГ седмица, доктора вижда ли пола на бебето?

# 280
При мен в 13г.с. каза 75% момиче и така си остана. В 11-та може би ще е рано.

# 281
Може ли да ме ориентирате къде точно е този кабинет за ранен скрининг във военна болница Simple Smile

# 282
Здравейте, момичета!
В момента съм в 15г.с., първа бременност. Ходя в Селена при един лекар, отделно по ЗК се следя в Пълмед. Доволна съм и от двамата, но предпочитам да се следя при един, при който после да раждам. Късно ли е да започна да ходя при д-р Иванов? Държи ли от установяването на бременността да сме при него или по всяко време може да се преместиш? Каква е цената на прегледа и доволни ли сте от начина на следене на бременността? Оглежда ли всеки път бебето или само проверява сърдечната дейност и го измерва? Благодаря предварително!

# 283

По всяко време можете да се преместите при него, но ви трябва промяна в направлението, когато се сменя лекаря. Прегледа е 80лв, ако не ви следи той. Ако той ви следи беше 50лв, но сега май е 60лв. 4д прегледа е 140лв, не знам за втора и трета, може да има разлика в цената.
Апаратурата му е много добра. При мен лично освен замерването на бебенцето, гледа кръвотока към бебето и към плацентата. Прегледите са бързи, не очаквайте да е 30мин всеки път. По време на металните морфологии гледа обстойно.
След всеки преглед получавате и диск с видео и снимки.
И другото интересно при него е, че като да иде време тренирате раждане с напъване и тн.
Лека бременност

# 284
Прегледът е 70лв., а ако не се следите при него-80лв.

Общи условия

Активация на акаунт