Раждане при д-р Борислав Иванов, Пловдив

• 75 537
  • 694
  •   1
Отговори
# 240
Следя се при д-р Борислав Иванов вече 2г. Обърнах се към него поради липсващ цикъл, но с желание за бебче. От тогава до сега преминахме през една неуспешна бременност, по време на която бе опора като специалист и дори приятел. Приемаше ме за преглед дори в извънработно време и никога не постави себе си пред състоянието ми. Към момента е професионално отдаден и към бременността ми, която следи. Виждам, че с всички пациентки подхожда така. Всеки преглед е като ФМ. Затова не ми пука, че си плащам по 70 лв. Апаратурата му е на максимално високо ниво, а неговите качества отлични. Преглежда бебето детайлно и обстойно, грижи се за нормалното протичане на бременността ми, дава ми съвети и насоки, пускат ми се ежемесечно изследвсния и ми се дават направления при нужда от консултация. Понякога се е налагало да чакам пред кабинета, но винаги е било поради операция или раждане, което е поел и се е наложило да закъснее. Никога не е претупвал преглед. Винаги отговаря на въпроси прямо, но деликатно. Със сестрата /Роси / са перфектен екип. Тя движи административната част и също е много мила и отдадена. Държа да ви кажа и, че д-р Иванов ме подкрепя за нормално раждане. Записал си е телефона ми и към момента ме чака по всяко време на денонощието да му се обадя при започване на раждане. Заедно с него вече 3 пъти се уча как да дишам и напъвам при раждането.
П. С. Имам база за сравнение с изключително нехайни и небрежни АГ в града. Бях се отчаяла и изпаднала в безизходица. Д-р Иванов ми върна вярата в професията  АГ.

# 241
Следях се и родих при д-р Иванов през 2019. При мен прегледите през цялата бременност бяха подобни на описаното по-горе - пришпорени, повърхностни, без особени подробности и обяснения.
По време на бременността ми д-р Иванов никога не бе наясно какво е текущото ми здравословно състояние, какви хапчета пия, какви са резултатите от изследванията ми, препращаше ги за разчитане винаги на Роси, мед сестра. Роси се грижеше за всичко, тя бе запозната в пъти повече от него, следеше процеса, само тя ми е пускала изследвания, само тя ми е взимала секрет, към нея се обръщах и на нея разчитах.
Реално Д-р Иванов само ме гледаше на ехограф. До самото раждане не ме помнеше, вероятно заради огромния брой пациентки.
Уговорихме се да раждам при него, около термина няколко пъти го попитах дали има планувани отсъствия или пътувания - той каза не. Накрая точно на термин, той излезе в отпуск, за което разбрах в последствие. Бях с много лоши тонове, почувствах се много зле, изоставена и предадена. Добре, че преносих, та бебето ми изчака доктора да се върне. При всичките суперлативи, които се спрягат за него, се чудех аз ли съм най-големият карък на света или това просто бе лошо стечение на обстоятелства?
Държа да спомена и позитивите. Може сам да не казва кой знае колко информация, но когато имам въпроси, никога не отказва да отговори
Мил е, дружелюбен и умее да предразполага. Тъй като раждах естествено, акушерката имаше главна роля, но докторът бе подкрепящ и окуражаващ. Преди термин правех с него така нареченото "тренировъчно раждане", което ми бе от огромна полза. Апаратурата е наистина много добра и някак си бях спокойна. Знам, че прави секциото по иновативен начин, без да реже мускулите, а ги отмества ръчно, което е много по-щадящо. Това беше плюс ако се беше наложило спешно секцио.
Честно казано ако имам втора бременност бих избрала отново него, в комбинация с Роси, на която се крепи огромна част от добрата работа.
Надявам се да съм била полезна със своето мнение. Спокойна бременност на всички бъдещи мами.

# 242
Благодаря за отзивите, момичета. Беше ми много полезно. Аз специално си търся специалист, който разбира от тромбофилия и стриктно следи кръвотока към матката. Д-р Иванов беше едно от препоръчаните имена. Може би за нормално протичаща бременност да е добър, с хубава апаратура и любезен, но в моя случай не искам повърхностни прегледи. И не искам да разчитам на медицинска сестра да разбира от коагулация.
Може би ще отида на един преглед, за да преценя сама.

# 243
Мен Иванов ме помнеше и по име 7 месеца след секциото ми. Доволна съм от него за ЖК. Имах седалищно бебе, но докторът се съобрази с искането ми да не насрочвам дата за секцио, а да чакам бебето да тръгне само (не исках да пренасям и накрая секциото ми беше в деня на термина, с 0 разкритие). Вечерта преди секциото ми звъня, за да ми дава кураж, защото знаеше, че се притеснявам. В болницата Иванов идва няколко пъти да ме види. Не съм виждала толкова отдаден лекар като него!

# 244
Аз лично вече ходя на 4-5 прегледа при др Иванов и още не мога да се доверя на 100%. Определено се усеща бързане и претупване. Както каза вече някой по горе, и аз все още давам шанс, но не съм спокойна. А ходя при него именно заради тромбофилията и добрите отзиви които чух. Като цяло се бях насочила и да раждам при него, но май вече не съм много сигурна дали да не потърся друг и съм на кръстопът. А съм почти 8ми месец. Бях вкарала витамините в норма и ми ги спря, че били добре в 5 месец. След 2 месеца пуснах контрола, бяха сринати до нива по-зле от преди бременността. Общо взето съм с впечатление, че не се следят стриктно нещата. До този момент не смеех да пиша, защото имах чувството, че аз съм единствената, която не е много ок. Иначе е готин човек, приветлив, предразполага, но това на мен не ми е достатъчно. И цените за 3ти път се променят, последно платих 80 лв за преглед, който продължи 5 минути. Нямам против да дам и 100, но да знам, че съм в сигурни ръце и да съм спокойна.

# 245
Витамините за съжаление много лекари не ги следят. Да не говорим колко адекватно.  Аз от години ги контролирам сама. Имам опит, както и насоки и съвети от предишния ми лекар, който беше така да се каже пионерът относно витамини и оптимални нива. Харесаха ми коментарите, че и д-р Иванов го следи. Допадна ми, че на първия преглед ми ги назначиха. Това е много полезно за повечето бременни, защото сигурно при 80% от тях сигурно изобщо не са изследвани и са в дефицит. Беше ми време за контрола и ги направих, но не ми хареса това, че реално сестрата ми ги разчете. Виждайки, че съм с високи нива директно без да ме пита приемам ли нещо и в какви дози, взе да ме наказва кое да пия зимата, кое да спра. Съответно осъзнах, че явно не мога да разчитам особено и на следене на витамини. Все пак ще продължавам да разпитвам и изисквам подробна информация относно това, което ме вълнува. И няма да бързаме с окончателните изводи. Това са само първоначални впечатления. Винаги изчаквам, давам шансове. Ясно ми е, че всеки си има моменти и периоди. И не очаквам, че ще ме запомни от няколко посещения. Не съм толкова специашна. Макар че съм пациент на лекари със стотици и хиляди пациенти и това не в било пречка. Има си начини, има досиета и при желание е нужна и минутка преди преглед, за да се припомни конкретния случай и да се проведе един по-адекватен преглед.

# 246
Аз съм решила, следващия преглед вече да реша оставам ли при него или не. Реално тогава ще ми е третата ФМ. Ако пак усетя претупване и бързане, точно за накрая ще потърся друг АГ. Ще видя и как ще се отнесе към терапията ми за тромбофилията. В началото, при лош кръвоток, искаше да разреждам фраксипарина да го бия през ден. Аз настоях да го продължа всеки ден и така си и остана. След това винаги е казвал, че оставам на тази терапия... Та добре, че не разредих инжекциите. Знаех си, че и витамините не е ок да ги спирам, но за тях му се доверих и ето че се сринаха. Объркана съм тотално Simple Smile Искам да му се доверя, а не мога, все стоя на тръни. А и не знам при друг АГ дали ще е по различно. Алтернативата ми евентуално е Амалиев.

# 247
А за витамините той ли ви дава насока или ви праща на хематолог?

# 248
На първия преглед на тръгване ми бе даден списък с изследвания. Общ за бременни и небременни, на който бяха отбелязани изследванията, които да направя. Едната част беше коагулацията заради терапията, която често казано изобщо не е показател, но това е друга тема. Другата част бяха витамините. За тях не бях споменала в разговора, че ги пия от много време и тъй като ми беше време за контрола реших вече с готовите изследвания каквото имам да коментирам. Друго, което не ми допадна е, че на първите прегледи понеже бяха вагинални всички изследвания като резултат или това, квото трябва да ми се назначи, се коментираха от двамата навярно докато се преобличам и след като излизах ми се даваха насоки. Като през това време обикновено влиза следващата пациентка и остава едно усещане за претупване и съмнение дали изобщо са погледнати внимателно от доктора. Тъй като изследванията до момента не ми бяха от изключителна важност много не си го сложих на сърце, но все пак не е много ок.

# 249
Момичета, аз се следих през 2019 г и беше абсолютно същото. Аз съм с тромбофилия и до последно бях на терапия+7дни след секциото(седалищно разположено бебе). Аз си следях много от нещата и като видех проблем го обсъждах с д-р Иванов и той ме пращаше на специалист. За кръвотока му се доверявах, както и за терапията. Пускал ми е коагулационен статус, но той не е фактор за терапията. Тогава в Пловдив само в една лаборатория изследваха анти-Ха, но като разговарях с лабораторията се оказа, че не спазват часа и изследването реално не беше ревалентно. Сега не знам дали се прави и къде и колко е достоверно(трябва да е 4 часа след поставена доза). Наистина име едно претупване, но все си мисля, че ако има проблем ще обърне внимание и ще наблегне на това. Хареса ми, че искаше да раждам нормално, но бебето реши друго. Има хубава апаратура и всеки път ми е следял кръвотока. На мен това ми беше важно. Парите за преглед-аз съм била на фоликулуметрия дълги години и няма да ви казвам как се чувства човек когато плаща по 35 лв за 45 секунди измерване. Това в продължение на 10 дни. Следващия месец пак и после пак и ...
Аз останах доволна от вниманието на д-р Иванов и на Роси. Раждането и възстановяването бяха бързо и безполезнени. Ако имам второ дете, пак бих се следила и родила при него. Но с едно уточнение, че аз си следях много от нещата и след това коментирах с него. Роси никога не ми е разчитала резултатите, само ми е давала рецепти с назначените лекарства (добавки) от д-р Иванов.

# 250
Сега започнах да се чудя дали не съм сгрешила, записвайки се при него за ФМ.

# 251
Здравейте! Ще изкажа и аз мнение за др Иванов. На мен ми го препоръча приятелка, раждала при него. Аз съм от София и пътувах за прегледи при него всеки месец ( ходех при него до края на 5-я месец) .Така и не ми запомни името. В началото ми пусна основните витамни( б12, витамин д и фолиева киселина + ПКК и урина). Каза, че ще види изследванията чак на другия преглед.
Изследванията ги разчита Роси и тя изписва витамините. Витамин Д ми беше под нормата , изписа ми Вигантол по 6 капки на ден, след което времето се стопли и Роси каза, че няма нужда да пия по 6 капки, понеже ще си го набавям от слънцето. Добре, че не я послушах, защото щях още да съм под нормата. Аз продължих да си го пия до сега.
Др Иванов е страшно позитивен и усмихнат човек, има добра апаратура, гледа обстойно бебето, но определено за мен претупва пациентките. Точно както е споменала по-горе дамата, аз докато се обличам той вика другата пациентка да влезне, което според мен е супер неуважително. След което, за няма и една минута Роси ти казва дали да пиеш нещо допълнително.
Заболя ме зъб и ми се наложи да му звънна по телефона да го попитам, това което ми е казал зъболекаря , дали е подходящо за бременността. Еми.. звънях му от 9 сутринта няколко пъти, а той ме потърси отново към 18 часа. Останах страшно разочарована, разбирам, че има много пациенти и е зает, но всеки един АГ е по този начин. Разочаровах се, че съм решила да раждам при него, а той ми звъни чак вечерта.
Добър специалист е, усмихнат и позитивен човек, но това не беше достатъчно за мен понеже аз искам следящото ме АГ поне малко от малко да ме помни или поне преди преглед да си погледне документацията за мен, а не всеки път да му припомням каква ми е историята и какво се е случило на предния преглед.

# 252
Това с витамините е ново. Преди две години не ми е искал да ги изследвам.
Но с прегледите набързо и влизането и на други момичета е така.

# 253
Момичета не исках да всявам смут. Понеже разговорът се завъртя в тази посока реших да споделя нещата, които не ми допаднаха. за да може най-вече новите момичета да имат по-ясна представа какво евентуално да очакват, как да реагират на място и за какво да бъдат по-настоятелни. Нека всяка прецени за себе си спрямо своя случай. Всичко имаме различни усещания, нужди. Отделно всяка бременност е различна. Задължително направете едно-две посещения преди да си направите извод. Личи си, че докторът е мил, внимателен, има желание да обяснява. Обикновено усещам хората на енергийно ниво още от първия път. Затова реших да преглътна нещата, които не ми допаднаха и дам още шанс.
Всичко това с цените, чакането, претупването са дребни неща, които не ме впечатляват, но ме дразнят. Защото от не знам си колко години съм по лекари и клиники. Какви финанси и колко стотици часове съм инвестирала само аз си знам. А в случая не виждам чак такъв невероятен наплив от пациенти и нуждата от това бързане и претупване. Да не говорим, че все пак сме в пандемия и е редно след всеки пациент да се дезинфекцира.

# 254
Всичко това с цените, чакането, претупването са дребни неща, които не ме впечатляват, но ме дразнят. Защото от не знам си колко години съм по лекари и клиники. Какви финанси и колко стотици часове съм инвестирала само аз си знам. А в случая не виждам чак такъв невероятен наплив от пациенти и нуждата от това бързане и претупване. Да не говорим, че все пак сме в пандемия и е редно след всеки пациент да се дезинфекцира.
Не си всяла смут и не бива да се мисли, че това са дреболии. Напротив! И аз раждах при него 2017, писала съм по-назад, и аз бях доволна като цяло. Но е имало пъти, в които се почувствах претупана. Не съм ги споменала, защото раждането мина страхотно, докторът дойде посред нощ, всичко беше наред. Но нито парите ни падат от небето, нито нашето време е незначително. Така че да изискваме нормално уважение от лекар е напълно естествено и не бива да се чувстваме зле от това. Всичко добро пожелавам, леко раждане и живо и здраво бебче!

Общи условия

Активация на акаунт