Априлчета 2017 - Тема 4

• 38 687
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Аз въвеждах нови храни през 3-4 дни, няма проблем. Ама според мен дай на бебо 2-3 лъжички тиква и си го дохрани с картофче.
Ние сме вече на НАН 2, неможах да изтърпя да стане на 6м. То беше ядене по 120-130мл през 2 часа.... сега с двойката откарва 4 часа, а вечер и повече.
Днес ще готвя супичка, да видим ще има ли успех или пак ще стиска устата.
Стана вече 2-3 дни малкия казва "бабо" ама май татко си вика, щото като го види и млъква 😀 Много е смешен 😀 
Имаме голям успех с возенето в кола и разходките - накратко казано, качи ли се в колата, заспива и пропуска цялата разходка 😀

# 571
  • София
Eee, Пате, честита ви "бабо"Joy Мене педиатърката ме втрещи на предната консултация, като ми каза, че трябва вече да очакваме първите едва доловими ма и ба. Аз не помня момчетата толкова рано да са изговаряли срички, но може просто да съм забравила. Този засега само пищи.

# 572
От днес сутринта и "мам" се чува. Почти се научи да пълзи, застава на "четири крака" и се мъчи да мърда и ръцете, но му треперят мартинките още. Не ми се мисли като почне истинското пълзне, как ще щъка из къщи 😀
Гледах случайно няколко клипчета на бебета, как правят маймунжалъци, смеят се и т.н. Направи ми впечатление, че повечето бебета са облечени с дълги дрехи, а крачетата им са боси... Много странно 😕 Вие как държите вкъщи бебетата, защото ние сме с чорапки и плетени терлички или буйки !?

# 573
Сини сливи давам в кашата,  1/3 от бурканче 190 гр

# 574
Браво на малкото пате, голям бърборко! Grinning
Кифла и тя само писка.
Вкъщи я държа по чорапки, а навън с буйки. Боса от лятото не съм я оставяла.

# 575
  • София
Моя маймун мамосваше и бабосваше преди време, ама сега спря и си измисля други срички.
Честитона мен в групата с кожните сухи петънца сме:)

# 576
  • София
Козуначето е по чорапки или с ританки вкъщи, с буйки навън. Вечер обаче е задължително бос - не само без чорапи, а и без панталонки въобще. Нещо го хваща саклета около час преди лягане и започва да мрънка. Случайно открих, че се успокоява, ако го събуя по памперс - оставям го да си ритка и да си лапа краката. Мирясва, кой знае защо...
Аз свърших книгата на Маги Пашова. Признавам, по диагонал я минах, понеже повечето неща ги знам, но не мога да не отбележа, че това е най-добрата книга за детско хранене, която съм чела до момента на български. Браво на това момиче! Е, има някои недомислици по моему и неща, с които не съм съгласна, но са единични твърдения или изводи, а 95% от книгата е безценна. Бих я препоръчала на всяка майка без опит!

# 577
  • София
Ще взема да я потърСя и аз тая книга най-накрая.

# 578
  • София
Дай мейл и ще ти я препратя на пдф.

# 579
Белинда моля и аз да пдф-а ако е удобно.
Иначе при фръцла положението се “затегна” днес пак топченца. Ще давам синя слива като се събуди сега.
Нелегална на теб честито Wink щом се разминахте без помощни средства.
Пате аз да не се надцаквам, ама ние отдавна казваме всички срички, и на нея първата и е ясно и отчетлово баба Simple Smile а аз съм Мам само за яденето и като иска да я взема Grinning тъй че белинда към петия месец е не е рано Wink
Пате за дрешките на вън е с маратонки хахах
А вкъщи е само по чорапки. Вечер и аз я оставям да спи по боди с дълъг ръкав!и боси крачета. Иначе полудява от жегата, от лятото се разбра че това дете на топло не издържа.

# 580
Хмм никакви срички, даже и не гука с агу, а само гккк.
А това с изаканите топченца, то не е ли нормално като започнат да приемат твърда храна и изходното вещество да се промени?
Книгата на Маги Пашова и на мен ми беше интересна. Тази за ЗВБ също, има много полезни неща и там като цяло за храненето.
Взехме си порциона витамин Д и днес, много се тюфкам, че времето ще се разваля. Но не се оплаквам, че нали си имаме пълна програма със занимания, та и в лошото време няма да седим затворени по цял ден. 

# 581
Да би трябвало да се промени, но чак толкова на топчета .. не мисля че е нормално, а и количеството е малко при нея.
А и тя утре става на 7 месеца, яде вече цял месец изходното вещество се промени, но до вчера акаше 2 пъти на ден, мисля че това е запек.
Пърпълче има време нали сте още малко, тя моята върви напред защото вместо 1 вата седмица на април се роди на 23 март. Има аванс, скоро всичките ще започнат и да сядат и да мамосват, бабосват Wink

# 582
На мен книгата също много ми хареса. Повечето неща ги знаех от имтернет. Това за бульоните не го знаех, много умно 😀
Ние сме с такива топчета от както сме захранили. Не е страшно. Като се напъне и изака топчетата, го събувам, меря Т в дупето и той си доаква 😀 с нормална консистенция 🙂

# 583
Лили, нашите са 100 процента набори Heart Eyes

# 584
  • София
Момичета, пратих книгата на всички, които ми дадоха мейл на лични. Ако някой не си я получи, да свирка, ще пробвам пак.

Общи условия

Активация на акаунт