Паническо разстройство - 29

• 67 871
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
Всичко е от стрес. Започвам да връщам лентата назад кога точно се засили всичко - ами оказа се, че една след друга през последните три години са ми идвали причините. Един стрес...бам след масец още и още така последователно и се докарах до тук да ме е страх от всичко, да ме боли корем, темп. и подобни. Заседяването пред компюрър е изкл. вредно, бягането от външния свят, липсата на контактуване и т.н. ни убива и явно го правим всички.

# 106
Точно затова това е най-модерната болест. Защото все повече и повече се води заседнал начин на живот, все повече се асоциализираме благодарение на социалните мрежи...и това е резултата.
Силви, колко време беше пила АД и реши да го спреш? Сега защо ти го смениха?
Ps Хапчето вероятно е флунаксол

# 107
  • София
Всичко е от стрес. Започвам да връщам лентата назад кога точно се засили всичко - ами оказа се, че една след друга през последните три години са ми идвали причините. Един стрес...бам след масец още и още така последователно и се докарах до тук да ме е страх от всичко, да ме боли корем, темп. и подобни. Заседяването пред компюрър е изкл. вредно, бягането от външния свят, липсата на контактуване и т.н. ни убива и явно го правим всички.
Много точно казано.
Аз също знам причината за това което ми се случва сега.Преди осем години стрес ,стрес ,стрес....от различен произход , като се успокоих  - нещата изкочиха ,започнаха ПА и ПР. Заседнал начин на живот ,а поради ПА и ПР не мога да ходя в планината , от страх да не вдигна кръвно , няма на близо лекари ,ще припадам ,ще умра.
В къщи нещата с упражненията не се получават ,имам велоаргометър но всичко приключва до 4-5 ден.
Това е, поставила съм си като задача да не се ядосвам абсолютно за нищо, каквото дойде ,най-важното е да сме живи и здрави, искам да съм дебил , ама с главно Д.

# 108
искам да съм дебил , ама с главно Д.

И аз искам, но не се получава, то си е характер...как да го промениш?

# 109
  • Велико Търново
Здравейте!
Съжалявам за ада, през който преминавате и ви пожелавам успех. Аз не получавам паник атаки, но покрай здравословни проблеми на малкото ми детенце, висене по лекари, болници, операции, получих ужасна и постоянна тревожност. Всяка минута чакам нещо лошо да се случи, все съм нащрек като подплашен заек. И от това сетивата ми са изострени докрай, което много ме изтощава. Какво е по-добре да си взема според вас - Неолексан или нещо с жълт кантарион? Депресия не мисля, че имам.

# 110
  • Няма такава държава!
Момичета, пак съм при вас с мойте въпроси... На някой случвало ли му се е следното, искам да разбера дали имам ПА или е нещо друго..На няколко пъти чувствам, че имам секрет или някаква хапка от храна някъде в гърлото и не мога да ги махна..
При проблеми в хранопровода какъв лекар ми трябва? И едни секрети от носа имам сутрин, задръстена съм.... Алергична съм май вече от всичко, всичко ме дразни, изморена съм и отчаяна.. Отдавна не съм имала период, в който да се чувствам напълно здрава и безгрижна...Confused

И аз го имам това, и какво от това? Кърпички и чаша с вода до леглото и готово, дори на лекар не отидох, според мен няма смисъл, а и определено мисля, че е вид алергия - алергии изключително трудно се установяват, а още по-трудно се контролират, доколкото знам не се лекуват.
Дори съм забравила какво значи "безгрижна" и пак ще питам - и какво от това? Голям човек съм, съпруга, майка, дъщеря, снаха - трябва някак да намеря баланс между всички тези роли и да съм полезна на другите, ако някъде в процеса съм добра и полезна и на себе си - супер! Но "безгрижна" - това отлита с детството.
Момичета, престанете да се взирате в себе си и да си търсите поредния специалист-доктор. Няма смисъл, губите ценно време от живота си - по-добре приемете това, което ни се случва и почнете да търсите най-добрия начин за всяка да се справим с него. Докато тъжим по предишния си живот, не можем да започнем наново сегашния, седим като в ступор и нищо ново няма шанс да влезе в живота ни.
Разбира се, че всичко е от стрес, ама може и много по-лоши неща да си докараме, ако се продължава така.
Лени, какво ти пречи да излизаш по планината - няма да умреш, обещавам! Виж, кръвно сигурно ще вдигнеш, но няма да умреш и близостта до доктор не винаги ще те спаси. По планините е много хубаво, само трябва да се отпуснеш и да дишаш дълбоко, по-малко хора, по-малко стрес, свеж въздух, шарени багри, шеметни гледки, спокойствие, само да имаш очи да го видиш. За велоаргометъра - карай по малко, ама всеки ден. Не на първия ден да се пуснеш за час-два и после да не ти се прави. Карай, докато гледаш телевизия, слушаш музика или четеш бг-мамма. Ще ти се получи, ако упорстваш поне малко.
Ето нещо, което не съм писала аз, но мога да се подпиша под него, че е истина.

http://www.webcafe.bg/webcafe/onya-deto-ne-go-triyat/id_11134434 … hnah_da_kazvam_Da

# 111
  • София
Момичета, пак съм при вас с мойте въпроси... На някой случвало ли му се е следното, искам да разбера дали имам ПА или е нещо друго..На няколко пъти чувствам, че имам секрет или някаква хапка от храна някъде в гърлото и не мога да ги махна..
При проблеми в хранопровода какъв лекар ми трябва? И едни секрети от носа имам сутрин, задръстена съм.... Алергична съм май вече от всичко, всичко ме дразни, изморена съм и отчаяна.. Отдавна не съм имала период, в който да се чувствам напълно здрава и безгрижна...Confused

И аз го имам това, и какво от това? Кърпички и чаша с вода до леглото и готово, дори на лекар не отидох, според мен няма смисъл, а и определено мисля, че е вид алергия - алергии изключително трудно се установяват, а още по-трудно се контролират, доколкото знам не се лекуват.
Дори съм забравила какво значи "безгрижна" и пак ще питам - и какво от това? Голям човек съм, съпруга, майка, дъщеря, снаха - трябва някак да намеря баланс между всички тези роли и да съм полезна на другите, ако някъде в процеса съм добра и полезна и на себе си - супер! Но "безгрижна" - това отлита с детството.
Момичета, престанете да се взирате в себе си и да си търсите поредния специалист-доктор. Няма смисъл, губите ценно време от живота си - по-добре приемете това, което ни се случва и почнете да търсите най-добрия начин за всяка да се справим с него. Докато тъжим по предишния си живот, не можем да започнем наново сегашния, седим като в ступор и нищо ново няма шанс да влезе в живота ни.
Разбира се, че всичко е от стрес, ама може и много по-лоши неща да си докараме, ако се продължава така.
Лени, какво ти пречи да излизаш по планината - няма да умреш, обещавам! Виж, кръвно сигурно ще вдигнеш, но няма да умреш и близостта до доктор не винаги ще те спаси. По планините е много хубаво, само трябва да се отпуснеш и да дишаш дълбоко, по-малко хора, по-малко стрес, свеж въздух, шарени багри, шеметни гледки, спокойствие, само да имаш очи да го видиш. За велоаргометъра - карай по малко, ама всеки ден. Не на първия ден да се пуснеш за час-два и после да не ти се прави. Карай, докато гледаш телевизия, слушаш музика или четеш бг-мамма. Ще ти се получи, ако упорстваш поне малко.
Ето нещо, което не съм писала аз, но мога да се подпиша под него, че е истина.

http://www.webcafe.bg/webcafe/onya-deto-ne-go-triyat/id_11134434 … hnah_da_kazvam_Da
Hands ClapHands ClapHands ClapHands ThumbsupHands ThumbsupHands ThumbsupRevolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts

# 112
За заседяване нямам проблем, даже ме гонят от фитнеса. Нали си имам нещо у за*ка, все хвърча на някъде. Иначе ме наляга депресия, ОКР напада...
Почнах и флуанксол и днес май съм по-добре. Успях да стана в 7.30 да отида на фитнес.

баба Яжка, съжалявам за детенце и теб  Heartbeat Неолексанът няма да ти подейства веднага, но е добро решение. Ремотив и подобни са по-безобидни и по-слаби (нека някои друг да каже, малко съм пила жълт кантатион). Пробвай и двете, да видиш кое ще ти подейства по-добре, но не и двете заедно.

И какво сега, връчиха ми трудовата книжка, заповедта за напускане. И от 17 часа днес съм за два дни безработна, трябва да си намеря занимание, че легна ли у нас ще ме шамароса тази депресия. То пък вали, иначе да взема да отида някъде по Витоша, Лозенската...

# 113
Момичета, чели ли сте за дефицита на Б12 и някой пил ли е? Започвам да си мисля, че не може да няма и още нещо, което води до изтощение организма ни.
Нямам желание за нищо (имам де, да легна пред телевизора с куп храна, едно гърне за да не хабя излишна енергия в разходки до wc-то, едно одеало и Natgeo или да упражнявам гледането в точка). Мозъкът ми е витаещ, концентрация 0, понякога не помня как съм стигнала от  точка А до точка Б (с колата) все мисля някви глупости и се изключвам.

# 114
Джери освен да иЗлезем някъде? Че и аз откачам

# 115
  • София
Момичета, чели ли сте за дефицита на Б12 и някой пил ли е? Започвам да си мисля, че не може да няма и още нещо, което води до изтощение организма ни.
Нямам желание за нищо (имам де, да легна пред телевизора с куп храна, едно гърне за да не хабя излишна енергия в разходки до wc-то, едно одеало и Natgeo или да упражнявам гледането в точка). Мозъкът ми е витаещ, концентрация 0, понякога не помня как съм стигнала от  точка А до точка Б (с колата) все мисля някви глупости и се изключвам.
На мен вчера ендокринолог ми каза да изследвам вит Д и б12 и още калций калий и фосфор, но при мен тези вторите май са заради друго, че ми изскочи инсулинова резистентност и съм с наследствено предразположение за диабет. Но като й казах всички болежки тя се учуди , че никой не ми е казал да изследвам тези два вит Д и б12 - било важно, ако имало дефицити да се попълнят, че страдал целия организъм.
Иначе аз само да се чувствам добре физически и по планини и морета и дискотеки искам ехеее имам да наваксвам Simple Smile
Джери, успешен старт на новата работа другата седмица ! Може пък там да си е твойто местенце и да се чувстваш перфектно по всички параграфи

# 116
Хей Веста пих ги 2-3 седмици, но после ми се наложи да ходя в Провинцията и там ми отказаха да ми дадат без рецепта, че ми бяха свършили и 4-5-6 дни не пох. След което ме тръшна тревожността и реших да наваксам и изпих 3 на веднъж. Понеделник и Вторник бяха кошмар. Вторник освен Тритикото ( което ми казаха вечер) ми дадоха Ксетанор и Флуанксол но имам чувство че ще почнат в началото странични ефекти от тях - чувствам се изморена цял ден, едвам ставам от леглото и същевременно изключително нервна и напрегната, всичко ме дразни и нямам сили за нищо. Странна работа

# 117
vencho82 моля, ако направиш изследването за Б12 и Д да споделиш. Аз също обмислям да направя на мен и детето, но всичко чака Simple Smile

# 118
  • София
vencho82 моля, ако направиш изследването за Б12 и Д да споделиш. Аз също обмислям да направя на мен и детето, но всичко чака Simple Smile
Ще го правя надявам се скоро и ще кажа Simple Smile

# 119
Здравейте, момичета Kissing Face

Цвете от Луната, страшно си права! Ще прочета по-късно това, което си споделила, но само от поста ти ми стана по-добре! Не само ти, но и другите момичета винаги някак успяват да вдъхнат надежда и кураж.

Jerry F, успех с новата работа! Взимай чантата и бързо навън! Нищо, че вали. Едно дъждовно и мрачно време не пречи да се усмихваме, разхождаме и да повдигнем настроението вътре в себе си. Не се застоявай вкъщи, прави нещо, разходи се, иди на кино, на шопинг, в планината.

selza, това е възможно най-лошото решение, което можем да вземем Grinning.

vencho82, успех с изследванията!

Главите горе, момичета Kissing Face

Общи условия

Активация на акаунт