Паническо разстройство - 29

• 67 047
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
Веста, точно така! Имаме си деца, задължения, работа, а и със сигурност мъжете ни ни харесват повече, когато сме усмихнати и не правим скандал за всяка дреболия. Килограми, та килограми. Абе, тука няма логика, кое избирате, слаби и откачени или закръглени и щастливи? Аз никой не съм питала за разрешение дали да отида на доктор и дали да взимам ад. На мъжа ми му казах направо свършения факт. Като пита защо, го ограмотих. После сам отбеляза факта, колко съм спокойна. Grinning

# 361
vesta_78, благодаря ти за съветите. Дано наистина има повече хора като твоята шефка. Ако намеря работа, където хората ми разбират проблема и не ме съдят ще е облекчение. Абсолютно. Направо това ми е мечтата. До сега не съм била на такова място. Колегите обикновено са студени и не ги интересува особено кой какъв му е проблема.

Darcey, мъжа ми си е чешит. Като си науми нещо и е като магаре на мост. Аз съм се опитвала за това да говорим и с него и с майка му (тя е малко странна, лекарства за нищо не взима, никога. И мъжа ми и той ако се разболее не взима нищо), да го накарам да прочете, той обаче е категоричен, че знае и нямало какво да чете, виждал какво ставало и точка. Дума не може да става. Правих опити. Пращах му статии, за да не е празни приказки. Нищо. Отказва да ги чете дори и това е. Остава да почна без да го питам, ама не знам после как ще реагира. То и аз самата се страхувам, да не се прикача с години, да не мога да ги спра и да стане една въртележка още по-страшна. Но ако може поне малко да потуши тоя ужас в главата ми бих се опитала, защото аз си мисля, че съм луда вече. Наистина. Не може да е нормална тая моята работа. Все свита в къщи не става.

# 362
Анонимна не мисля, че е добра идея да започнеш лекарства без хората наоколо да са наясно с това. Защото първите 10на дена ще ти е лошо /в повечето случаи/, ще се засилят симптомите, трябва да имаш подкрепа..

# 363
  • София
Анонимна, защо не помолиш братовчедка ти заедно да им обясните ситуацията? Помоли мъжът ти, колкото и да е трудно, да дойде с теб на психиатър и да присъства на срещата. Той вижда ли те, че си зле или си започнала да се криеш? На никой не му се пият хапчета, но понякога е неизбежно, да не говорим, че при по-сериозни състояния е наложително, за да оцелееш психически. Не мисли как би ги спряла -всеки организъм реагира различно.А за работата ... повярвай първо трябва да си стъпиш на краката и тогава да търсиш работа, казвам го от опит.

# 364
  • Няма такава държава!
Анонимна, върни се назад в темата и я прочети цялата. В тази или предишната имаше още една жена като теб, дето роднините не и даваха да пие АД. Прочети и всичките наши съвети по въпроса. Народът е казал: "Няма по-сляп от този, който отказва да види." - това за хора като мъжа ти е казал. Ако той е толкова упорит, аз на твое място пък щях да отида на психиатър и да почна лечение с антидепресанти тайно от него. Така де, като не става со кротце и со благо... Това, твоето не е живот. Аз лично много-много не обичам хора, които налагат начина си на живот върху другите - дали са силно вярващи, дали са вегани, дали отричат лекарства и заболявания, няма значение, като виждаш, че някой страда, вместо да му помогнеш, да му нагнетяваш още вина?? Що за чудо е това? А на всичкото отгоре претендираш, че обичаш въпросния човек. Моето мото е: Живей и остави и другите да живеят. Пак ще похваля моята докторка - ако си от София, мога да дам координати. Платено е, но не е скъпо - 40 лв на час. Заслужава си всеки лев. На 30+ години си твърде млада, за да си пропиляваш живота по такъв труден и безмислен начин.
Венчо, как върви при теб? Има ли подобрения от лекарствата?
Деси, как е живота? Любовта върви ли? 

# 365
  • София
Цветенце, аз сега се боря и с една гадна уроинфекция та подобрение отникъде няма. Но ей така стискам си зъби Close, плача си да си изкарам гадното и така

# 366
  • Няма такава държава!
Плачи, ама не много! Гледай и да се посмееш малко - всеки ден, иначе това е изгубен ден, поне според Чарли Чаплин. Сега е чудесно време навън, излизайте поне малко, а уикенда - в планината, чудни багри са! Ще те ободри, поне малко Simple Smile

# 367
Анонимна, и аз бих започнала тайно лечение. Ето предупредена си, че първоначално ще ти е още по зле, но стисни зъби, знаеш от какво е, знаеш и че ще мине. Пиши тук да си се успокояваме и ще дочакаш подобрението по леко. И аз много се дразня на такива екземпляри. Hug

# 368
  • Няма такава държава!
И да!!! - антидепресанти не се комбинират с алкохол при никакви обстоятелства! Колкото до надебеляването - не е задължително така да стане, това са митове, също както за хормоналните, че се окосмяваш кото върколак. Дори и да надебелееш, какво? Той заради външния вид ли те е взел или заради личността ти? /Много се дразня на такива мъже, ама много!/

# 369
Здравейте , днес отново се чувствам ужасно,отново събуждане в 4,10 и едвам устисках до 7 в леглото,главата ми е като пияна,възможно ли е от това да ми е схванат врата и раменете или е от нещо друго.И да питам някой от вас оправил ли се е с хомеопатия ?

# 370
  • София
Здравейте , днес отново се чувствам ужасно,отново събуждане в 4,10 и едвам устисках до 7 в леглото,главата ми е като пияна,възможно ли е от това да ми е схванат врата и раменете или е от нещо друго.И да питам някой от вас оправил ли се е с хомеопатия ?
А може и от врата и раменете да ти е така на главата. Ако имаш някакъв гел обезболяващ може да пробвахш да ги намажеш.

# 371

И аз , но аз се будя от лоши сънища Sad и почвам да мисля ... и ми се разваля деня ,
на мен и пусто суеверие ми влияе за настроението и мислите .
и почвам с ритуалите където съм ги прочела , да хвърлям вода за да се размине съня и т. н .
иначе хипохондрията си води в класацията де
А има ли и други хипохондрички в темата или аз се намърдах в нея,
Скрит текст:
"като дупе в коприва"
За хомеопатията и аз питам , че и аз с нея пробвам , но вече няколко месеца и файда ич , освен че на месец си ми върви по една 50-толевка за хомеопатката + "медикаментчето .
Не че очаквам чудеса , но ми се ще поне малко да мира .

# 372

И аз , но аз се будя от лоши сънища Sad и почвам да мисля ... и ми се разваля деня ,
на мен и пусто суеверие ми влияе за настроението и мислите .
и почвам с ритуалите където съм ги прочела , да хвърлям вода за да се размине съня и т. н .
иначе хипохондрията си води в класацията де
А има ли и други хипохондрички в темата или аз се намърдах в нея,
Скрит текст:
"като дупе в коприва"
За хомеопатията и аз питам , че и аз с нея пробвам , но вече няколко месеца и файда ич , освен че на месец си ми върви по една 50-толевка за хомеопатката + "медикаментчето .
Не че очаквам чудеса , но ми се ще поне малко да мира .

И аз съм хипохондричка,затова  се и докарах до това положение.Иначе аз бях доволна до сега от хомеопатията,но незнам какво ми стана тук от един месец и не ми помага.

# 373
  • Sofia
Извинявам се, че влизам в темата ви, но имам нужда от съвет относно баща ми (той е на 72 г.) и не мога да намеря друга подходяща. В момента пие ремирта- от около 20 дни, предписана му от невролог от "Св. Наум". Отидохме при него с конкретни оплаквания - силна умора- физическа и психическа и хронична липса на сън, достигнала до 3 ч. на нощ. Истинският проблем при него е силна нервност, нетърпимост към хората около него, избухливост, импулсивност, вербална агресия, основно към майка ми. Сега преживява стрес и със смяна на жилището и това просто го довърши. Конкретната ми молба, с която влизам тук е - какво да очакваме от антидепресанта? Знам, че е нужно повече време, за да има ефект, но в случая не е ли повече за успокоителни? Как точно ви действа - успокоява ли все пак, да чакаме ли? Освен това изрично питах невролога как се съчетава с алкохол, защото бях чела, че е абсолютон забранено, но той каза, че му разрешава в умерено количество и баща ми вече не ме слуша.
Извинявам се, ако питането ми не е на място, но вече не знам откъде да търся помощ.

# 374

Общи условия

Активация на акаунт