Паническо разстройство - 29

• 66 963
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
Джери,
Там е проблема, че той не иска да излиза и да се среща с приятелите, защото мисли, че няма какво да си говори с тях ooooh! То всъщност при него точно в това се изразява ОКР-то. А иначе не е асоциален, напротив! Та не знам от къде му влезе точно това в главата...
При теб натрапливостите в какво се изразяваха?
Ако не ти е удобно да пишеш тук, може и на лични.

# 451
HugНадя,на какви дози си? Да не са ти малки? Ако веднъж е работил золофта, или което и др лекарство да е, защо да не работи пак. Пишеш,че от днес почваш и още 2 лекарства. Бетасерка,незнам защо ти е?
Не се отказвай,бори се, имаш дете, което има нужда от теб. Дано да поработи новата комбинация. :hugs

Пия сутрин 75 мг золофт, 1 мг клонарекс и 1 флуанксол. Няма да пия новите две хапчета. От тях се чувствам още по-малко зле Sad

# 452
Надя, не че разбирам кой знае колко, но доколкото разбирам ти имаш депресия. А за депресия дозата на золофта е доста по-висока. Аз съм на сертралин, което в бг е золофт. Чела съм листовката, виж я и ти, за депресия дозата е до 200мг на ден. За флуанксола не знам. Не знам защо ги комбинират преди да са опитали първо по високи дози? Най-добре е да отидеш при читав психиатър и да разкажеш подробно какво си пила и какво пиеш. Ако си от София по напред в темата се говореше за добър психиатър. А опитвала ли си и психотерапия? Трябва да направиш всичко възможно да се измъкнеш. Аз ти препоръчвам и да четеш за депресията и как да излезеш от нея, за да можеш и сама да си помогнеш,не само да разчиташ на вълшебни хапчета.

Към всички момичета,  една задачка, която води до малко по-високо задоволство от живота. Всекидневно си отговорете на въпроса за кои три неща сте благодарни днес, че са се случили, че присъстват в живота ви, за които сте щастливи че ги имате? Отговорите може да са тривиални като че днес е било слънчево и това ви е повдигнало настроението, до това че имате любим човек, който ви подкрепя. Hug

# 453
Дарси, да диагнозата ми е рецидивиращо депресивно разстройство Sad  От Стара Загора съм и тук вече не знам към кого да се обърна Sad  Знам,че имам нужда от психотерапия, мечтая за това даже, но финансовото ми положение не го позволява. Никой не ме разбира Sad

# 454
  • София
Дарси, ти на колко мг си ?
На мойто Стимулотона ( доколкото разбрах то е като Золофта) също пише за депресия, че лекар може да прецени да вдигне до 200 мг. Надя, посъветвай се със същия специалист, който ти го е изписал какво може да направиш.
Иначе за това, че никой не те разбира не знам кой визираш - приятели, семейство ? Трудно е да ни разбират хора, които не са минали през това нещо. На мен ми се случи така, че няколко човека се дистанцираха от мен и то не, защото ги натоварвам , напротив аз избягвам да споделям, а защото може би те самите не искат да се натоварват да разбират такова състояние. Всеки си живее негов живот, има свои проблеми, нормално е да не може да разбере проблемите на всички около него. В началото ми беше тъпо, но после се замислих, че е нормално. Аз толкова време съм била насреща за всички около мен, че в един момент прегрявах от чужди проблеми. Дръж се! Ние тук можем да те разберем Hug просто се обади или отиди при специалист да поговорите за лекарствата.

# 455
Венчо, как ти действа на твб, усещаш ли се по добре?Simple Smile)

# 456
  • София
Венчо, как ти действа на твб, усещаш ли се по добре?Simple Smile)
Ами, не мога да преценя още...по-зле определено не съм Simple Smile все съм си с тревожност, стягане в стомаха, гърдите, главата си ми е зле, паник от време на време, треперене, слабост всичко както си трябва Wink дано едно по едно да започнат да отпадат. Ксанакс гледам да пия само при нужда
 ти как си, Нелка ?

# 457
Венчо, на 50 мг съм. Моята диагноза е тревожно растройство. Ти на колко си?
Преди време исках да ги спирам и питах лекарката ми дали ако ги спра и после се нуждая пак дали ще работят, каза да. За това се чудя защо при надя няма да работи пак. Но 75мг за депресия е нищо. Надя, ние те разбираме, пиши тук за подкрепа Hug

# 458
  • София
Венчо, на 50 мг съм. Моята диагноза е тревожно растройство. Ти на колко си?
Преди време исках да ги спирам и питах лекарката ми дали ако ги спра и после се нуждая пак дали ще работят, каза да. За това се чудя защо при надя няма да работи пак. Но 75мг за депресия е нищо. Надя, ние те разбираме, пиши тук за подкрепа Hug
И мойто е 50 мг. И моята диагноза е тревожно разстройство.
И тамън казах, че по-зле не съм ... както си лежа сега и си гледам филм лелеее нещо в главата ми стана зави ми се свят ама все едно в главата ,не да ми се завъртят предметите, сякаш потънах и главата не ми беше свързсна с тялото изби ме и вряла пот... ужасно беше Sad

Последна редакция: пн, 23 окт 2017, 08:01 от vencho82

# 459
Момичета, много се надявах да не пиша в тази тема, но ето.. Случва ли ви се често да ви се гади? В хипохондрична криза съм..

ДА , не само че ми се гади ,но и повръщам понякога аз съм с хипохондрия и нЕма оправия

# 460
  • Пловдив
Момичета, да ви споделя аз докъде стигнах. Официално си имам вече "диагноза"  тревожно  разстройство с паник атаки.
Grinning
Психоложката ми обясни много подробно какво и как ще се случва оттук нататък, направихме план за действие и дано скоро тия неща  ги оставя в миналото. Категорично отказвам да пия лекарства засега, психоложката ми също ме подкрепи и каза, че ще се справяме така.
Препоръча ми да пия ремотив в началото, но за много кратко. Доколкото разбрах е билково, но за всеки случай ще преустановя опитите за бебе през следващия месец, за да избегнем каквато и да е опасност, макар че жените пият истински антидепресанти, а аз едва ли трябва да се плаша от едни билки.
Пожелавам ви хубав ден и никакви паник атаки Grinning

# 461
  • София
Момичета, да ви споделя аз докъде стигнах. Официално си имам вече "диагноза"  тревожно  разстройство с паник атаки.
Grinning
Психоложката ми обясни много подробно какво и как ще се случва оттук нататък, направихме план за действие и дано скоро тия неща  ги оставя в миналото. Категорично отказвам да пия лекарства засега, психоложката ми също ме подкрепи и каза, че ще се справяме така.
Препоръча ми да пия ремотив в началото, но за много кратко. Доколкото разбрах е билково, но за всеки случай ще преустановя опитите за бебе през следващия месец, за да избегнем каквато и да е опасност, макар че жените пият истински антидепресанти, а аз едва ли трябва да се плаша от едни билки.
Пожелавам ви хубав ден и никакви паник атаки Grinning
Пробвай, това е жълт кантарион. Моя приятелка имаше единични паник атаки покрай разни притеснения и с жълт кантарион се стабилизира. Стискам палци Simple Smile

# 462
Оф, това гадно време:(( От няколко седмици бях забравила за гаденето, вчера си бях супер и днес ставам, вие ми се всичко, гадене ужасно, едвам тръгнах за работа, как ще избутам и защо днес така.  Само се прозявам и ми е гадно. Явно наистина всичко ни елияе. Както се давя и при рязкото местене на главата, щях да падна, зави ми се всичко. Сигурно като св поразсъня сигурно ще съм по добре  Hug

# 463
  • София
svetlinar, благодаря за отговора Hug
neli_20, съжалявам да го чуя.. и аз днес имах пристъп (както и предните 5 дни)

# 464
  • София
Здравейте,
не знам дали тук ми е мястото, но искам да потърся Вашата компетентна помощ...
За последните 2 дни имах 2 ПА, като ми се случва за първи път и беше просто ужасно - предполагам ще ми повярвате, че имах чувството, че ще умра ей тук и сега Sad
Около мен има доста проблеми в момента, така че самите атаки не са ми необясними и нелогични, но имам 2 въпроса:
Как се справяте в момента на ПА и за колко време преминава? Аз се чувствах кофти и прималяла почти час.
И другия въпрос - възможно ли е тревожността да продължава часове след самата ПА, дори дни и да е съпроводена с ужасна умора, т.е. ПА би ли могла да е причината за тези "симптоми"? Направо все едно валяк е минал през мен... Sad

Общи условия

Активация на акаунт