Паническо разстройство - 29

• 66 943
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Браво, Деси! Може пък промяната съвсем добре да ти се отрази. Помисли и избери това, към което сърцето най-много те влече Simple Smile

# 496
  • гр. София
Здравейте от мен. Първо да кажа, че съвсем случайно попаднах на темата ви докато търсех мнения за мента, глог и валериан. Не съм изчела всичко, защото темите са доста. На 25 години съм и преди месец, към два през ноща се събудих със странно усещане. Помислих си, че съм сънувала нещо, но след няколко секунди се разтреперих цялата, крайниците ми се изпотиха, последва сърцебиене последвано от усещането, че не мога да дишам. Уплаших се и започнах да повтарям на мъжа ми, че вероятно умирам. Той самият също се паникьоса, но успя да ме успокои. (точно за пет минути) Последва още една подобна криза, след което веднага отидохме в бърза помощ. От там пълни изследвания, кардиограма и какво ли още не. В крайна сметка ме изпратиха вкъщи с думите, че всичко ми е наред и един деазепам. На следващият ден това се повтори и пак отидох, но вече при личния, който ми обясни, че всичко идва от нервите и ми изписа лексотан. Нямам думи да ви опиша как бях. И го пих само веднъж. Устата ми се изкриви, говорех завалено и едва си стоях на краката. От това още повече се уплаших, тъй като съм с малко дете, а живеем сами и няма на кого да разчитам. Последваха още ходения по доктори и бърза помощ с какви ли не оплаквания. От всякъде всеки ми казваше, че всичко идва от нервите. Първите две седмици след случката през нощта беше пълен ужас. Ставах от дивана само, за да отида до тоалетна. Виеше ми се свят, сърцебиене и т.н. Една вечер отново получих продължителна криза и пак в бърза помощ. Естествено нищо, но за капак в този момент докараха мъж, който малко след това почина. От там дойде и вторият ми "ад". Не мога да остана сама, защото ме е страх, че ще умра и няма да има кой да ми помогне. Ужасно черни мисли, които са постоянно в главата ми. Само нещо да ме заболи и аз вече съм си поставила най- страшната диагноза която съществува, но най- често ми се натрапва мисълта, че ще получа инфаркт. От там сега идват и кризите ми. Само да си помисля нещо подобно и сърцебиенето започва. До момента съм пила само едно лекарство и то е на билкова основа, подобно на мента, глог и валериан. Помогна ми, но след като го спрях (преди около седмица) всичко започна отначало. Всичко около мен ми повтарят, че си внушавам ( и е така) и че трябва да се справя с това сама, но ми е ужасно трудно. Сега мисля отново да започна да пия нещо, но този път мента, глог и валериан. Някои от вас пил ли го е и помогнал ли му е? Разбрах, че трябва да се пие продължително. Искам да кажа и че реших да се "самолекувам" сама, защото навсякъде където отида ми изписват силни лекарства от които се чувствам още по-зле. А и първият път тези на билкова основа ми помогнаха.

p.s Ходих и при психотерапевт, помогна ми, но за момента. В мига в който останах сама, всичко се повтори. Някои от вас преживявал ли е нещо подобно?

А защо не пиеш това, което ти е помогнало?  И ако не е тайна кое е било то? Иначе мента, глог и валериан са си билки, които можеш да пиеш без проблем. Аз лично заради постоянната тревожност съм на антидепресанти от юни месец насам. По-добре съм. Simple Smile  Нямах никакви странични ефекти, освен качването на килограми. Вече съм 6 отгоре.

# 497
Здравей, irri. Пия го в момента и съм добре, но не искам да се осланям само на него. Смятам отново да посетя психотерапевт. Там си изливам каквото ми е на душата без страх, че ще бъда съдена. Разбира се, че не е тайна. Казва се Nervikan. /Не живея в България и не знам дали там го има/. Съдържа валериан и melisa, което е подобно на ментата. Изписаха ми го на първата среща с психотерапевта. Пие се по схема. Три седими, първата 1 сутрин и 2 вечер, втората 1 сутрин и 1 вечер, и третата само по едно вечер.

# 498
Здравейте, изпитвали  ли сте такова чувство в главата все едно сте пияни,отнесени,абе някакво странно чувство в главата и все едно движенията са забавени.Може ли да е от ПР или е нещо друго.

# 499
  • София
При мен това чувство е почти непрекъснато.

# 500
  • гр. София
Здравей, irri. Пия го в момента и съм добре, но не искам да се осланям само на него. Смятам отново да посетя психотерапевт. Там си изливам каквото ми е на душата без страх, че ще бъда съдена. Разбира се, че не е тайна. Казва се Nervikan. /Не живея в България и не знам дали там го има/. Съдържа валериан и melisa, което е подобно на ментата. Изписаха ми го на първата среща с психотерапевта. Пие се по схема. Три седими, първата 1 сутрин и 2 вечер, втората 1 сутрин и 1 вечер, и третата само по едно вечер.
Не съм го чувала, но е добре, че си намерила начин! Simple Smile Стискам палци скоро да се отървеш от всички оплаквания! Simple Smile

# 501
И аз все съм си "пияна". Пък и се бутам в хора,в предмети, залитам. Камо ли сега, като минах на лещи и ми е разфокусирани, не разфукосирано, а размесетено,а колко отнесено. Докато се свикне.

# 502
  • Пловдив
И при мен се появи това ужасно чувство все едно съм пияна, едно такова трудно обяснимо замотаване на главата. Даже си мисля да нямам проблем с вестибуларния. Охх момичета направо е ужасно това да се търпи. Дано минава скоро, че не знам. Като ви чета от колко дълго се мъчите с тия симптоми, АД и така нататък, направо се отчайвам как ще се оправя. Хич не ми се ще да минавам на хапчета... Има ли някое момиче в темата, което се е справило без АД, само с психолог?

# 503
И аз все съм си "пияна". Пък и се бутам в хора,в предмети, залитам. Камо ли сега, като минах на лещи и ми е разфокусирани, не разфукосирано, а размесетено,а колко отнесено. Докато се свикне.

Оо и аз с лещите съм така  Party Нещо да се размести като мигна и подскачам цялата, но свикнах с тях вече и ми е много добре. Hug

Аз пък момичета все си мисля, че ми пада захарта и ям като ненормална, през 2-3 часа, то за това ме боли и корема сигурно  #Crazy

# 504
Мале момичета, два дни съм като пияна, очи, слепоочия болят, паники, крака не не държат, тежест в стомаха. Почивните дни не ми се отразяват добре нещо Simple Smile Вие как сте?

# 505
ехе т'ва е за предпочитане пред работните дни не ми се отразяват добре.

# 506
  • София
Здравейте момичета,
Чета ви и се убеждавам, че май в тази тема ми е и на мен мястото. От десетина години съм със силен задух, сърцебиене и стягане в гърдите. Ходих по изследвания и нищо съществено не изскочи, а пулсът ми се вдига до 140-150, направо не мога да дишам. В крайна сметка казаха, че е на нервна почва и от доста време карам на деанксит и конкор. Само това ме спасява. Няколко пъти се опитвам да спирам деанксита, но след два-три дни почвам да изпадам в нервна криза, не мога да работя и пак го почвам. Ужасна ми е мисълта, че доживот трябва да карам на тези лекарства, за да мога да живея нормално. Отделно имам и някаква паническа тревожност, намирам си непрекъснато за какво да се притеснявам, ако няма нищо си търся, направо не е живот това. Не помня откога не съм имала спокоен ден без тревоги. Не знам на какъв лекар вече да отида. А като връх на всичко съм и с онкологично заболяване и всеки ден се тормозя дали пак не се връща и колко малко още ми остава.

# 507
  • София
Нелка, то май така става почивните дни като се отпусне човек и организма. Нали знаеш стягаш се държиш се и изведнъж като се отпуснеш ...бааам. Ужасно е!

Марго, съжалявам, че и ти попадаш при нас и особено за онкологичното заболяване Sad явно много ти се е насъбрало. Може би може да поговориш с психотерапевт за някакъв вид когнитивна терапия щом пиеш лекарства и ти помагат. С този кошмар на тревожност, съпътстващи проблеми, психическа нагласа и физически проблеми, аз лично за себе си предпочитам да си намеря лекарствата, които ми действат, отколкото да се въртя в кръг и да живея в този кошмар. Видях, че сама не мога да се справя, просто характера ми е такъв тревожен и само си вредя. Не се отчайвай, с каквото можем ще помагаме Hug

# 508
Да, лягам си късно, спя до към 10, излежавам се до 12 и после защо деня ми е сънлив и смотан. Пък и тая тежест в стомаха, даже не чувствам и глад, а в работа по 4-5 пъти се храня  #Crazy и започват в мен въпроси, храня се по 4-5 пъти, а тука 2 дни, едвам по 3 пъти. Венчо, йак си, похвали се поне ти Hug Добре дошла ба Марго  Hug

# 509
  • София
Ами Нелски, засега нямам какво да се похваля за съжаление...ще видим още малко и ще ходя пак при психиатърката да видим. По-спокойна съм малко, но физически все още не съм добре.

Общи условия

Активация на акаунт