НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 118

• 124 348
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Осолена е да, аз я харесвам. И кокосовите стърготини ще са намалени.
Деси, и аз мислех, че ЕГН - то ми е проблема, ама не било така Blush

# 721
Аз като жабата, дето видяла, че подковават коня и вдигнала крак и тя. Купих си на обяд фъстъчено масло. И сега, ако може да ми кажете колко често си го хапвате и как? Обядвах свински черен дроб, овче сирене, кашкавал и 3 с.л. разядка от авокадо, крем сирене и печена чушка. За десерт изядох една лъжичка фъстъчено масло, да го опитам. За филийка и на бисквитка ще е бомба, ама не можеее, та затова да дадете идеи. Вчера се поглезих с крем от печена тиква и заквасена сметана. По някое време ми хрумна да му добавя разтопено масло и черен шоколад. Много ми хареса.
Вчера кантарът показа най-сетне 86 отпред. Много мило ми стана, бях загубила надежда, че ще отслабна. Но тази диета ще ми помогне да вляза в правия път. Не мога да се нарадвам как се свиват формите ми, особено коремът. Учудващо, но не ми липсват картофите, боба, ориза и другите неща. Само сладичкото ми е болка и току ме изкушава. Затова вчера си направих това кремче, а след него доядох останалия черен шоколад. Но пък реших, че от неделя на неделя, мога да си позволя такива "своеволия".

# 722
Аз така си го хапвах, с лъжичка, като кремче. Някои го смесват с кисело мляко, да не лепне толкова по небцето. По -немързеливите го слагат в разни сладкишо-десерти. Никога не съм изпитвала потребност да го мажа върху нещо си - директно с лъжицата работя аз...нито мия съдове после, нито се морЯ...

# 723
Много ми лепне по зъбите Joy , иначе и на мен ми хареса. Но пък ми даде идея да го смеся със заквасена сметана.

# 724
А, йесссс..със сметанка е трепач, как не се сетих. Например лидълската 15% в синята опаковка... Wink

# 725
  • Бургас
Дара, внимавай с фъстъченото масло и кремчетата. Понякога подвеждат и спират отслабването, ако се ядат по-често. Иначе те разбирам, имам и аз моменти, в които ми се ядат разни десерти, все режимно ама ...
 В нашия Лидл днес имаше шоколад с 81 % какао. Купих един да имам под ръка.
Имам застой тази седмица в килограмите. Причината са млечните, които увеличих, даже се изненадах, че не съм качила. Вчера си купих кокосово мляко на Алпро, тази седмица с него ще си пия кафето. Имам подозрения, че и от течната сметана се подувам Confused

# 726
Усетих го на собствен гръб това със спирането на отслабването. Няколко дни прекалих с черните шоколади и кантарът замря. Притесних се да не кача обратно сваленото и спрях подобни глезотийки. И всичко си тръгна в правилната посока. Но вчера пекох тиква и реших да си направя десерт с нея. А днес влязох в магазина от който купувам сладки неща за майка ми (без захар, тя е с диабет) и видях фъстъченото масло. Не смятам да злоупотребявам с него, даже ще накарам и децата да го ядат, то било много полезно. Особено за хора, които не ядат месо, а едното ми дете не консумира месо.

# 727
  • на Мелмак
Аз днес да се поФаля съм строго режимна.
Предните дни имах глад за фъстъци и прекалих.
На дрехите не ми се е отразило , но на съвестта - много.
Вие сте ми стимул.

# 728
Имам една рикота, чудя се как да я оползотворя.

# 729
Както ти е кеф. Имай едно на ум, че тя не е богата на мазнини.

# 730
Имам една рикота, чудя се как да я оползотворя.
Харесвам я най-много на предястие,  съчетана с настъргани варени яйца, печени чушки, праз, чесън, малко горчица и майонеза, подправки на вкус.

# 731
Мисля с яйца да я разбия и изпека в купички.Но какво още да добавя?

# 732
Мисля с яйца да я разбия и изпека в купички.Но какво още да добавя?
Каквото ти харесва и каквото обичаш...може с чушки, тиквички, бекон, накълцани маслини...
А ако добавиш някакъв плод и малко кокосови стърготини, предполагам ще станат сладки кексчета.

# 733
Кате, рикотата е като нашата извара. Аз съм действала така.
Ако имам изостанал свински бульон го добавям към рикотата/ изварата и слагам да се сгъсти на котлона. На финала добавям обилно масло, леко препечена шунка/филе, кашкавал и яйца.

# 734
  • Sofia
Невероятен режим!
Впечатлена съм!
Никога не съм очаквала,че ще свалям с подобно хранене.
Цял живот съм ограничавала всички тези храни,ядях много плодове и въглехидрати,бях заклет фен на плодолечение и др уж здравословни режими...е,нито отслабвах трайно,нито ставах по-здрава....Живяла съм в дълбока заблуда и с промит мозък...
Преди 4-5 год чух за пръв път за режима от интервютата на Милко Георгиев,не му повярвах,разбира се...
От тази пролет реших да променя начина си на живот,но пак не бях напълно уверена дали точно този режим е за мен.
Четях за режима,виждах ефекта при тези,които са му се доверили и се надъхвах...,но все не ми се получаваше...изкушения много...А килцата бързо и неусетно се трупаха,уж се ограничавах,спортувах,но нищо не свалях...
От 12 дни съм стриктна и кантара най-после се размърда надолу,много съм щастлива и направо летя Heart EyesHeartStuck Out Tongue Winking Eye
Виждам най-после някаква светлина в тунела в който бях се загубила Blush

Общи условия

Активация на акаунт