НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 118

• 124 339
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
http://old.bg-mamma.com/?topic=996487;all
тази четох, но не мисля, че си търсила нея

виж за сиофора
http://old.bg-mamma.com/?topic=938829;all

# 46
  • София
И аз да се отбележа в новата тема, въпреки че последните месеци не спазвам режима.Знам , че ми трябват няколко дни стриктно хранене и пак ще мога да бъда режимна .Ааз съм от лакоманките с принцип без едно мога , но с едно не.Всяка вечер все нещо вредно консумирам , а следващия ден започвам отново с идеята , че ще ям само режимна храна и така вече 2-3 месеца.Чакам сезона на тиквите, чного ги обичам Simple Smile.

# 47
  • София
Herzen, без метформин е много трудно отслабването, почти невъзможно.

Аз бях година стрикно на НВ-ВМД и умерен спорт (аеробика) и качвах на корема. Изобщо не знаеш за какво става въпрос. По кило на месец. Като добавих метформина почнах да свалям по половин кило на месец. Ендото ми го спря след 8 месеца, защото ми беше действаше зле. Последните два месеца не съм мръднала от режима на йота и съм само кило надолу.

Това е моят опит. Много хора предполагам се отчайват от непадането на килата и им се налага да посетят ендокринолог. Да не говорим че с инсулин над 100 постоянно си гладен, дори от 5 кюфтета.

# 48
И аз като Херцен... съм очудена. Преди време даже си позволих и да пиша в онази тема за ИР, но само като споменах, че ориз и картофи не са най-доброто, когато имаш ИР, и ме изядоха с парцалите направо.... колкото и да се опитвах да обясня какво имам предвид, не срещнах разбиране, а предимно обиди ... и се отписах. Надникнах и в тази новата тема за ИР - същата работа, не си правя вече дори труда да пиша.

Информация има навсякъде, всеки има глава на раменете си, да чете, да премисля и да си решава...

Тук не е тема за ИР, имам предвид не е тясно специализирана тема за това заболяване, въпреки че има тясна връзка. Пишат и четат всички..

# 49
  • София
Е, то е малко като алергията. Ако имаш алергия от фъстъци... не ядеш фъстъци. Хората с диабет, ИР може да се каже, че имат алергия от въглехидрати. И аз не разбирам Simple Smile

Ерин го чета аз Hug

# 50
  • София
А не отчитате ли, че много ендокринолози препоръчват хляб и картофи? Хората вярват на лекарите, не на някой анонимен съфорумец. Мисля, че съдите от позицията на хора без ИР или такива с лека ИР.

По-добре пишете в другата тема и съветвайте, може повече хора да се заинтересуват и потърсят и друга информация. Аз така се вразумих, повлиях се от тук. Чета темата от 6 години вече.

# 51
Айнщайн, ще се случи това, което желаеш, трябва време обаче и търпение Hug

# 52
А не отчитате ли, че много ендокринолози препоръчват хляб и картофи? Хората вярват на лекарите, не на някой анонимен съфорумец. Мисля, че съдите от позицията на хора без ИР или такива с лека ИР.

По-добре пишете в другата тема и съветвайте, може повече хора да се заинтересуват и потърсят и друга информация. Аз така се вразумих, повлиях се от тук. Чета темата от 6 години вече.

Аз точно това направих, обясних там, че ендокринолозите, въпреки че носят бели престилки, не винаги са наясно и не винаги са осъвреминили знанията си.. Препоръчах да се чете в интернет и да се мисли! а не сляпо да се доверяват на белите престилки...Ама не, не срещнах разбиране. Какви думи само се изсипаха срещу мен, не искам да си спомням, а исках просто да покажа, че има и друга гледна точка по въпроса и призовах да се мисли, нищо повече...обвиниха ме, че само плаща хората как щели да стигнат до диабет  hahaha Ами хубаво, махнах се, за да не ги плаша и да си живеят в блаженно неведение и заровена глава в пясъка...
Насила ум не можеш да дадеш, не можеш и да вземеш... Peace

# 53
  • UK
Благодаря, Херцен, разписаха се аз в онази тема Simple Smile Аз още лекарства не искам да пия, ще се мъчим така пък да видим.

# 54
Дежи, варвам и ти пожелавам да оздравееш без лекарства Hug

Не пиша в такива теми, защото хич не мога да обяснявам и убеждавам.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Последна редакция: пт, 22 сеп 2017, 10:37 от Herzen

# 55
  • София
teta75 , то все пак е твоята истина срещу тази на "специалист". Трудно е някой да ти повярва, ако не те познава и не знае за темата, в която пишеш. Един човек да се замисли, пак е нещо. Щото "те ония овци не вдяват, остави ги" със сигурност не е конструктивно.

Ако Чоколата се беше отказала да пише, и аз щях да си паса хляба. Щото преди години си отслабвах лесно с мазнините и не бях чувала за ИР. Но като ми се случи, имах отправна точка.

Извинявам се отклонението. Много лично го приех, а не трябва.

# 56
teta75 , то все пак е твоята истина срещу тази на "специалист". Трудно е някой да ти повярва, ако не те познава и не знае за темата, в която пишеш. Един човек да се замисли, пак е нещо. Щото "те ония овци не вдяват, остави ги" със сигурност не е конструктивно.

Съжалих отново, че си изказах мнението. Същата реакция, едно към едно. Къде, моля, съм те нарекла овца? Stop Обиждаш ме.
И не, не съм казвала, че трябва да следвате моята истина, казах единствено всеки да чете и чрез четене и информиране, да намери своята такава Naughty
Какво, вече е обида да кажеш на някого, че има информация и може да се информира и сам ли...
И аз го приех лично. Не мисля, че съм дала с поста си основание за подобни нападки !

# 57
  • София
Извинявай, че те обидих,  teta75.

Единствено исках да кажа, че не трябва да се делим на ние и вие.

# 58
Благодаря ви темата. Аз си продължавам с режима. Главно задържам кг, но смятам това за напълно нормално и скоро още малко надолу. Дано.
Радвам се за вашите успехи.

# 59
Честит празник!!!
Момичета, искам да попитам относно граха- доколко е допустим при този начин на хранене?

Общи условия

Активация на акаунт