НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 118

• 124 338
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Честит празник!!!
Момичета, искам да попитам относно граха- доколко е допустим при този начин на хранене?
Доколкото не ти пречи на теб.    Peace
Аз например го ям отвреме-навреме, да речем веднъж-два пъти месечно.Но уточнявам, че не ми е любиима храна, спокойно мога и без него.Ям го за разнообразие.

# 61
Честит празник!!!
Момичета, искам да попитам относно граха- доколко е допустим при този начин на хранене?

за мен не е допустим, ако желаеш да се придържаш към наистина НВ хранене
https://www.bb-team.org/hrani/search?for=%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%85

ако си от онези, които отслабват и с 50 гр. В на ден - защо не

# 62
Благодаря за отговора, Amour*.  Hug
Помня, че зеленият фасул /кръглият/ е ОК, за граха не бях сигурна.

# 63
Благодаря за отговора, Amour*.  Hug
Помня, че зеленият фасул /кръглият/ е ОК, за граха не бях сигурна.
според мен може да се хапва в някакви количества от време на време - индивидуално е. Аз не харесвам вкуса му иначе бих яла.
https://www.zdravoslovno.com/super-foods/green-peas
Има малко калории, има протеин и витамини в него - желязо, витамин Ц и други. Пише 14 г на 100 г, което не е толкова много все пак. Пише също така, че стабилизира нивото на кръвната захар. Всичко ми звучи супер.

# 64
  • UK
Дежи, варвам и ти пожелавам да оздравееш без лекарства Hug

Не пиша в такива теми, защото хич не мога да обяснявам и убеждавам.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Благодаря много!
Аз нямам мераци да убеждавам никого в нищо, разписах се да споделя опит, все е полезно за четящите.
Намаляването на въглехидратите стана постепенно при мен, в началото броих, смятах, пвкох се на огън да ги държа до 50 г, че и ми прилошаваше много. Сега вече след време колкото по-малко  въглехидрати ям, толкова по-малко ми се прияждат и се чувствам добре и нищо не броя и следя. Пък все някога и ще отслабна.  Grinning
Аз си мисля, че съм била гладна, а то чисто пристрастяване към тестеното.
Честит празник на всички!

# 65
Момичета, чели ли сте по темата за "паметта на тялото"?

Това ми е единственото обяснение за моята драма - организмът ми смята режимът като такъв за оцеляване или нещо такова. Почти месец на стриктно ВМХ резултатът е +2кг и отеснели панталони. Ужас, ужас, ужас.

Преди 7-8 години свалих драстично с Аткинс, тази пролет 1-2 месеца стриктно кето, може би организмът ми си иска лесното гориво - въглехидратите. Само не мога да разбера от къде се взимат тия увеличени обиколки - калориите ми са около 1400-1500,  мазнини - 100гр, протеин - 80гр, въглехидрати - около 20гр. Това за 167см / 65кг. Сън 8ч, движение - 3-4 км ходене пеш на ден. Всичко по учебник гледам да е.

# 66
Ариел, аз започнах да отслабвам, след като спрях да ям вечер
Кой ял - ял до 15 часа, а най- добре до 14.
Социалният елемент е по- зле в началото, но се наместват нещата

# 67
Ariel, с подобни мерки сме. Очевидно трябва да промениш нещо. Съмнявам се отговора на проблема ти да е, че тялото ти иска въглехидрати като лесно гориво. Може и да греша. Лично за себе си трябва да прецениш как се чувстваш през деня, имаш ли енергия, засищаш ли се, вкусно ли ти е, изпитваш ли затруднения по някакъв начин със спазването на режима?
Моят съвет е да вдигнеш още мазнините - до 300 г можеш да поемаш без да се притесняваш. При кетото те са твоят източник на енергия, другите макроси са добре. Като калории на мен ми се струват добре, въпреки че според някои можеш и там да бутнеш малко, до 1200-1300. Това зависи и от физ.ти активност и дейности през деня.

# 68
Зизу, Бубанка- и на вас благодаря!!!

# 69
  • Варна
Айнщайн, ще се случи това, което желаеш, трябва време обаче и търпение Hug

Благодаря,но вече нямам търпение да съм слаба! Pensive

# 70
Хубавите неща стават бавно! С времето ще я разбереш тази мъдрост Simple Smile
Част от една хубава статия:
Скрит текст:
Цитат
Защо сме свикнали да чуваме, че хубавите неща стават бавно? Нужно ли е това?
Колко е дълъг пътят към тях и не можем ли просто да минем напряко?
Да, хората с повече опит веднага ще кажат, че това е точно така - подобно на семената, които първо трябва да се посадят, да бъдат усърдно поливани, за да може един ден от тях изникне красиво цвете.
Когато си млад обаче е много трудно да се чака и човек е по-склонен да впрегне силите си в умуване, как да ускори „растежа“, при което често стават грешки, които да напомнят, че търпението е стъпка към успеха.
В крайна сметка, когато се връщам към събитията назад във времето разбирам, че за да достигне човек до нещо силно желано в живота си, минава през процес, който изисква много усилия, детайлно премисляне и планиране и много късмет, защото както знаем, понякога и най-перфектният план може да се разбие на пух и прах за секунди.

# 71
Аз пък мисля, че на .Ariel. калориите й са по-скоро малко....на 167 см 65 кг е нормално тегло.И тялото й отчита това.Ограничавайки калориите, тя сама го вкарва в режим Оцеляване.
Като отчетем и спазваните преди диети, тялото й помни, че периодично е подлагано на глад, та вече реагира със "Стоп" на свалянето още при първите признаци, че пак ще му режат калориите/енергията.
Та, колкото по-малко калории, толкова по-бавно отслабване.

# 72
И аз пак тука, че сте ми голяма опора и стимул.

# 73
Включвам се, за да подкрепя казаното от Тета. И да кажа, че мен хич не ме вълнува как не вярват. Мисля, че съм длъжна да им кажа, че това хранене с някакъв хляб, без значение дали е черен или бял, та дори по филийка, с картофи и ориз, не е за хора с ИР.
Пък който иска, да ме слуша.
В една от темите даже и прехваленият Начев не смятал за проблем стойности на инсулина от порядъка на 80-100, на 120 мин. Rolling Eyes
Отделно, че никой пък не им казва на хората, че това до 25, не е нормална стойност за инсулин на гладно.

Иначе аз си следя тази тема редовно. Simple Smile
И мога да се похваля, че последната стойност на КЗ ми е 4,14. А тръгнах от гранични стойности, инцидентно от 6,1, до към 5,6 - 5,7.
Моят инсулин на гладно беше ОК, само след натоварване скачаше до 78.
Ако не четях тази тема и ако слушах моята ЛЛ - която вече смених,  та дори и ендо-то, сигурно вече щях да съм с диабет.
По отношения на техните препоръки за хранене.
Всеки да си решава за себе си.
Аз съм доволна от моя резултат. Peace

# 74
Девчо, благодаря за подкрепата и разбирането.
Използвам случая да ти поднеса закъснели благодарности за подкрепата и тогава, преди година, в другата тема...
Hug

Общи условия

Активация на акаунт