НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 118

• 124 348
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Не, не ме разбра. Питам защо се правят изследвания, след като човек спре да отслабва.

# 691
  • Бургас
Ох, хич ме няма Joy
Не е необходимо да се правят изследвания, просто беше препоръка, ако някой иска да си направи такива контролно или по друга причина.

# 692
не се правят, тя каза на Дара да си ги направи след като отслабне, защото докато сваляш килограми, отделящ липиди в кръвта и може да те стреснат показателите

# 693
Дара, дръж шоколада в шкафа, но всяка вечер си казвай: "днес няма да ям от него, чак утре" - на мен много ми помага, "утре"-то може да дойде и след 2 седмици Simple Smile

Милавитал, не знам какво е СРДЧ, но на подобен въпрос тук ми дадоха някои идеи, които работят при мен - лаксал, натуралакс, дуфалак и ... печена тиква преди лягане Simple Smile

Благодаря, бубанка. СРДЧ е Синдром на раздразненото дебело черво. Има тъпи болки и много газове. Мяркало ми се е из старите теми, че и други са се оплаквали от това, та ми стана интересно дали се правят някакви неща по режима, за да си помогнем. Ще опитам с тиква, макар че не обичам много.

Таня79, аз също свалям по 1 кг. на месец и никога не съм смъквала прекалено въглехидратите. Много видимо съм свалила на обиколки. За първи път спазвам режим толкова дълго, без да се чувствам на режим. В един момент наистина става начин на живот. Да не говорим и че инсулинът ми е в норма.

Амур, да ти кажа, и това с плодовете е пристрастяващо. През пролетта и лятото си замразих ягоди, малини и боровинки. Напоследък изяждам по една купа с 1-2 лъжички мед. Усещам, че трябва да спра, че ми се превръща в ежедневна награда. Аз по принцип си страдам от емоционално хранене и съм склонна да се награждавам с храна, ако съм имала тежък ден, което е голяма грешка. Но с режима най-добре се контролират и тези неща.

# 694
Скрит текст:
Дара, дръж шоколада в шкафа, но всяка вечер си казвай: "днес няма да ям от него, чак утре" - на мен много ми помага, "утре"-то може да дойде и след 2 седмици Simple Smile

Милавитал, не знам какво е СРДЧ, но на подобен въпрос тук ми дадоха някои идеи, които работят при мен - лаксал, натуралакс, дуфалак и ... печена тиква преди лягане Simple Smile

Благодаря, бубанка. СРДЧ е Синдром на раздразненото дебело черво. Има тъпи болки и много газове. Мяркало ми се е из старите теми, че и други са се оплаквали от това, та ми стана интересно дали се правят някакви неща по режима, за да си помогнем. Ще опитам с тиква, макар че не обичам много.

Таня79, аз също свалям по 1 кг. на месец и никога не съм смъквала прекалено въглехидратите. Много видимо съм свалила на обиколки. За първи път спазвам режим толкова дълго, без да се чувствам на режим. В един момент наистина става начин на живот. Да не говорим и че инсулинът ми е в норма.
Амур, да ти кажа, и това с плодовете е пристрастяващо. През пролетта и лятото си замразих ягоди, малини и боровинки. Напоследък изяждам по една купа с 1-2 лъжички мед. Усещам, че трябва да спра, че ми се превръща в ежедневна награда. Аз по принцип си страдам от емоционално хранене и съм склонна да се награждавам с храна, ако съм имала тежък ден, което е голяма грешка. Но с режима най-добре се контролират и тези неща.

На мен ли го казваш.....    Joy  цяла есен се опитвам да "изхвърля" гроздето от живота си.Супер неуспешно.    Laughing   То и затова кг падат с грам на месец....    Mr. Green
Иначе, и аз съм замразила берита, ама още не съм ги наченала...харесала съм си едни кисели ябълки на пазара и ям по една на ден от тях.
А защо слагаш мед на плодове?    newsm78   Те са си сладки....
Аз обикновено ги разбърквам с малко маскарпоне/заквасена сметана/кисело мляко-ако нямам от мазните "глезотии".    Simple Smile   Ако например това ми е за обяд/вечеря (когато не ми се яде друго), добавям и няколко натрошени ореха и какао.

# 695

На мен ли го казваш.....    Joy  цяла есен се опитвам да "изхвърля" гроздето от живота си.Супер неуспешно.    Laughing   То и затова кг падат с грам на месец....    Mr. Green
Иначе, и аз съм замразила берита, ама още не съм ги наченала...харесала съм си едни кисели ябълки на пазара и ям по една на ден от тях.
А защо слагаш мед на плодове?    newsm78   Те са си сладки....
Аз обикновено ги разбърквам с малко маскарпоне/заквасена сметана/кисело мляко-ако нямам от мазните "глезотии".    Simple Smile   Ако например това ми е за обяд/вечеря (когато не ми се яде друго), добавям и няколко натрошени ореха и какао.

[/quote]

Ти - гроздето, аз - наровете. Обожавам ги! Frowning На теб обаче ти остават много малко кг за сваляне, та не те мисля.Joy Аз имам поне още 10, дето трябва да ги боря.
Ягодите и малините ми не са особено сладки и затова добавям мед. Грешка, ама вкусно, бре!:confused: И аз слагам маскарпоне, което всъщност открих за първи път покрай режима. Ще пробвам и с какао и орехи, колко му е.Blush

# 696
  • Бургас
За проблемите с подуване, киселини и газове на мен ми помага сусамов тахан.
Вече ям сутрин на гладно по една чаена лъжичка. Когато усетя, че че ме нападат киселини също ям, действа безотказно. Имам проблем с млечните и когато ги ям става страшно.
Май и ВЦ-то с него оправих.

# 697
Сусамовият тахан се брои към мазнините, нали?

# 698
Сусамовият тахан е богат на Омега 6. Иначе знам, че се продават няколко вида тахан- единият е от излюпен сусам и уж бил по- щадящ за корема.

# 699
Мили момичета, да дам и аз своя скромен принос за така приятната тема.
Минала съм през 90 дневната, Дюкан, Ваня червеноква, Лунна диета и т.н. Отслабвах, но някак си така се завъртаха нещата, че все връщам по някое и друго килце. Попаднах януари месец на режима, търсейки нещо дългосрочно като резултата, имайки ясното съзнание, че това няма да стане след ден или два, а ще е продължителен процес.
Имах лутания, питах тук, винаги ми се обръщаше внимание, за което благодаря на всички.
Стартирах на 22,01,2017 и мисля да откарам доживот. Килограми не знам, от години не се тегля, записах си обиколките, към днешна дата съм ги намалила както следва: ханш - 8 см, бедро - 5 см, талия -7 см. Не знам това добре ли е, зле ли е, но е факт, че вече нося дрехи размер S (никога не ми се е случвало до момента), постоянно получавам комплименти колко добре изглеждам и т.н. Имало е дни и месеци, в които ми се струва, че няма движение по обиколките, но в последствие някак изведнъж идват резултатите, нямам представа защо и как, но мога да ви посъветвам следното: ако имате да сваляте, се придържайте максимaлно към основната идея - яйца, месо, зеленчуци, както и малко млечни. Сякаш, когато се глезех с разни там режимни десерти, плодове и шоколад, имаше застой. Не казвам изобщо да не се яде от тях, но да е с мярка, ако нямате мярка, изобщо не посягайте към тях.
Изкуших се  само 2 пъти с десерт - на един рожден ден имаше уникална веганска торта с шоколад, който не беше черен, а нормален, но изядох половин парче и на една невероятна гурме вечеря не можах да простя на десерта (ръчно направен шоколад, гарниран с крем от кестени). За мен това бяха неща, които едва ли ще опитам за втори път в живота, затова взех решение да съгреша, но не мисля, че това ми повлия по някакъв начин.
Не е необходимо да казвам какви реакции предизвикват обясненията ми как отслабвам, но смятам, че всяка една от вас се сблъсква с това, неоспорим факт е, че си правих изследвания вкл. и на хормони, всичко е прекрасно и в норма.
Продължавам смело напред, имам още да свалям, малко сантиметри са и предполагам, че ще се случат трудно нещата, но аз съм упорита и не смятам да се откажа.

# 700
Браво! Все така да си!

# 701
Поздравления, Паганне!    Peace
Скрит текст:
Мили момичета, да дам и аз своя скромен принос за така приятната тема.
Минала съм през 90 дневната, Дюкан, Ваня червеноква, Лунна диета и т.н. Отслабвах, но някак си така се завъртаха нещата, че все връщам по някое и друго килце. Попаднах януари месец на режима, търсейки нещо дългосрочно като резултата, имайки ясното съзнание, че това няма да стане след ден или два, а ще е продължителен процес.
Имах лутания, питах тук, винаги ми се обръщаше внимание, за което благодаря на всички.
Стартирах на 22,01,2017 и мисля да откарам доживот. Килограми не знам, от години не се тегля, записах си обиколките, към днешна дата съм ги намалила както следва: ханш - 8 см, бедро - 5 см, талия -7 см. Не знам това добре ли е, зле ли е, но е факт, че вече нося дрехи размер S (никога не ми се е случвало до момента), постоянно получавам комплименти колко добре изглеждам и т.н. Имало е дни и месеци, в които ми се струва, че няма движение по обиколките, но в последствие някак изведнъж идват резултатите, нямам представа защо и как, но мога да ви посъветвам следното: ако имате да сваляте, се придържайте максимaлно към основната идея - яйца, месо, зеленчуци, както и малко млечни. Сякаш, когато се глезех с разни там режимни десерти, плодове и шоколад, имаше застой. Не казвам изобщо да не се яде от тях, но да е с мярка, ако нямате мярка, изобщо не посягайте към тях.
Изкуших се  само 2 пъти с десерт - на един рожден ден имаше уникална веганска торта с шоколад, който не беше черен, а нормален, но изядох половин парче и на една невероятна гурме вечеря не можах да простя на десерта (ръчно направен шоколад, гарниран с крем от кестени). За мен това бяха неща, които едва ли ще опитам за втори път в живота, затова взех решение да съгреша,
Скрит текст:
но не мисля, че това ми повлия по някакъв начин.
Не е необходимо да казвам какви реакции предизвикват обясненията ми как отслабвам, но смятам, че всяка една от вас се сблъсква с това, неоспорим факт е, че си правих изследвания вкл. и на хормони, всичко е прекрасно и в норма.
Продължавам смело напред, имам още да свалям, малко сантиметри са и предполагам, че ще се случат трудно нещата, но аз съм упорита и не смятам да се откажа.
Аз лично не възприемам това (за себе си) като прегрешение, изкушение, залитане или друго.....При положение, че съм приела ВМ НВХ като основното ми хранене завинаги, невъзможно е човек да си налага едва ли не никога повече да не опита захар, шоколад, някакъв вид тесто-питка, козунак или друго.Това е най-сигурния начин за отказване....    Laughing   
Опитвам се, и почти съм успяла, това да стане нормален начин на живот, без ежедневно осмисляне, налагане или тормоз.А в нормалния живот има и РД, и Коледа, и др. празници.Когато тези "прегрешения" са инцидентни, за себе си не виждам никакъв проблем.Не съм забелязала за тази година и 10 месеца вече, да ми са се отразили негативно в някакъв аспект, дори напротив, забелязала съм че това някак засилва желанието ми да продължавам.
В понеделник сина ми има РД, замислила съм страхотна торта като вкус, е, няма как да не си подаря поне едно парче.    Laughing   Е, и?Няма да се свърши светът, нито ще си проваля "диетата", нито ще "умра" от угризения.
То това му е хубавото на ВМХ, че дава една основна рамка, около която обаче всеки човек може да добавя/премахва неща, които му допадат/не му понасят.
Аз съм направо влюбена в този режим.И вегетарианството ми се отдаваше лесно, но като че ли все нещо не ми достигаше, нещо не беше както трябва на 100%....Сега съм все едно в някаква нирвана, в абсолютен мир съм със себе си, няма усилие, няма насилие, няма тормоз, няма глад и ограничение...абе, направо съм в рая!    Laughing

# 702
Аз съм направо влюбена в този режим.И вегетарианството ми се отдаваше лесно, но като че ли все нещо не ми достигаше, нещо не беше както трябва на 100%....Сега съм все едно в някаква нирвана, в абсолютен мир съм със себе си, няма усилие, няма насилие, няма тормоз, няма глад и ограничение...абе, направо съм в рая!    Laughing
Същото е и при мен. И понеже съм на режима заради ИР и Хашимото, всички около мен се скъсаха да ме съжаляват. Вече се изморих да им обяснявам, че за първи път от много години се чувствам на място и без ограничения. За това сега, когато ме попитат - "И до кога с тази диета" аз им отговарям с много мъка в гласа и леко насълзени очи - "Завинаги" 
Ще спрат, обаче, да ме съжаляват, защото когато имаме гости приготвям само режимни храни и нищичко не остава. "Руската" ми салата с карфиол и без грах, например, обра овациите при все, че имаше хора, които карфиол, уж не консумират.

# 703
....когато ме попитат - "И до кога с тази диета" аз им отговарям с много мъка в гласа и леко.......
И мен ме питат същото, открадвам си идеята за отговор!

# 704
  • София - Варна
Много са ми странни тия реакции на околните. Като че ли не могат да се информират, най-малкото от нета.
Тия дни съветвах една приятелка да почне тоя режим, тъй като има бая кила за сваляне след раждането и се мъчи с някакви диети. Тя и отпреди имаше излишни кила, но не много.
Казва ми - „Аз се храня добре, примерно само 2 филийки хляб, леща, ядки, но разделно. Все полезни храни. Но не отслабвам.”
Като й казах на кое да наблегне и кое да намали или изключи, май не ме взе насериозно. Ха-ха.

Общи условия

Активация на акаунт