С хъс и страст започна 8 клас

• 69 512
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Пак да си кажа- и ние топлим засега с климатиците от няколко дена. По- добре да дадем повече пари за ток, докато пуснат парното, отколкото за доктори и лекарства!

# 256
Да се появя за кратко и аз.
Здравейте.
Чета ви, но нямам време да пиша. Основно от работа в обедната почивка влизам да ви нагледам.  Тази седмица ни се събраха 4 почивни дни на всички. Малко да отдъхнем от тичане поне. В къщи няма почивка и не се очертава скоро. Тръгнахме в петък да сменяме шкафове в банята и си отворихме още ремонт. Днес ще се борим с плочки.
Вики в училище за сега е добре. То защото още няма класни. Simple Smile  Записа се да участва на състезание по английски. Ще видя какво ще направи. Имат контролна върху думите по латински в петък. Класните започват по другата седмица.
Щях да питам мамата с дете изучаващо  латински с какви учебници са децата. Стана ми интересно. Преди години питах по книжарниците, но единствената литература беше медицинска. 
Зечова , много съжалявам детето ти с това пътуване. Понякога си мисля дали не може да е на общежитие. Но вие си знаете най добре.
Тук от днес дават отново захлаждане. По миналата седмица беше студено.
Успешна седмица на всички.

# 257
  • София
Хексилина, учебникът по латински го купуват от училище на куп и после го раздават на децата. Струва 24 лв. Италиански е. Може би го купуват директно от там. Ако те интересува ще ти пратя име и издателство, може и картинка да пробвам да кача по-късно.

# 258
Жълто цвете, благодаря.
За пръв път чувам да се изучава в училище в България  латински и ми стана интересно. Ако не те затруднява може да ми пуснеш име и издателство. Ако трябва на лични. Вики вече 4-та година се бори с него.  Лек ден.

# 259
  • София
Жълто цвете, благодаря.
За пръв път чувам да се изучава в училище в България  латински и ми стана интересно. Ако не те затруднява може да ми пуснеш име и издателство. Ако трябва на лични. Вики вече 4-та година се бори с него.  Лек ден.

В НГДЕК или т.нар. Класическа гимназия изучават латински, старогръцки и старобългарски език. Това е профилът на гимназията - древни езици и култура.
Довечера ще ти пратя инфото.

# 260
Аз само да кажа, че в ПИБ сметка не бих отворила. Пък всеки си решава..
При нас на входното по математика - 4-ка - всичко е забравила от триъгълниците. Иначе не бяха сложни задачите.
Започнаха новия материал и стана ад - факториели, пермутации, редици и потънахме здраво.
Не знам как ще се обясняваме, а и май госпожата по мат. не ни е много по вкуса...

# 261
  • София
Аз личната си сметка в ПИБ я закрих - по очевидни причини, но и да го ужилят моя син с преведените 35 лева стипендия, няма да е кой знае каква загуба. Simple Smile

# 262
  • гр. София
Мами,
включвам се и аз за кратко, за да Ви уведомя, че  ДВ, бр. 78 от 2017 г. са обнародвани:
 Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 9 от 2016 г. за институциите в системата на предучилищното и училищното образование и Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 11 от 2016 г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците.

# 263
  • София
В ПИБ в момента има промоционална кампания- към откриването на сметка с дебитна карта на тийнейджър, се предлага и безконтактен ключодържател или гривна с микро карта с чип, с които детето може да плаща в търговската мрежа с безконтактни ПОС терминали. Сметката се открива без присъствието на детето, като трябва да носите копие от личната му карта и акта за раждане (необходим е и оригинал на Акта за раждане при получаването на картата и аксесоара към нея от родителя).

Последна редакция: пн, 02 окт 2017, 16:19 от gabiplus

# 264
  • Русе
И ние откриваме учебната година със 6  Party По Математика. Благодаря на наборката повлякла правилният крак  Mr. Green  Hug
А с неизвинено някой открили сезона? Щото и такова имаме. Забравил си анцуга и му пляснали неизвинено. Подсмърчаше чак как може да му пишат като му е за първи път, и как господинът му казал че хич не му пука. Ооох, тия тийн драми...

# 265
  • гр. София
galimar, ПОЗДРАВЛЕНИЯ на твоята осмокласничка за отличната й оценка по НЕ smile3501
Ели_дечкин, БРАВО и на твоя младеж за успешното представяне по МАТ Peace
Еех, правилният крак сме повлякли значи  yes
Хайде, и другите мами дано се похвалят  Rolling Eyes

# 266
  • софия
Габи има 6 на изпитване по испански , по ИТ не са им връщали теста- там положението ще е трагично. В старото училище нищо не ги учеха по този предмет. Мама Мими, "в" клас правили ли са входно по БЕЛ?

# 267
Браво на Алекс и Габи за 6-ците.
Мария, ще влезе час девойката по МАТ.
При нас в училище нищо ново, но и  не са му свършили още часовете за днес.

Последна редакция: пн, 02 окт 2017, 16:33 от Чиби

# 268
  • гр. София
Габи има 6 на изпитване по испански , по ИТ не са им връщали теста- там положението ще е трагично. В старото училище нищо не ги учеха по този предмет. Мама Мими, "в" клас правили ли са входно по БЕЛ?

gabelas17, БРАВО на осмокласничката за успешното представяне по новия за тях ИЕ  smile3501
Нашата учителка по ИТ ги е информирала, че няма да нанася оценките от този тест в дневника Sad Аз пък се ядосвам, защото отлично се е справила ученичката ни  Thinking
Входното по БЕЛ ще бъде в сряда  Peace

# 269
Някои учители не вземат под внимание оценките на входните нива.
Правят  ги по-скоро, за да имат приблизителна представа какви са възможностите на учениците.
Мама Мими, за яд си е в в нейния случай. Успех на входното по БЕЛ в сряда.

Последна редакция: пн, 02 окт 2017, 17:07 от Чиби

Общи условия

Активация на акаунт