С хъс и страст започна 8 клас

• 69 363
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Чикаго / София
И учителите са хора. Наистина не й знаете историята и защо е отишла на почивка баш по това време и то за 3 седмици. Много могат да са причините и добри, и лоши.

Неприятното е, че заместващата учителка не си върши работата коректно.  

# 631
Ирка, права си.
Почивката може да не е свързана винаги с разходка, а и с лечение...
Избързахме да я обвиняваме жената.
Лошото е , наистина, че заместника не е на нужното ниво.

# 632
  • в здрача
И нашите са със заместници по английски. Учителката им се разболяла и дори понякога заместника не е и учител по английски. Един от часовете им го водел педагогическият съветник. Направо карали сбоден час, в който си лафели за нещата от живота, как можеш да станеш в интернет жертва или насилник, за доверието и изнудването и как желанието да се харесаш може да те вкара в престъпна схема без да се усетиш. Много полезен час по английски е било според мен.
И доста болни колеги имам и съм на черешата, а дните хвърчат като бесни.
Един сборник по мат имам да вземам от книжарницата и някакви работни листи по бългаски.

# 633
  • Русе
Нашите за сега само по ИТ са били със заместник. Момчил беше много щастлив, тъй като още от първия час не хареса учителката, която е на тяхната група. Иска си класната Grinning Не било честно тя да е на първата група, а на тях друга.
Много е доволен и от учителката, която им се падна по АЕ, защото другите били много лоши(така каза и класната на родителската среща). В петък ми се оплака от едната от учителките. Нали си беше забравил телефона в часа по АЕ и се върнал да си го вземе. Заедно с учителката излезли от стаята, казали си довиждане и той започнал да слиза по стълбите. В това време минала другата учителка по АЕ и с груб тон му викнала: "Спри се, бе! Учител ти говори!". Колежката и казала, че вече са приключили с разговора и са се разделили. Sad

След малко излизам до центъра да търся учебник по Музика. Дано намеря, че утре имат Музика и вече втори час ще е без учебник.

Tsv, определено имат нужда и от такава информация, щото не всички вкъщи разговарят с децата си на тези теми.

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 10:43 от viki_1974

# 634
  • София
Абе хора, какво се впрягате толкова с отсъстващи учители, освен ако не са за по-дълго. Осми клас се очертава доста лежерен. Че ние миналата година преживяхме по три предмета допълнителен материал и един месец дървена вакация. Голяма работа, че за няколко часа ще имат заместник или няма да имат час.

# 635
Абе хора, какво се впрягате толкова с отсъстващи учители, освен ако не са за по-дълго. Осми клас се очертава доста лежерен. Че ние миналата година преживяхме по три предмета допълнителен материал и един месец дървена вакация. Голяма работа, че за няколко часа ще имат заместник или няма да имат час.
Впрягат се, защото хич не е лежерен осми клас в езиковата си част... при интензивно изучаване на език.
Всеки ден 3-4 часа и ако не оползотвориш 3 седмици по 18часа си става доста Rolling Eyes По всички други предмети, ако са изпуснали това време, се компенсира лесно (седмично по 1-2 или 3 часа), но 18...

# 636
Пенева, подкрепям.
Нямам нищо против заместниците, но да държат високото ниво  на титулярите. При нас е така.
Какъв лежерен 8-ми клас? Няма такова нещо при нас нищо , че е с разширен НЕ. Никакно отпускане, защото догодина е изпътът за DSD I. А и по другите предмети , ако изтървеш материал , после върви го наваксвай.

# 637
  • София
Впрягат се, защото хич не е лежерен осми клас в езиковата си част... при интензивно изучаване на език.
Всеки ден 3-4 часа и ако не оползотвориш 3 седмици по 18часа си става доста Rolling Eyes По всички други предмети, ако са изпуснали това време, се компенсира лесно (седмично по 1-2 или 3 часа), но 18...

Е, така де.. и моята е с интензивно изучаване на езика и хич не е цвете, т.е. има много да наваксва. Не бих се впрягала при условие, че има заместник, а аз поне разбрах, че в коментираните случаи има такъв. Колко е качествено преподаването е друг въпрос. Принципно и титулярният ти учител може да е кофти.
И абсолютно твърдя, че 8 клас е лежерен. Учат се един, два предмета. Миналата година беше доста по-тежка с доста по-тежък материал по всички предмети. Друг е върпосът ако някой ги е подценявал и е гонил само БЕЛ и МАТ Simple Smile

# 638
  • Русе
 Изключително лежерен 8 клас и за нас. Нищо не го затруднява на този етап и за нищо не полага и грам усилие. Седи добре на фона на съучениците си, даже е с най-високите оценки па английски и математика. Но все още берем плодовете на предходната подготовка.При тях първата седмица имаха заместик по английски, но нямаше някакво сътресение.  Общо взето сега си систематизират и преподреждат знанията В предишното училище имаха поне 25% свободни часове или със заместник по английски от 5 до 7 клас. Втори срок се пенсионира въпросната учителка и на практика от втория срок започнаха като хората. Ами една точка не му стигна на НВО за 6.Но английският е достъпен и силно употребяван език и моето дете поне си слуша и използва езика от по-рано доста интензивно.

# 639
  • София
И на мен ми се струва, че 8-ми клас е песен. Иво заляга над френския и толкова. Колко и как го учи.... не мога да позная. Мисля скоро да поговоря с учителката му и тя да ми каже дали има нужда от помощ.

В новия клас, обаче, се очертава проблем с дисциплината в часовете. Много неприятно.  Sad От училището се опитват да вземат мерки - дано да дадат резултат.

# 640
  • Пловдив
Ако детето не е с досега изучавания език, хич няма да е лежерен Smiley

# 641
О, да, определено няма да е...

# 642
  • София
Е не може да се сравнява ЕДИН предмет в голям обем, с 5 разказвателни в същия обем и различна тематика и сложност. Аз досега не съм чула осмокласник да се е впрегнал независимо къде учи. И в нашия набор и предишните. Изглежда родителите я карат по инерция с тревожността... на децата не им пука изобщо и лично аз смятам, че в гимназията не трябва да бъдат побутвани. Всеки си знае за какво е там и честно казано ми е обидно да ръчкам Саша за това и онова. Просто тази година казах: Край! Дори става сама сутрин и тя ме бутва да я закарам до метрото. За учене си знае, учи си и си търси извънкласни занимания, защото миналата година й било добре, а сега й липсва натовареността. Това е оценката на самото дете, не само моята. И няма общо с това дали езика е изучаван, защото за нея английския е като че за първи път го вижда Smiling Imp

# 643
  • зад парка

Мойто чаве е в английска гимназия, до момента е учило английски в езиково училище 7 години и пак ежедневно има по 3-4 страници в речника с нови думи.  Hug
По Английски В имат теми от рода на "фразиологизъм" и "неправилно мн.ч."

Няма лабаво! За всекиго- по нещо.

По-скоро, не знам как се оправят децата, които не са учили езика!

# 644
  • гр. София
Велина, едва сега ли правят първото си контролно? Нашите правят всеки понеделник и четвъртък. Вече има десетина оценки по НЕ.
Аз пък от три седмици съм с болки в очите, ходих на очен- всичко ми било ОК. Слагам изкуствени сълзи-ефект минимален. Май ще трябва да отида и на невролог. Много неприятно.
Детето съм го оставила да се самоотглежда почти.
galimar, при щерката положението е същото - всеки четвъртък правят тестове и то какви - много обемни и сложни ми се виждат ooooh! А отделно контролни, наказателни контролни (при недобра проява на някой ученик от класа), сега започнаха и презентации - по двама ученика.
galimar, дано да ти се подобрят очите и наистина - важно е да попаднеш на добър специалист, както писа velina_v  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт