С хъс и страст започна 8 клас

• 69 362
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Нашите никак лежерно не  го карат, защото са с разширен НЕ.
Освен, че часовето по НЕ са повече в сравнение с предните години, си учат и всички останали предмети.

# 646
  • Русе
Е, то и при нас да скочиш от 4 на 12 часа седмично АЕ не е лесно. Но като го гледам не се е запънал. Може би школата му се отрази добре и не среща трудности с езика за разлика от съучениците му. На тези, които са дошли от "Европейските езици" им е лесно. Дори Момчил казва, че и на децата от "Дойче шуле" не им е трудно.

И при нас ще има заместник на учителката по БЕЛ за две седмици. Ще я видим каква е. Титулярката е много готина. Стила и на работа ми напомня на този на учителката по БЕЛ от филма "11-ти а".

Много е щастлив, защото математичката днес казала, че догодина ще са с друг учител, тя ще се пенсионира. От всичките им учители, тази е най-сухарската. Беше на племеника класна и той много не я харесваше.

# 647
... Аз досега не съм чула осмокласник да се е впрегнал независимо къде учи. И в нашия набор и предишните. ...
Имаааааа, моя големия Smiling Imp Той и до сега се юрка и шашка...
Скрит текст:
Сега сме на тема кандидатстване и изисква от мен да вложа поне толкова време и енергия по документацията колкото миналата година за Калоян Rolling Eyes Ама то от мен само събиране на документация може да се очаква, а всички електронни форми ще не ще заедно с мен седеше, а после и дистанционно с баща си (разведени сме и документацията става двойна! Според тийна нарочно сме се развели, че на него да му е по-трудно... планирали сме го преди 14 години как да го затрудним за неговото кандидатстване Smiling Imp). Ох, наложи се и в организиране на преводи на документи да се включа, че в последните 2 седмици спи по 5-6 часа на денонощие, хвана ме жал да го карам и това да свърши...
Виж, Калоян е друга бира... Него го остави да пръска чар около себе си и учителите да ми обясняват "Не успя да покаже на контролното колкото може, ама нищо! Той наистина може повече! Много начетено дете!" Rolling Eyes Че кога се начете, като аз не го виждам да отваря книжно тяло!?! Само не знам как точно ги омайва, но за него е изключително важен субективния фактор, че да "изплува" с оценките Grinning

# 648
  • Русе
 Много е гадно сигурно , хем разширен език, хем всички предмети.  Тази година се радвам, че ще поотпусне малко и може да се концентира върху езика, математиката и българския.
    Днес има петица на диктовка. За първи път го виждам овесил нос за оценка, че и то за петица дет е в моя диапазон на спокойствието. Оправда се, че в класа има много двойки и че неговата оценка е една от малкото високи. Явно не е чак толкова лесно след като всички са учили езика.Чак сигурно ще изпитам известно задоволство, ако полуи някоя ниска оценка, щот иначе не мога да го накарам да седне да учи по нещо. Задачите и домашните си ги пише още в училище или в къщи приключва за половин час за да хукне към залата и вечерта да удари някоя игра или приказка с някого.
   А езикът няма как да не го научат и когато започнат да учат предметите на него. Сега му е лесно, ама догодина с още 4 часа история и 2 биология на английски ще го видя.Чак не ми се мисли.
   Дидева, ще припомниш ли онова нещо за дипломата за средно образование. Какво точно ще се включва. При нас още не са изкарали актуален учебен план.

# 649
  • Пловдив
Когато учат АЕ, който са учили 7г вече, хич не е толкова гадно...Даже са айляк.  Mr. Green Нищо, че учат и останалите предмети.
Трудничко ще им стане март-април, като започнат новият материал.

# 650
  • София
То не е съвсем за хвалене, ама все пак си е мъничка победа- моят младеж има 4.80 на първото си контролно по английски. Като единствен неучил езика, си е направо постижение. Вярно, резултатът му е най-нисък в целия клас, но пък доста усилия е положил, за да докара тая оценка. Иначе така бушуват хормоните, че не знам как ще я караме занапред. Всеки ден ми говори как в междучасието се гушка с някое момиче, даже в пристъп на добро настроение сподели, че са се натискали в някакъв ъгъл. Надявам се поне девойката да е само една, но подозирам, че са различни... Снощи девойче от съседния клас му беше пратило съобщение- Много те искам.... Направо не знам какво да кажа...

# 651
  • София
Пенева, така е със средните деца. Laughing Имат чар в излишък и с него компенсират издънките Mr. Green

# 652
Габи, браво на младежа!
При моят все трябва да хайкам, докато седне да пише и учи, независимо от броя на предметите.
Доволна съм, че продължава разширено с НЕ и учи и останалите предмети.

# 653
Включвам се с взета стипендия за м.09 в размер на 20.01 лв.
Казах, че трябва да се черпи...
Иначе при нас е лежерно настроението...малко векторите ни притесняват, но кво пък толкоз..
Хормоните бушуват и всеки ден е по разходки с "яки" момчета..и аз подозирам, че са различни...

# 654
Мария, браво на госпожицата.
И правилно, за първа стипиндия, заплата се черпи, хи хи.

# 655
  • София
Чиби, вземи се поясни за какво отнасят поздравления пуберите с бушуващите хормони.   Laughing

# 656
За 4,80 по АЕ,не за бушуващите хормони.
Младежът на Габи нали имаше големи проблеми в началото..

# 657
  • София
Я, някой вече е взел стипендия - и то с 01 лв бонус  Grinning За голяма черпня си е!
Други ще взимат от 10 кл., някои са с обещания - от 9 кл. Ние дори обещания нямаме.

# 658
  • sofia
На моя набор хич не му е лежерно. В тяхното училище са със специален рамков учебен план. Учи два нови езика - латински и италиански. С латинския по-добре се справя, но нещо италианския го притеснява, макар, че госпожата го е успокоила, че е на прав път в ученето. Отделно се записа на СИП по английски, че иска да си поддържа езика, който е учил до сега. Учат и всички други предмети - лежерност няма.

# 659
  • София
... Аз досега не съм чула осмокласник да се е впрегнал независимо къде учи. И в нашия набор и предишните. ...
Имаааааа, моя големия Smiling Imp Той и до сега се юрка и шашка...
Скрит текст:
Eeee, Пенева, съчуствам ти...Rolling EyesSimple Smile
gabiplus, браво на твоя младеж за английския. На него му е наистина трудно. А за девойките.. какво да кажа... ами...Rolling EyesLaughing

Общи условия

Активация на акаунт