С хъс и страст започна 8 клас

• 69 391
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Емонка, направо ви е подредил вашият младеж! Laughing

# 601
  • Русе
 Нашата втора родителска среща ще е в края на другия месец. Бих искала да видя дали всичко е цветя и рози или нещо е спестил да ме осведоми.Щот него ако го питам е най-добрият по английски и по математика, вземал активно участие по български и философия. Ама това според него или това трябва да чуя.
    И при нас няма много писане на думи - под 20 , което ме радва, но пък се пишат съчинения в клас и говорят
  много. Стипендии също ни казаха че няма до 10 клас в нашето училище.
       Шани, според мен немският се учи само в Немция като хората. Така че ще го научи и няма да го усети. Няма начин да не му е трудно в началото, обаче съм сигурна, че ще ги задмине скоро.
  Хекси, да минават грижите и да направят място на хубави емоиции. Да си намерите една хуава колица и да и се радвате. Може пък тя да ви е късмет. А зъбите са гадост, но и те минават.

# 602
И нашата следваща родителска среща ще е през ноември.
Чужд език се учи най-добре в в страната, в която е официален , няма спор.
Защо в някои училища няма да дават стипендии преди 10-ти клас ? Какво ви обясняват?  Нали основното образование вече е до 7-ми клас .

# 603
  • Русе

Защо в някои училища няма да дават стипендии преди 10-ти клас ? Какво ви обясняват?
  Нищо не ни обясняват.Казаха, че в това училище стипендии се дават след 16 години. Чудя се в МГ-Русе дали дават. Не знам как се формира този бюджет, но колкото по-малко отличници има в едпно училище , май толкова по-охотно дават стипендии.

# 604
  • Русе
Чиби, браво на Сашо за 6-цата. Върви си му на него езика.

Емонка, направо се посмях с теб. Ми, така, де - ще ходите напред назад само по родителски срещи.

За стипендиите, наистина не е честно така. Момчил и той негодува за едно момче в класа, което идва от "Алеко Константинов" (русенки го знаят що за училище е) и ще получава стипендия.
Класната каза, че тази година за първи път се отпускат стипендии на осмокласници.

Хекси, много неприятности при теб. Дано се поуспокоиш след намесата на хирурга! За колата, да ти кажа племеницата(която също живее в Германия) си бяха намерили от един вестник за обяви кола за без пари. Подарявали са я, защото имала някакъв дефект и не искала да запали, но това не им е било казано. Решили са, че няма гориво, отишли да зареждат, оказало се, че резервоара е пълен догоре. Обадили се на техен познат автомонтьор тук в Русе, казали какъв е проблема, онзи им казал къде, какво да бутнат и колата се оправила. И дето колата без пари, ами и резервоара пълен Satisfied Пак от такъв вестник взеха бус за 500 евро, продадоха го в България за 5 000 лв.

# 605
Ох, мислех, че това със събутите на топка дънки и мятането в пералня, вместо да бъде подреден гардероба, е патент само на меото мързелче. То и други имало в отбора. Снощи ми се появи в пълната си прелест по боксерки, суитчър и чорапи и каза :
 - Ми, аз облякох с каквото разполагах...
Оказа се, че когато дрехите му са изпрани, сгънати и прибрани по места, той не ги намира. Мислел, че всички домашни тоалети са на простора или в коша за пране.

# 606
Вики, благодаря.
В писмото на началника на РУО София нали пишеше, че ще отпуснат на училищата допълнителни средства за училищата заради промените.  Едва ли из държавата трябва да е по-различно положението? Някак не е честно децата да заслужават, да отговарят на условието, а да не  им дадат.
Пък на когото са му надували оценките и не покаже същия успех в края на първия срок, през втория няма да получава.

# 607
  • Чикаго / София
Ох, мислех, че това със събутите на топка дънки и мятането в пералня, вместо да бъде подреден гардероба, е патент само на меото мързелче. То и други имало в отбора. Снощи ми се появи в пълната си прелест по боксерки, суитчър и чорапи и каза :
 - Ми, аз облякох с каквото разполагах...
Оказа се, че когато дрехите му са изпрани, сгънати и прибрани по места, той не ги намира. Мислел, че всички домашни тоалети са на простора или в коша за пране.

JoyJoy
Голям образ е!

В нас също дрехите се хвърлят за пране всеки ден - всичко с което са били облечени заминава вечер в коша за пране. Така са свикнали от малки. Аз нямам против, даже аз така ги научих Simple Smile Хубавото е, че вече се научиха да си пускат пералнята и сушилнята и си ги перат сами като им се съберат дрехи. Покрай техните, пускат и нашите. През вечер се пере в нас, понякога и всяка вечер, когато са на плуване.

Хекси, ще си намерите хубава кола, това да е! Да минава болежката със зъба без усложнения!

И тук не пишат думи. Дени учи Испански от миналата година, но учителката не ги кара да пишат непознатите думи. Аз я карам Simple Smile но и без да ги пише, ги научава. Взимат един пакет думи за седмицата или за две седмици - например членовете на семейството, роднини и пр. свързани думи и цяла седмица правят изречения и упражнения с тези думи, четат такива текстове, пишат истории с тях, слушат песни ипр. Испански имат всеки ден. Накрая на периода, са научили думите какво значат и как да ги използват в разговор и текст  без да ги пишат по незнам си колко пъти. Правят тест и продължават със следваищите.

# 608
  • Русе
Такова понятие, като подреден гардероб не съществува при Момчил. Вчера прибрах тениските му от простора, сгънах ги и ги подредих в чекмеджето му. Преди малко отварям да добавя още една и се хванах за главата. Решил да вземе тениската, която е най-отдолу и защо да премести другите, или да използва двете си ръце. Всичко в чекмеджето беше на каша.
Дрехи и у нас се хвърлят за пране всеки ден, но дънките ги пера на две обувания. Има 4-5 чифта и ги върти. Ми, те така избеляват, пък представям си при ежедневно пране.
При нас изучаването на езика е разширено, но учителката балансира с домашните. Понякога дава само граматика, понякога много думи, когато има и от двете са по-малко.
Седна сега да гледа филма Троя, да си го припомнел. В часа по Литература му станало му интересно, като взели за троянската война.

# 609
  • София
Ирка, явно това си е някакъв метод на американците. По същия начин е и в колежа и за мен работи много добре.

И у нас дрехите се слагат за пране след едно носене, но и аз съм така и мъжа ми. А малкото е дори по-зле, след физическо отказва да си облича дрехите от сутринта - иска нови. Едва се разбрахме и за сега слагам само по 5 чифта чорапи в чантата за физическо, да си ги сменя.
Непрекъснато се разправяме с щерката да си оправя шкафовете и като ме хванат лудите, изваждам всичко от шкафовете, струпвам на земята и я карам да си ги подрежда. Тя мрънка, подрежда и след 3 дни пак всичко е на топка.

emonaem - какви са тези родителски срещи всеки месец?! Право е момчето, че родителите сме заети хора - кой ще оправя, пере, сгъва и т.н. дрехите Laughing

# 610
  • Пловдив
Бени, благодаря!

То, в интерес на истината, и нашите никой не ги задължава да пишат (ама те не знаят Laughing), класният им каза на РД, че трябва да пишат, докато ги запомнят, а може и само по веднъж. Децата са с различен вид памет. Ама моето диване ще пише, че има седем години НЕучене да наваксва Stuck Out Tongue Winking Eye

Ей, тъкмо щях да питам Хекси дали има друг източник на обяви за коли в Германия, освен известните сайтове, че и ние искаме да си вкараме оттам кола. Ама пък вестниците им няма как да следим, още повече че и немски не знаем.

Нищо не съм чула за РД. Вероятно ще разбера на самия ден.

# 611
  • Пловдив
За родителска -има си по график, и мисля че важи за всички училища- първата около началото на уч. година, втората -около 20-ти ноември.

# 612
  • Пловдив
По колко думи на ден учат 8-мокласниците ви в езиковите паралелки?
Мерси  bouquet
Обикновено не по-малко от 50, но тези 2 дни от началото на седмицата по 80-90. Карат ги да си номерират думите в речника и са на около 1000 думи вече.

# 613
  • София
За родителска -има си по график, и мисля че важи за всички училища- първата около началото на уч. година, втората -около 20-ти ноември.
Съмнявам се да има график - за седем години винаги сме имали две родителски на учебна година - октомври и април. Малкия е в същото училище и няма промяна - октомврийската беше миналата седмица.
И аз бих се противила на РС всеки месец, малкия го влача с мен, после се прибираме по тъмниците.

# 614
В нашето училище има график на РС.
Качен е на сайта като част от годишния план на дейностите.

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 16:45 от Чиби

Общи условия

Активация на акаунт