Мъжете след 45, голям ли е проблема да се съдаде семейство...

• 45 343
  • 280
  •   1
Отговори
# 75
Ужасни сте. Човекът е притеснен. И аз мисля, че щом в най-силните си години, не е намерил жена, едва ли ще успее да хване последния влак, но това не е повод за обиди.
Благодаря ти за подкрепата и разбирането, една свестна жена, а до това дали ще хвана последния влак или не, това си е мой проблем...хубаво ще е ако се случи.
Жените за разлика от мъжете, първата им цел е да се омъжат или поне да имат дете, и много от вас го правят според мен без да са срешнали точния човек, само и само да не останат стари моми...това си е тъпо според мен, защото като казвате имало достатъчно хора на планета, защо тогава няма повече жени, да си живеят ей така..без да раждат...

Жените, незнам кога им идва акъла, мисля че просто има жени по-човечни и по-нормални, а другите като имат деца това не ги променя с нищо, остават си каквито са били и преди тъпи кучки...има и една друга дума, подобна кучки... Но както и да е, аз около 30 те си години, вложих най-много от себе си в една връзка, след това се разочаровах и се отпуснах, но не съм имал може би и много подходяща среда...иначе съм имал връзки, не много, и не много сериозни с изключение на една, но и нея не смятам за много добра връзка беше преди 2-3 години...
Не съм много изненадан от това което получавам като коментари тук, интересно ми е все пак, какво е положението, защо някои имат семейства, макар и да не са търсили това целенасочено, а други като мен са си сами, е сигурно е божа работа, не зная какво ми е кривото, мисля че съм нормален мъж, нито съм затворен, нито съм сваляч обигран, обичам хубава музика, различно, без чалга, хубави филми, книги.
Може би винаги съм бил по-различен, не се ръководя от мнението на хората, не следвам стадото, но жените ми харесват, е може би проблема ми е че харесвах по-големи от мен, но сега вече не е така, а относно двете ми по нетресни връзки са били с жени около моята възраст..
Сега също бих предпочел жена около моята възраст може би най-много с 7-8 години разлика, знам ли...
Дори да е на мой години, въпроса е че за дете няма да може, ако колкото мен или малко по-голяма.
Незная кого ще заинтересува моето подробно излияние, но все пак споделям.
А иначе, какво мога да предложа, е казах и преди имам жилище самостоятелно, не квартира, има работа и не съм зависим от никои..не съм разведен или разделен, и наистина съм на 46, а не на 60, и какво правя във форума на мамите...тука съм видял че се обсъжда всичко и може да се получат интересни донякъде коментари и отговори, на май, трябва да пиша за това в някои мъжки форум, има достатъчно за коли риболов и т.н, само че незнам там дали ще е интересна темата...

# 76
Авторе, аз не случайно те попитах дали живееш самостоятелно, а ти отговори, че имаш самостоятелно жилище. Между двете неща има тънка, но много съществена разлика. Познавам поне двама ергени, които също си имат самостоятелни жилища, но си живеят още при мама и тате, защото така им е по-добре. Те също наближават петдесетте, но още са си ергени, защо ли?
По начина, по който описваш какво готви сестра ти и как живее, правя извода, че живеете заедно, даже ми се струва, че недоволстваш, че жената не готви повече от три ястия и отделя време за фейсбук. Което ме навява на мисълта, че очакваш от нея да се грижи за теб. Защо?

# 77
Така, каза си плюсовете, сега кажи какви са ти недостатъците.

# 78
Само си направете равносметка, че обиди жените, като цяло в почти всичките си постове!
Не всички жени, авторе, тук са омъжени, с деца, или пък омъжени само, за да раждат! Второ, никога няма да срещнеш "свястна жена" с подобни на твоите разсъждения, какво трябва да умее, прави и какво не!
Може точно тази, която може да ти изпече само и единствено пържола да е твоето момиче!

# 79
Той все пак не отговори дали живее самостоятелно. Отговори, че има собствено жилище, което не е същото.

# 80
Той все пак не отговори дали живее самостоятелно. Отговори, че има собствено жилище, което не е същото.
Най вероятно не живее сам, а със сестрата дето висяла във фейса и готвела 3-4 неща...Но от тях двамата тя има повече шансове да се задоми. Wink

# 81
Със сигурност ще трябва да направиш много компромиси. Ще трябва да се концентрират върху най-важното за теб. За съжаление с годините изискванията се увеличават, а избора намалява. За разведените е по-лесно, защото имат опит и са свикнали да се съобразяват с жени.

# 82
Авторе, най-дружелюбно ти казвам:
Порасни! За твое добро  е. Научи се да си самостоятелен, да се справяш сам с предизвикателствата на живота и с битовизмите, сам да си готвиш и да си пускаш пералнята, да си простираш, честиш и други неща. Не очаквай някой друг като сестра ти, майка ти, съпругата или децата ти да са ти длъжни за нещо, понеже така повелява традицията и твоите схващания. За да бъдещ истински съпруг и баща, ти трябва да си закрилникът, снабдителят, опората и стълбът на семейството. Съпругата ти с нищо не ти е длъжна. Ако й покажеш обич, отговорност, отдаденост, тя сама ще избере да те следва и да споделя грижите си по семейството заедно с теб. Научи се да поемаш отговорност за живота си, а не да недоволстваш, че човекът до теб може да готви само пица и пържоли. А ти какво умееш да готвиш? Умееш ли да изненадаш жената до теб с приготвена от теб вечеря, ето така за емоцията, дори и да е нещо съвсем простичко? Или си мислиш, че готвенето е женска робата и не се отнася за теб?
И още веднъж ти казвам, дори и жената да е горе долу на твоята възраст, пак може да си имате детенце, просто медицината е доста напреднала. Е, малко по-трудно ще е, но няма да е невъзможно.

# 83
  • Paris, France
Fredifredi, спокойно, не си единствен. А сестра ти няма ли неомъжени приятелки с които да те запознае?

Жените имаме много кратък репродуктивен срок на годност, Фреди. В днешно време учим, пътуваме, работим, печелим колкото вас, че и повече. На много от нас не ни се е женело като млади. И аз, но и майка ми, сме раждали на 30+ години. Не ни е било до това, особено на мене. Аз се ожених по случайност. Мъжът ми настояваше и искаше. Бях преценила, че не желая да жонглирам между кариера и деца. Годеникът ми предложи да осигурява финансово семейството и аз приех. Не съжалявам, но ако трябваше да се гъчкаме в двустайка или да ходя да бачкам всеки ден, не бих се съгласила. И двамата искахме едно дете. Получиха се два броя. Както казва принцеса Ан Уиндзър, бременността е риск в брака.

За готвенето не си прав. Готвех много добре от ранните 20 години. Много обичах да готвя, макар и не всеки ден. Готвех си първо, второ и трето + си правех хляба сама дори когато живеех в гарсониерка с кухня 1м на 1.20 и два котлона вътре. Даже нямах фурна за да правя пици или печено пиле. Кралски кускус, харира, чили кон карне, бьоф Строганоф, Стек Сьомга, Осолена моруна в доматен сос, сърми, ориз и каквото се сетиш. Като имах гости съм правела по 3-4 различни десерта - всичките на котлона. И не сутляш или подобен буламач ами бадемов крем, катми с мед, грис халва с орехи, палачинки Сюзет, панна кота с малини итн итн. Мисля, че подценяваш младите момичета. Тук много млади мами са пускали прекрасни рецепти в готварския.

За колите - не шофирам и ми е през оная. Никога не съм имала кола и като излизам обичам да мога да пийна. Не всички жени обичат коли. Колата на много добра приятелка в БГ съм я видяла веднъж. Тя ходи навсякъде пеша, дори на работа и я ползува само за работа или извънградско.

За музиката. Трябва да си конкретен. Хубава музика за един е едно а за друг - друго. Чалгата за мене е хубава и весела музика с остроумни текстове и хващащи окото певици. Мой съсед французин е влюбен в Преслава. А аз не знаех коя е. Много бразилци познават творчеството на Андреа и я харесват.

А чужденка би ли приел? Знаеш ли някакъв език? Както вече ти писах, много жени от Мароко, Филипините, Колумбия итн са прекрасни домакини още на 15-16г дори и да са от образовани семейства и влагат в семейство и деца, които за тях са все още ценност.

Предлагам ти да напишеш честно, обстойно и конкретно какво харесваш, какви са интересите ти и какви са изискванията ти за партньорка. Но да си конкретен, защото хубав, лош, късно, рано и висок или нисък означават различни неща за различните хора. Успех

Натака, не съм съгласна с това. Моят мъж не може да готви, нито да пере. Дядо ми не переше и не готвеше. Какво от това? Аз много обичам да пера и да готвя и не искам у дома някой да ми отнема удоволствието. Е, дъщеря ми готви, явно на нас се е метнала. Майка ми е същата и много би страдала ако някъде трябва друг да и готви. За мене прави изключение.

# 84
Благодаря за съветите Невена...
Благодаря и за другите малко повраждебни мнения.
За мене, мога да кажа, че като имам жилище не значи че съм сестра ми
Напротив, сега съм си сам, е идва майка ми, но какво няма да си кукувам сам постоянно, ако имам жена около мен ще съм с нея, а сестра ми, написах за нея, щото тя ако не е майка ми ще го закъса доста, и дечица дето ги има ще гладуват, щото баба им се грижи за тях да не са гладни да ги завие, добре че е тя, щото сестра ми е толкова вятърничава...но има някой други положителни качества, примерно  като иска нещо го постига през главата, да не кажа през трупа на всички, и на всяка цена, примерно взела е безмислени заеми от бързите, всички знаят от кои, и сега има да връща колкото си ще, и то не е било за нещо толкова супер важно, но иначе е решителна, но тя е стрелец, първо действа после оправя нещата..доколкото могат да се оправят де..но с парите нещата се оправят, заеми дават бол от едно място от друго, и после ще ти секвестират житцето..не дай боже

# 85
А относно това дали един мъж трябва да готви и да пере, е да за прането, сам си пускам пералнята, но не съм бизнесмен, някакъв че да имам пари бол, и жена ми да има прислужница, мъжете за да носят пари, съгласен съм, но колко от мъжете са най-високите заплати...не всеки става за търговец или какъвто и да е бизнесмен, аз имам нагласи относно техника, сръчен съм и си оправям сам квото може да се оправи без специални познания, просто това ми доставя удоволствие, другото което правя добре е чертане, дизайн, правя преводи от английски технически, иначе съм инженер, завършил съм лесото..но съм горски, и сега не работя по това което съм завършил-механична технология на дървесината...
Но, тука каквото и да напиша, мамите са настроени враждебно повечето към ергените, с малки изключения има и по-свестни жени, преминали през повече трудности, като Невена и хубаво че има и такива...човек като премине през повече премеждия, тогава не плюе с лека ръка..
Мойте уважения, не искам да обждам мамите, просто исках да видя каква ще е реакцията, и тя е типична...повече оплюване, и малко по-нормални мнения.
А, аз че може би съм си виновен, съм си, че не съм си помислил овреме за семейство, и съм подценил въпроса, това е голяма грешка, лошото е може би че има жени, който са на моето дередже, познавам една, която е на 49 и доста нещастна.., тя си е виновна, но все пак..
А, пък колежката ми в работата, много умно и интелигентно момиче, на 37 все още не е наясно какво иска и тя, харесва по-възрастни мъже и то чужденци, но да беше, някои свестен, а то с някакъв дъртак си пише към 60..Дано се омъжи овреме, нейна си работа в крайна сметка...но после може да съжалява и тя..

# 86
  • Тра-ла-ла
Гледай сега, ако всичко го беше написал нормално в началото - темата щеше да се развие по друг начин. Ама ти директно влезе с бутонките. Реши, че всички са длъжни да ти съчувстват и веднага поне 3 девойки да ти скочат. И всички жени се оказахме виновни за твоето поведение и положение. На 46 години ерген...несериозно е разборът на проблема ти да е само
А, аз че може би съм си виновен, съм си, че не съм си помислил овреме за семейство, и съм подценил въпроса, това е голяма грешка,

# 87
  • София
Все едно пише брат ми, но някой му е бил инжекция "Злобин". 🙃 Ама той си хвана гадже на 38.

# 88
  • Далече, далече
Joy
Все едно пише брат ми, но някой му е бил инжекция "Злобин". 🙃

JoyJoyJoy
Щом има злобни стари моми, защо да няма и такива ергени.

# 89
След последните постове, пак да си задам въпроса от началото на темата. Като си скромно работливо момче, къде дряма до сега? Не за друго, ами защото ще ти е адски трудно да намериш свястна млада свободна жена, да дойде да ти върти къща...искаш много, предлагаш малко...брака си е един вид бизнес, а ти предлагаш кофти сделка. Ще трябва да направиш компромис, примерно разведена, или по грозничка, или дебела, какавато никой не е взел...изтървал си влака, за млада мацка, а и нямаш финансовите ресурси да "купиш" такава.
С най добри чувства, без заяждане ти го казвам.

Общи условия

Активация на акаунт