Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 124
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
  • UK
Какви са тези редовни осигуровки на стойност 250 лева на месец, никой в България не плаща 250 лева на месец осигуровки, а и не могат да те задължат да си здравноосигурена дори и да си живееш в България, някакви глупости са ти наговорили. Тук като работиш осигуровки в България няма да ти плащат, та няма как да знаят къде си и какво правиш. Нито пък има някаква единна система която да ги уведоми в България, че са ти платени осигуровки тук.

# 436
  • UK
Останах с впечатление, че потребителката не говори само за здравни, а не иска трудовия стаж като цяло да си прекъсва в Бг, докато не започне рабта тук.

# 437
  • York
Аз разбрах историята с осигуровките по следния начин:

Жената ако иска да прехвърли майчинските на майка си, по закон трябва да се е върнала на работа. Но нали като се върне на работа ще плаща осигуровки и данъци? Един вид фиктивно да се води на работа, но пък и работодателя трябва да се навие на този вариант. Няма как да прехвърли, ако не работи. Та така.......

Според мен жената трябва просто да даде пълномощно на майка си да действа по задачи като я няма, в което задължително са упоменати всички институции една по една, да не е просто генерално пълномощно, да даде картата, по която постъпват майчинските на майката и след като си намери работа тук, да си прекрати майчинските и трудовите правоотношения с работодателя си в бг.  Peace

# 438
Благодаря ви за мненията. Няма никакво значение за мен дали ще си прекратя трудовия стаж или не. Просто ми казаха, че няма как да се водя безработна и да съм прехвърлила майчинството в същия момент на свекървата.
И сега говорих със счетоводител, човека каза преспокойно да си замина в чужбина без да правя нищо, чак тогава когато си намеря работа ще е най добре да говоря с работодателя и от разстояние да оправим документите и да го прехвърля от там на свекървата. Дано стане!
Благодаря ви отново, момичета! Heart

# 439
Ще стане. Само й извади пълномощно. Успех!

# 440
Пълномощно за? (питам, защото точно днес ходих да и изкарвам пълномощно за детето, но ми казаха, че нямало да и трябва и няма смисъл...)

# 441
Най добре да е генерално пълномощно, с което да може да те представлява пред всички институции. Така, когато дойде момента за прехвърляне на майчинството, от твое име може да отиде  и да пусне всякакъв документ, където и за каквото е необходимо.

# 442
Памперс, златна си. Това ще го пусна със сигурност Simple Smile

# 443
  • UK
Не приемат генерално пълномощно, скоро се обсъжда тук или във Въпросите в Клюкарника, трябвало да е специално за съответната институция.

# 444
Приемат. Аз пролетта вадих на майка ми-доста права и институции са изредени. Тези, които имат изискване за отделно тяхно пълномощно, имат бланки при нутариусите и се вадят отделно. Едната ми банка се оказа такава и съответно извадихме и тяхното пълномощно. Нутариусът пита за къде и какво ти трябва и вади всички възможни бланки.
Друг е въпроса, ако попаднеш на кофти служител със собствено мнение за нещата. Все пак е добре и на място да се пита какви точно изисквания имат служителите към документите.

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 13:12 от Pampers

# 445
Онзи ден пробвах тази рецепта за бърз ябълков крамбъл и ще повторя, защото много ми хареса: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/applecrumble_2971. Не само, че е вкусна, ами и тестото го приготвих в кухненския робот. (А аз много държа да си спестя от времето, ако може и от усилията, защото две ръце вече не ми стигат).

Купешки баници отдавна спрях да ям, заради качеството. Като цяло избягвам да се храня по заведенията в БГ. Напоследък като правя сравнение между предлаганите хранителни продукти - качество/цена в БГ и УК, направо ми става тъжно. Сутринта върнах пилешко месо в голяма верига супермаркети (в БГ), защото миришеше на развалено... тръгвах си вече, но се присетих да взема още нещо и като се обърнах, видях, че продавачката сипва върнатото месо отново в същата купчина в хладилната витрина за продажба. Angry

За пълномощните и документите дори не искам да се замислям. Пожелавам успех и на себе си и на всички на които им се налага!

# 446
За охлувите някой пробвал ли е този метод: http://www.ebay.co.uk/itm/Garland-Slug-X-Slug-Trap-Poison-Free-B … 85738.m2548.l4275
Знам, че солта им пречи, но в дъждовно време едва ли помагат средства, които се измиват.

# 447
  • ENGLAND
Купешки баници отдавна спрях да ям, заради качеството. Като цяло избягвам да се храня по заведенията в БГ. Напоследък като правя сравнение между предлаганите хранителни продукти - качество/цена в БГ и УК, направо ми става тъжно. Сутринта върнах пилешко месо в голяма верига супермаркети (в БГ), защото миришеше на развалено... тръгвах си вече, но се присетих да взема още нещо и като се обърнах, видях, че продавачката сипва върнатото месо отново в същата купчина в хладилната витрина за продажба. Angry

Да бе, супер качество в Англия. То затова се завихри миналата седмица онзи скандал с пилешкото и супермаркетите. Вчера пък голямата новина бременте и децата вече могат да ядат яйца, защото ваксинирали кокошките и повече нямало да има салмонела. Пък ние дето ядяхме досега яйца какви бяха?
Аз пък тук гладна стоя, но в тяхните т.н заведения не влизам. Като си представя само как мият съдовете, а някои от продуктите вообще не ги мият, били ги мили като ги опаковат.

# 448
  • ENGLAND
За охлувите някой пробвал ли е този метод: http://www.ebay.co.uk/itm/Garland-Slug-X-Slug-Trap-Poison-Free-B … 85738.m2548.l4275
Знам, че солта им пречи, но в дъждовно време едва ли помагат средства, които се измиват.
Това е с бира, а се събират охлювите от целия квартал, подушват бирата от километри.

# 449
  • Оптимист по принуда
Дорет, харесвам те Grinning

Общи условия

Активация на акаунт