Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 879
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Кога ви се гади, сутрин или и през деня?
Втори въпрос: на колко сте години, минали ли сте 30г ?

oo elle.n ти си младичка. Аз съм на 42.
И на мен по всяко време ми се гади. Няма връзка с определена храна. В някакъв кошмар живея специално аз. Нямам  и ИР. Аз съм 53кг. Храня се здравословно и спортувам. Всичко ми е проверено буквално и от никъде нищо не излиза. Стрес имах преди години, но това гадене дойде след него -2-3 години. Не мисля, че е свързано. Някакви даже антидепресанти ми изписаха, 2 месеца пих и ги хвърлих, че и те не ми помогнаха. А аз депресирана не се чувствам хич.

# 256
  • София
Може да се погледне главата , Т.е.гаденето да не идва от вътрешните органи.
Доколкото съм чела, при гадене и повръщане се активира специален център в мозъка.
Мой приятел пребори гадене с Деган.

Змия , много благодаря за съвета относно дерматолог.
Ако не е неудобен въпросът, при теб какво се оказа?

# 257
  • София

Змия , много благодаря за съвета относно дерматолог.
Ако не е неудобен въпросът, при теб какво се оказа?
Каза, че може да е от слънцето. Няколко месеца по-късно ги нямаше петната.
Отивай на лекар, за да се успокоиш. Според мен не е витилиго. При него като че ли петната започват от крайниците, евентуално главата, но не и от гърба.

# 258
  • Пловдив
Относно често запушващият се нос на детето /на 11г е/ ЛЛ изписа Муконазал плюс спрей за нос.Доволни дали има?Или да си взема един обикновен Ксилометазолин?

# 259
Често и ксилометазолин не е добра комбинация. Ако ще капеш ЧЕСТО, по-добре вземи друго, без ксилометазолин, че към него се привиква и после е зор мажор работата...

# 260
Този спрей ползвам в момента и съм  доволна
https://apteka.framar.bg/30003163/%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BC … BB-ziwell-medical

# 261
  • София
На мен ксилометазолин не ми подейства. Докато го капех, започна доста лоша хрема.
Не ми свърши работа и за задния секрет.
Чудех се за инфрачервена лампа , дали би имала ефект или ще дам парите си на вятъра?

# 262
Той не лекува, не трепе бактерии....просто свива кръвоносните съдове, отока намалява и носа се отпушва.

# 263
  • София
Ето защо, благодаря тета , мислех , че има друго действие

# 264
  • Варна
Муконазал са хубави капки. Когато съм била хремава, ми вършеха добра работа. НО капки, спрейове и всякакви лекарствени препарати за нос трябва да се сменят макс на 7 дни иначе могат да дадат обратен ефект. Посетила съм доста лекари УНГ и го знам от тях, а и от познат фармацефт. Ако е продължителна задната хрема най-вероятно се дължи на алергия. Затова е хубаво да се тестува и да се види.
Аз съм с такава и редовно ми изписваха кортикостероидни спрейове.
Да кажа, че и моят нос се запушваше често, все едно постоянно бях хремава.
Сега си капя продукт с алое и билки и ми е мирна главата.

Но нека се види дали честото запуишване не е алергично, та да знаете с какво се борите. Simple Smile

# 265
  • Пловдив
 bouquet

А кой е продукта с алое и билки?

# 266
  • Варна
Продукта, който използвам и не само като капки за нос е Алое Фърст, на Форевър. Когато се сетя си капя, но сутрин и вечер задължително. Отсипала съм си в малко шишенце и си го разнасям в чантата.. Ползвам го повече от година и  за мен лично е най-доброто като превенция и подържане на лигавицата.

# 267
Мистик, само да не си алергична към алое, защото става ужас.. При мен беше половин час нон-стоп кихане и в пъти по-запушен нос.

# 268
  • Варна
През няколко години ме мъчи един мъдрец. Иска да пробие, но си оставам само с болката. С нещо дали мога да облекча? То че по-умна  няма да стана е ясно, но да не се мъча поне.

# 269
  • Варна
Най-вероятно е било смляно с кората. В нея има алергизиращи вещества. Та нали аз самата съм с алергия и ми влияе добре, но е чисто алое без кора. Все пак е възможно и има хора с алергия към него, макар и много рядко срещана.  Има си теми, в които се обсъжда, няма да спамя тук.
Продукти много, реакции много Simple Smile И трябва да се внимава наистина. Аз затова посъветвах първо тестуване при алерголог да се знае срещу какво се борят. Аз отдавна се отказах от алерголог, защото след антихистамините и кортикостероидите нещата ставаха по-зле, когато ги спра. Това беше около 3 години. Но няма да задълбавам темата, с моята алергия.
Хубаво е да не се подценява и най-напред да се намери причината. Читав УНГ и алерголог си трябват.

Общи условия

Активация на акаунт