Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 811
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз ползвам на Natural factors К2 МК7 и сега погледнах етикета и ми направи впечатление, че пише да се консултира с лекар, ако се пият препарати за разреждане на кръвта...имате ли идея защо ? Thinking

# 196
Защото К2 действа обратно - подомага сгъстяването на кръвта. И ако целта на твоите лекарства е примерно да я разреди, а К2 действа да я сгъсти, ще си пречат. Представи си, че си със сърдечни проблеми и са ти изписали лекарства за разреждане на кръвта, а ти вземаш К2, което ще спомага сгъстяване......

# 197
  • София
Вие знаете , че съм си малко драма става ли въпрос за хипохондрия, но лятото бях отишла на дерматолог за едни петна по гърба , тя каза гъбички.
Така и не взех мерки , защото ходихме много по басейни , морета и реших, че и да приложа предписаното ми лечение , няма да има ефект.
Тези дни , ми слушаха дробовете , нали сега отново за пореден път гърлото и носът правят проблем.
Лекарят ме пита дали имам алергии и ми казва , че кожата ми била атопична , казвам "как така атопична , съвсем наред ми е кожата" и ми каза , че имам витигило  на гърба . Е изплезих език !?  Как така ?
Казвам му , че съм била на дерматолог , той казва - гъбички .
Та от днес вече прилагам лечението за гъбичките , което така и не започнах .
Сериозно бих се сгромолясала , ако и това чудо ми дойде на главата.
Ще се лекувам 2 седмици , дано има ефект .
Гледах много снимки в нета за витигило , прилагам снимка на моите петна (ако не ви се гледа , недейте)
Ако някоя от вас има опит , нека сподели
Скрит текст:

Кадърът е доста близък и не е лицеприятно !

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 23:48 от Wind_

# 198
  • София
Уикд, само по гърба ли са?

mystic woman, за вит.Д са ти казали, че се взима с мазна храна, за К2 не съм чела да има значение кога се взима.
Б12 го взимай сутрин, ако взимаш Б6, нека е 6 часа след Б12.

# 199
Уинд, разноцветен лишей (Pityriasis versicolor)?

# 200
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Вие знаете , че съм си малко драма става ли въпрос за хипохондрия, но лятото бях отишла на дерматолог за едни петна по гърба , тя каза гъбички.
Така и не взех мерки , защото ходихме много по басейни , морета и реших, че и да приложа предписаното ми лечение , няма да има ефект.
Тези дни , ми слушаха дробовете , нали сега отново за пореден път гърлото и носът правят проблем.
Лекарят ме пита дали имам алергии и ми казва , че кожата ми била атопична , казвам "как така атопична , съвсем наред ми е кожата" и ми каза , че имам витигило  на гърба . Е изплезих език !?  Как така ?
Казвам му , че съм била на дерматолог , той казва - гъбички .
Та от днес вече прилагам лечението за гъбичките , което така и не започнах .
Сериозно бих се сгромолясала , ако и това чудо ми дойде на главата.
Ще се лекувам 2 седмици , дано има ефект .
Гледах много снимки в нета за витигило , прилагам снимка на моите петна (ако не ви се гледа , недейте)
Ако някоя от вас има опит , нека сподели
Скрит текст:

Кадърът е доста близък и не е лицеприятно !
чичо ми беше с виталиго, имам и млада колежка с такъв проблем.
твоите не приличат на техните.

# 201
  • Пловдив
Уикд, само по гърба ли са?

mystic woman, за вит.Д са ти казали, че се взима с мазна храна, за К2 не съм чела да има значение кога се взима.
Б12 го взимай сутрин, ако взимаш Б6, нека е 6 часа след Б12.
Peace Б6 не приемам.Мерси!

# 202
От около две години имам проблем-тежест, слабост в краката (най-вече десния), лека скованост, все едно като трупче е! Чак избягвам да ходя пеша. Горе-долу същото е и с дясната ръка. Слабост.
Скенер-ок. Било психогенно. Не мисля. Голямо мъчение е! Писна ми да се спъвам!

# 203
sladurka, правила ли си ЕМГ?

# 204
sladurka, правила ли си ЕМГ?
Да, имам някакви коренчеви увреждания, но на невролога му беше по-скоро забавно. Да не съм мислела много.

# 205
Изврънкай ЛЛ или невролога за направление за физиотерапия, там ще те позакрепят.

# 206
Изврънкай ЛЛ или невролога за направление за физиотерапия, там ще те позакрепят.
Струва ми се, че по-скоро трябва да открия какъв е проблема. А от физиотерапия няма смисъл, ММ работи това, опитвала съм.

# 207
При данни за коренчева увреда, вероятно има притискане - кръста и между плешките отговарят и са обичайните проблемни места. Ако стоиш по-дълго седнала, имаш неправилна стойка, особено ако си с голям бюст и килограмите са ти в повече - това е проблемът. При ОК скенер няма какво да се направи. А и по принцип укрепващата гимнастика най-добре влияе. Дори и с индикации за  операция на дискове, пак бих препоръчала да опиташ да я избегнеш.

# 208
С нормално тегло и малък бюст съм. Разчитам,че се дължи на б12 дефицит. Но все ми се ще някой да погледен отстрани проблема и дано изскочи някаква искрица. Просто ми тежи крака и не мога да ходя, гадно е.

# 209
  • София
Змия, само по гърба са.
Започнах лечението, ако не се повлияе ще трябва да посетя дерматолог

Общи условия

Активация на акаунт