Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 885
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • ту тук, ту там
Уинд, при кого ходи в Александровска? Днес звънях там и ми казаха, че не записват часове, отиваш и си чакаш! Така ли е? Колко време чака и на случаен принцип ли попадна при лекаря или отиде при избран? Те тясно профилирани ли са, че на сайта им ми е много объркващо!

Някой отзиви за д-р Денчева, дерматолог, да има?

Извинявам се за многото въпроси вкупом! Embarassed

# 436
  • София
В работата ни осигуряват допълнително и ги помолих да изберат добър доктор. Бях при д-р Митков, който работи с д-р Ботев.
Да, чакаш , може и с направления.
Друга добра онко-дерматоложка ми предложиха д-р Елмира Павлова (мисля) и 1-2 страници по напред Змия беше предложила в друга клиника.
Д-р Митков беше доста изчерпателен.
За себе си знам, че на случайни доктори в малки поликлиники или частни такива, не искам да ходя!

# 437
  • ту тук, ту там
Много ти благодаря!

# 438
niama_me, болката в долната част на корема ли е? Чела съм, че болка от гърба към корема може да е свързана с проблем на панкреаса.

# 439
  • София
Откриха ми възли на щитовидната (благодаря на Глухарче за съвета да си направя ехограф). 3 броя - 2 по сантиметър в диаметър, един малко по-малък. Само от ляво. Възможно било високото кръвно да е от тях. Казаха, че ще ги наблюдаваме през 3 месеца, засега не били за операция. Пуснаха ми ТСХ, ТАТ и МАТ, ФТ4 не, защото скоро съм го изследвала, ФТ3 нямало нужда. + туморен маркер. И сега какво - тези възли повлияват ли се от нещо или ще си чакам да нарастнат, а до тогава ще си карам с високото кръвно? Лекарката каза, че ще изпише някаква терапия само ако има отклонения в хормоните.

# 440
  • Варна
Откриха ми възли на щитовидната (благодаря на Глухарче за съвета да си направя ехограф). 3 броя - 2 по сантиметър в диаметър, един малко по-малък. Само от ляво. Възможно било високото кръвно да е от тях. Казаха, че ще ги наблюдаваме през 3 месеца, засега не били за операция. Пуснаха ми ТСХ, ТАТ и МАТ, ФТ4 не, защото скоро съм го изследвала, ФТ3 нямало нужда. + туморен маркер. И сега какво - тези възли повлияват ли се от нещо или ще си чакам да нарастнат, а до тогава ще си карам с високото кръвно? Лекарката каза, че ще изпише някаква терапия само ако има отклонения в хормоните.

За съжаление не се влияят от нищо, просто ги наблюдаваш.Могат да не мръднат с години, могат и да пораснат. Ако пораснат дотолкова да ти пречат се оперират.  Ако има някой съмнителен ще ти препоръчат биопсия.Споко.

# 441
  • София
Благодаря Flowers Hibiscus
Просто исках да се оттърва от високото кръвно, но явно няма да стане. Ще коригираме хапчетата там, поне да не вдигам докато ги пия Rolling Eyes

# 442
  • Варна
Просто исках да се оттърва от високото кръвно, но явно няма да стане. Ще коригираме хапчетата там, поне да не вдигам докато ги пия Rolling Eyes

Много са малки още, за да лягаш под ножа. Ще ги махнат ще оправиш кръвното, но без жлеза тръгват други проблеми Sad

# 443
niama_me, болката в долната част на корема ли е? Чела съм, че болка от гърба към корема може да е свързана с проблем на панкреаса.

Не е от гърба към корема, тоест като опасваща. А по-скоро се усеща на тези места - кръст, корем, гръб, ребра, ръка, крак и врат. Всичко от ляво.
на всякъде е еднаква. Секундна изнервяща.....като пареща понякога, друг път като пробождане...

# 444
  • София

Много са малки още, за да лягаш под ножа. Ще ги махнат ще оправиш кръвното, но без жлеза тръгват други проблеми Sad

Ох, за това не се бях замисляла Persevere
Ама то с напредването на възрастта какво да очаква човек. Започват една по една да си се появяват разни болежки.....
Лекарката като каза, че са по 1 сантиметър, страшно големи ми се видяха. Майка ми пък каза, че нейните са ги махнали на 3 сантиметра, но пък са били и повече като бройка, та си е почти без цяла жлеза сега.
Отново ти благодаря.

# 445
Здравейте! Може ли да ми предложите нещо ефикасно за влажна кашлица, която е вследствие на трахеит. Последните 10 дни бях на прахчета, аспирини, витамини, чайчета, мед, хомеопатия и от 5 дни на АБ. Днес реших да спра абсолютно всичко, тъй като се чувствам като натровена. Не желая повече и среща с доктор. Споделете ако сте доволни от някой сироп или някоя ефикасна бабешка рецепта. Благодаря Hug

# 446
Здравейте! Може ли да ми предложите нещо ефикасно за влажна кашлица, която е вследствие на трахеит. Последните 10 дни бях на прахчета, аспирини, витамини, чайчета, мед, хомеопатия и от 5 дни на АБ. Днес реших да спра абсолютно всичко, тъй като се чувствам като натровена. Не желая повече и среща с доктор. Споделете ако сте доволни от някой сироп или някоя ефикасна бабешка рецепта. Благодаря Hug
Със студени инхалации оправям сравнително бързо и суха, и влажна.

# 447
Със студени инхалации оправям сравнително бързо и суха, и влажна.
Извинявам се за невежеството, но за първи път чувам за студени инхалации newsm78 би ли споделила Praynig

# 448
С инхалатор (небулайзер) и физиологичен разтвор - "парата" е със стайна температура. Правя през 3 часа първите дни. Ако нямаш, опитай с гореща пара (над тенджерата), мисля лайка и подбел бяха за горещи инхалации при влажна.

# 449
Благодаря, datura_inermis bouquet

Общи условия

Активация на акаунт